Bursa’da ne yenir?

Marmara Bölgesi’nde bulunan Bursa ülkemizin en kalabalık şehirlerinden biridir. Turizme etkisi oldukça büyüktür. Yöreselliği ile genelde ön plandadır. Bu gelişmişliği ve kalabalıklığı ile mutfak kültürü de oldukça fazla gelişmiştir. Genellikle mutfağında kebap ve et yemekleri bulunmaktadır. Özellikle iskenderi oldukça meşhurdur. Türk mutfağında Bursa’ nın yeri oldukça büyüktür. Peki, Bursa’nın mutfak kültüründe hangi yemekler vardır? Ve en çok tercih edilen yemekler nelerdir? Gelin hep birlikte Bursa mutfağını inceleyelim. Ayrıca Bursa’da gezilecek yerler hakkında bilgi almak için de Bursa sayfamıza göz atabilirsiniz.

İskender Kebap

Bursa denildiğinde akla ilk gelen şey Bursa’nın İskenderidir.  Kuşkusuz İskender seven herkesin tek tercihi burasıdır. Yöresel yemeklerin içerisinde en başta yer almaktadır. Görüntüsü, lezzeti yiyenleri oldukça fazla etkilemektedir. Bir kere bu lezzeti tadan diğer yerlerde yedikleri İskenderleri beğenmez diyebiliriz. Ayrıca sunulurken üzerine eklenen tereyağı ile lezzeti sizi büyüleyecek güzelliktedir. Asla hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet diyebiliriz. Etinin, pidesinin ve yoğurdunun tadı damağınızda kalacak bir yemektir. Bursa’ya gittiğinizde ilk tercih edeceğiniz yemek İskender olmalı. Mutlaka denemelisiniz.

Kestane Şekeri

Bursa yöresel lezzetlerinin en başında yer alan bir diğeri de kestane şekeridir. Olmazsa olmaz diyebiliriz. Özellikle Bursa’ya seyahat için gidenler dönüşlerinde eş dost için hediye amaçlı kestane şekeri alırlar. Daha çok bu şekilde tercih edilir. Oldukça lezzetli bir tatlıdır. Kestanenin ve içerisindeki şekerin tadı damağınızda kalacak güzelliktedir. Bursa’ya gittiğinizde denemeniz gereken ve mutlaka almanız gereken lezzetlerden biridir.

İnegöl Köfte

Yemek, Bursa’nın İnegöl ilçesinden almaktadır. Şekil olarak uzun ve ince şekildedir. Baharatsız olması ayrı bir özelliği olarak bilinir. Köfte kuzu eti ve dana etinin karıştırılmasıyla oluşturulur.  Bu köfteyi yediğinizde yediğiniz bütün köftelerin tadını unutacağınızın garantisini verebiliriz. Bursa denince akla gelen bir diğer yemek de İnegöl Köfte’dir. Neredeyse 100 senedir lezzetinden ve şeklinden yapılış aşamalarından asla ödün vermemiştir. Lezzetinin hala daha aynı olması yiyen herkesi büyülemektedir. Sizler de Bursa’ya gittiğinizde bu lezzeti deneyimlemelisiniz. Mutlaka tadına bakmanız gereken bir yemek diyebiliriz.

Biletall.com’dan Bursa’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Ciğer Sarması

Bursa’nın bir diğer meşhur yemeği de Ciğer Sarması’dır. Aslında Rumeli kültürüne ait olan bu yemek, Bursa’da da oldukça fazla yapılmaktadır. Bursa halkı tarafından fazlasıyla tercih edilmektedir. Yapımı diğer yemeklere göre uğraştırıcı olsa da sevilen bir yemek olduğu için sıklıkla yapan da vardır. Ancak genel olarak özel günlerde yapılan bu yemek, Bursa’ya gittiğinizde bir de Bursalılar tarafından nasıl yapılıyor acaba diye düşünüp, yiyebileceğiniz bir yemek türüdür.

Muradiye Çorbası

Bursalıların çok fazla tercih ettiği çorba türüdür. Oldukça meşhur bir çorbadır. Her yemekte bu çorbayı görmeniz oldukça mümkündür. Çorbanın içerisinde kullanılan et tavuk etidir. Tavuk kuşbaşı şeklinde kullanılır. Ayrıca kabak, şehriye, havuç, yoğurt, tereyağı ve un kullanılarak yapılmaktadır. Muradiye çorbası sahip olduğu görüntü ile gözünüze hitap etmektedir. Ayrıca mükemmel bir tadı olduğunu söyleyebiliriz. Mideniz de bu tat ile bayram edecektir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.