Dünyada Kış Aylarının En Soğuk Geçtiği 8 Şehir

Ülkemizde kış yeni başlıyor olsa da dünyanın pek çok yerinde havalar çoktan soğudu. Kış tatili yapmak isteyenler için oteller dolmaya başladı. Güneşin bakıp da geçtiği, kar yağışının durmadığı, kış mevsiminin uzun sürdüğü, insanın içini donduran derecede soğuk olan ve en sert kış aylarının geçtiği şehirleri sizler için derledik.

1. Eismitte – Grönland

Karlar Ülkesi olarak bilinen Grönland’ın Eismitte kentinde kışın sıcaklık -70’ye kadar düşer. Kuzey ışıklarının görülebildiği, Kuzey kutbundaki en kalın buz tabakasının bulunduğu yerde, yaz aylarında dahi sıcaklık 0’ın altındadır. Otobanlar bulunmayan şehirde ulaşım helikopterlerle ve kar köpeklerinin kızaklarıyla yapılır. Yerli halkın hemen hemen hepsinde kızak bulunur.

2. Laponya – Finlandiya

Finlandiya’nın kuzeyinde bulunan Laponya (Lapland), Kuzey Kutup dairesindedir. Turistik bir şehir olan Laponya’da kutup iklimi hakimdir. Aralık’tan Nisan’a kadar -40 dereceyi bulan sıcaklıklar, yazın 20 dereceye ancak çıkar. Ren geyiği yetiştiriciliğinin yapıldığı şehirde husky köpekleri ve Kuzey ışıkları ünlüdür. Kuzey ışıklarını görmek isterseniz hemen ucuz Finlandiya uçak biletinizi alın.

3. Astana – Kazakistan

Kazakistan’ın başkenti Astana’da kışın hissedilen sıcaklık -52 dereceyi bulabiliyor. Orta Asya’daki en soğuk ülkelerden biri kabul edilen, Rusya’nın komşusu Kazakistan, her yıl buzul soğukları yaşayan yerlerden biridir. Kazakistan’daki arazi çok düzensizdir ve sıcaklık yüksekliğe bağlı olarak değişir. Astana’daki insanların kışın parmaklarının donduğu buna karşın soğuktan korunmak için özel giysiler giydikleri bilinir.

Biletall.com’dan En Ucuz Kazakistan Uçak Biletini Bul »

4. Moskova – Rusya

Ocak ayında soğukluğun -30 dereceleri gösterdiği Moskova, Rusya’nın başkentidir. Tarihi çok eskilere dayanan şehirde kış günleri çok uzun geçer. Bu uzun günlerde Moskova halkı kış festivalleri yaparak kızak yarışları düzenler. Yılbaşına kadar devam eden festivallerde yeni yıl kutlanır.

5.Ulan Batur – Moğolistan

Moğolistan’ın başkentinde, sıcaklıklar kış aylarında -49 dereceyi bulabiliyor. Ulan Batur’da yaşayanlar kış boyunca soğuktan korunmak için deve derisinden üretilen giysiler giyiyor.

6. Montana – ABD

Sıcaklıkların -57 derecelere düştüğü Montana, kış aylarının en sert geçtiği şehirler arasındadır.  Kanada’nın hemen güneyinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en soğuk ülkelerinden birisidir, ancak tüm bölgelerde sıcaklık eşit değildir. Coğrafi genişliği nedeniyle, bu ülkede iklim koşulları çok çeşitlidir. Montana gibi Kuzey bölgeler daha soğuk ve kış aylarında yoğun kar yağışı görürken, güney ve orta bölgeler önemli derecede daha sıcak ve tarım için çok uygun. Montana’da sıcaklık, kış boyunca sıfırın çok altına düşebilir.

7. Yukon – Kanada

Grönland’ın aksine, kuzeyde olmasına rağmen, Kanada bol miktarda yeşilliğe ve göllere sahiptir. Ancak kış boyunca hemen hemen tüm Kanada’nın Yukon şehrinde kar yağışı görülür ve sıcaklık sıfırın altında 40 dereceye kadar düşebilir. Bu sıcaklık bölgeyi dünyanın en soğuk yerlerinden biri haline getirir. Hava Yukon’da nemli ve aşırı soğuduğu için yaşam dayanılmaz hale gelir. Kızakla gezmenin en doğru adreslerinden olan Yukon’a gitmek için Biletall.com’u ziyaret ederek Kanada uçak bileti satın alabilirsiniz.

8. Vostok – Antartika

Antarktika’nın Vostok şehrinin dünyadaki en soğuk yerler listesinde olması çok normaldir. Vostok, tüm yıl boyunca karla kaplıdır. Rüzgarın şiddetli olması ve içilebilir su, yiyecek veya barınak olmaması, onu dünyanın en sakin yerlerinden biri haline getiriyor. Sıcaklıkların sıfırın altında 100 dereceye kadar düştüğü biliniyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.