“Neden Cam Kenarı?” Sorusunun Cevabını Arıyoruz

Seyahat etmek çoğu insana çok iyi gelir. Yeni yerler keşfetme, yeni kişilerle tanışma heyecanı insanlarda hep tatlı bir telaşa sebep olur. Seyahat yapılacak yer için biletler alınır, bavullara da birkaç parça eşya konulduktan sonra seyahate hazırsınız. Ancak kimi zaman bir yolculuktan beklediğiniz en önemli şey cam kenarında oturmak ve yeni yerleri daha rahat keşfetmek, otobüs ortamından izole hissetmek ve yolları izleyerek hayallere dalmaktır. İster uçakla gidin, isterseniz de otobüsle veya trenle; biletinizi alırken cam kenarı seçmek eğer zamanlamanız da doğru ise sizin en doğal hakkınızdır.  Peki, neden cam kenarı?  İsterseniz bu sorunun 6 yanıtını sizlerle beraber inceleyelim. İlle de cam kenarı olsun diyenler ve onların bu isteğine bir türlü anlam veremeyenler, hepiniz yazımıza davetlisiniz.

cam-kenari-yolculugu

1. Uçak yolculuklarında gerek önceden online Check-in yaparken, gerekse havaalanında bilet satın alırken özellikle cam kenarını tercih ettiyseniz, vardır tabi ki bir sebebi. Küçük pencerelerden kocaman gökyüzünü seyre dalmak insana büyük keyif verir. Pamuk gibi bulutların içinden geçmek ve masmavi gökyüzünü yanı başınızda hissetmek ancak cam kenarında olanlar için geçerli bir deneyimdir.  Uçakta cam kenarı işte bu yüzden çok değerlidir.

ucak-yolculugu

2. Cam kenarları yolculukta uyumayı sevenler tarafından genellikle kafayı koyup uyumak için tercih edilir. Küçük seyahat yastıkları ya da yanınıza aldığınız hırka, işte burada devreye girer ve sizi camın hissettireceği soğuktan korur, rahat ettirir. Tabii ki yanınıza konuşmayı çok seven bir yol arkadaşı oturmazsa, bu isteğiniz geçerli olabilir. Size yolculuk boyunca cam kenarında iyi uykular…

cam-kenari-oturmak

3. Uçakta cam kenarının tercih edilmesinin diğer bir önemli sebebi ise kalkış sırasında her şeye, şehrin siluetine ve tüm doğa güzelliklere tepeden bakmanın vereceği hazdır. Gideceğiniz yerdeki gezilecek yerleri keşfetmeden önceki bu manzara içinizi açacak ve sizi seyahatiniz konusunda motive edecek.

ucakta-cam-kenari

4. Otobüslerde cam kenarı seçmenin bir başka sebebi ise yeşili, doğayı, dağları, denizi ve toprak tonlarını doya doya izlemektir. Belki de bu seyir uğruna ne tartışmalar yaşanmıştır otobüste. Yakın geçmişten bu yana hangi koltuğun cam kenarı, hangi koltuğun koridor tarafı olduğu net biçimde belli olsa ve yolcular bunu bilerek geliyor olsa bile, eskiden yolcuları ikna etmek konusunda bazı zorluklar yaşanabiliyordu.

havaalani-bekleme

5. Cam kenarlarının seçilme sebeplerinden bir diğeri ise insanın kendisiyle baş başa kalma isteğidir. Çünkü yollar ve yolculuklar bunun için biçilmiş kaftandır. Yolculuk boyunca neredeyse tüm geçmiş, insanın gözünün önünden film şeridi gibi geçebilir. Duyulan pişmanlıklar, ya da hafızalara kazınan güzel anılar kafada tekrar tekrar canlanabilir. Yani kendini dinlemek isteyenler için cam kenarları şiddetle tavsiye edilir.

airport

6. Bazı kişiler uçakta veya otobüste koridor kısmında oturmaktan hiç hoşlanmazlar. İçleri daralır. Koridordan gelip geçen kişilerden tedirgin olduklarından, tek tercihleri cam kenarlarıdır. Kendilerini cam kenarında daha rahat ve daha güvende hissederler. Kimileri uzun yolculukları bunaltıcı bulur ve çabuk gerilirler.  Bu sebepten dışarıyı izleyerek zamanın çabuk geçeceğini düşünürler. Yani cam kenarı tercih etmek bazı yolcular için bir lüksten ziyade psikolojik bir gereklilik olabilmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Aslında cam kenarında oturmak isteyenlerin ortak cevabı dışarıya bir adım daha yakın olabilmektir. Kendilerini orada o camın önünde daha mutlu mesut hissederler.  Hatta size minik bir bilgi de verelim.  Yapılan araştırmalara göre cam kenarlarını tercih edenler daha çok kadınlardır.  Bu kadınların yaş ortalamaları ise 18-38 olarak görülmektedir.  Cam kenarı birçok insan için meğer ne büyük anlamlar taşıyormuş. Cam kenarı, koridor ayırmadan, herkese iyi yolculuklar dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.