Bu Hafta Sonu Seyahat Etmeniz İçin 7 Neden

Yoğun iş temponuzun arasında çalışmalarınızdan fırsat bulup da bir türlü kendinize ya da arkadaşlarınızla olmaya zaman ayıramıyorsunuz. Ya da hafta sonu hep tatile çıkmaya karar veriyorsunuz ama bir sürü bahane aklınızı kurcalıyor. “Nereye tatile gitsem?”, “Bu hafta sonu yine evde kalıp çalışmam lazım”, “İş yapmaktan yoruldum. Evde kalıp dinlenmek en iyisi… ”ya da “Tatile gitmek istiyorum ama valiz hazırlamak falan bir sürü dert, zaman kaybı. Boşver. Haftaya tatile gidersin” diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın. Ne denir hep. Birşeyi yapmak için bir sebep, yapmamak için de binbir türlü sebep üretebilirsiniz. O yüzden bu hafta sonu tatile gitmekten başka bir seçenek aklınıza getirmeyin. Hala ikna olmayanlar için işte 7 birbirinden geçerli sebep!

Bu Hafta Sonu Seyahat Etmeniz İçin 7 Neden

1. Kendiniz Yenileyin

rahat-seyahat

Çoğunlukla oturarak çalışan bir kişiyseniz ve gün boyu sürekli olarak hareket etme imkânınız yoksa bu, hafta sonu tatile çıkmanız için iyi bir sebep olabilir. Çünkü hareket etmediğiniz sürece vücudunuz hep aynı pozisyonda kaldığı için daha hantal bir yapıya sahip oluyorsunuz. İki gün için de olsa farklı bir yere gidip kendinize gelin ve yenilenin.

 

2. Farklı Ortamların Havasını Soluyun

Büyük şehirde yaşıyorsanız vücudunuz ister istemez hava kirliliğine maruz kalıyor. Var olan bu hava kirliliği akciğerlerinizi olumsuz yönde etkilediği için bağışıklık sisteminizin olumsuz yönde etkilenmesine sebep oluyor. Bu yüzden temiz ve farklı bir ortam solumak için tatile gitmeyi tercih edin.

 

3. Farklı Yemekler Tadın 

seyahatte-yemekler

Yoğun bir ortamda çalışıyorsanız sürekli olarak fast food tarzı yemekler yemeyi tercih ediyorsunuz. Bir süre sonra bu tür yemekleri yemekten sıkılıyorsunuz. Özellikle siz de yemek için yaşayanlardansanız, farklı tatlar denemek en büyük hobileriniz arasındadır. Bunun için seyahat ettiğinizde farklı yiyeceklerden yemek, zamanla körelmiş olan tat ve koku alma duyunuzun tekrar gelişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca farklı şehirlerde yaşayan insanların yemek kültürlerini öğrenmek; aranızda sohbet ortamı oluşmasına ve o insanlarla kaynaşmanıza olanak sunacaktır.

 

4. Uykunuz Düzene Girsin

 Yoğun iş yaşantınızdan dolayı ya da şehir kalabalık ve gürültüsünden dolayı günlerdir düzenli bir uyku uyuyamıyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken tek şey doğa ile iç içe olduğunuz bir tatile çıkmayı düşünmek. Biraz olsun stresli ve yoğun işinizden uzaklaşmış, aklınızı boşalmış ve rahatlamış olursunuz. Bu sayede daha rahat ve düzenli uykuya kavuşmuş olursunuz.

Sehayatiniz için En Uygun Fiyatlı Otobüs Biletlerini Hemen Bul»
 

5. Psikolojiniz Düzelsin

Yoğun ve tempolu çalıştığınız bir ortamda bir süre sonra kendinize zaman ayıramaz hale gediğiniz; arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle vakit geçiremediğiniz için ruh sağlığınız da zarar görmeye başlayacaktır. Bunun için kendinize ve onlarla birlikte olmaya zaman ayırın. Onlarla birlikte yeni yerler keşfederek doğanın ve güneşin tadını çıkarın. Bu hem kendinize iyi gelecek hem de bu sayede onlara vakit ayırabildiğinizi de göstermiş olacaksınız.

 

6. Maceraya Atılın

arkadaslar-ile-seyahat

Kendinizle, arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle baş başa kalmanın tadına varın. İş stresinden ya da yoğun iş ortamından dolayı fırsat bulup da yapamadığınız birçok aktiviteyi sevdiğiniz kişiler ile farklı ortamlarda deneme fırsatını yakalayın. Onlarla birlikte sahip olduğunuz ya da düşlediğiniz hayalleringerçekleşmesine izin verin. Çünkü bu hafta sonu yoğun iş ortamından biraz olsun uzaklaşmaya karar veremezseniz elinize geçen fırsatı kaçırmış olabilirsiniz. İç sesinize kulak verin ve ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Ruhunuzu iknâ ettikten sonra bırakın bedeniniz ona eşlik etsin.

Sehayatiniz için En Uygun Fiyatlı Uçak Biletlerini Hemen Bul»
 

7. İnsanları Mutlu Edin

Aynı ülke içindesiniz ancak ailenizden ya da arkadaşlarınızdan ayrı bir şehirde çalışıyorsunuz veya okuyorsunuz. Onları görüp, ziyaret edip, mutlu olduklarını görmeyi kim istemez ki… Bu yüzden hafta sonunuzu onları ziyaret etmek için ayırın. Çünkü onların mutlu olduğunu görmek sizi de mutlu edecek ve sıkıntılarınızı bir kenara bırakıp uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    annemi goturmek için çıkacağım bende

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.