Dünyada Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Dünya’yı gezmeyi kesinlikle herkes ister. iş yoğunluğu, maddi ve manevi imkanlar neticesinde gidebilmek epey zorlaşmaktadır. Ama üzülmeyin! Sizler için hazırladığımız dünya’da mutlaka görmeniz gereken 10 yere iş yoğunluğunuzdan kaçmak, dinlenmek veya yeni yerler öğrenmek için gidebilirsiniz!

Dünyada Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

1. YUNANİSTAN

Yunanistan

(Photo: ZeeyolqPhotography)

Komşumuz Yunanistan, biz Türklere benzeyen en yakın ülkelerden biridir. Yüzlerce yıllık ortak geçmişe sahip olduğumuz bu güzel ülke, yeme içme alışkanlığı, gece hayatının renkliliği, doğal güzellikleri ile hiç yabancılık çekmeden gidebileceğimiz ülkelerdendir. Başkent Atina’ya gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden biri olan Akropolis, bütün ihtişamı ile sizleri beklemektedir. Muhteşem bir panoramaya sahip olan bu yere çıktığınızda bütün Atina ayağınızın altında serilmiş halde sizleri kucaklar. Ayrıca hemen altındaki müze de sizleri tarih öncesi bir yolculuğa çıkarabilir. Akropolis haricinde onlarca güzel muhite sahip olan Atina şehrinde ister denize girilebilecek temiz koylar, ister sirtaki yapıp mezelerin tadına bakabileceğiniz tavernalar, salaş restoranlar ya da lüks gece kulüpleri hareketi seven ziyaretçilere hitap etmektedir.

Ucuz Yunanistan Biletiniz Biletall.com’da »

 

2. HIRVATİSTAN

hirvatistan

Başkenti Zagreb olan bu güzel Balkan ülkesi son zamanların en uğrak tatil yerlerinden biri olma ünvanını kazanmıştır. Sıcak insanları, olağanüstü tarihi yapıları ve Türklerin damak tadına uygun yeme içme kültürü ile göz alıcı bir tatil yeri olan Hırvatistan’da konaklayabileceğiniz çok sayıda turistik tesis bulunmaktadır. Özellikle tarihi şehri Dubrovnik, Hırvatistan’da görülmesi gereken yerlerin en başında geliyor. Tarihi mimarisi ile kendinizi bir Ortaçağ filminde hissedeceğiniz bu güzel şehirde, çok şirin lokanta ve kafeler bulabilir, yemeklerin tadına bakıp keyif kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.

 

3. ALMANYA

almanya-germany

Gurbetçilerimizin ikinci vatanı olan Almanya son yıllarda yeniden eski popüler haline dönmeye başladı. Kocaman sosisleri, enfes patates kızartmaları, çeşitli biraları ile her türden insanın ziyaret noktası olan bu güzel ülke, yüzlerce yıllık kiliseleri, düzenli trafiği, yeşil parkları ile gündüz sakin gece hareketli yaşantısı sizlere keyifli zamanlar yaşatabilir. En bilinen kentlerinden biri olan Münih’te düzenlenen Octoberfest’ e denk gelirseniz kendinizi kaliteli bir eğlencenin içinde bulabilirsiniz. Köln şehrinde ismini ürettiği kolonyadan alan müzeyi gezebilir, Hohenzollern Köprüsü’nde sevgilinizle romantik bir dilek dileyebilirsiniz. Başkent Berlin’i ise görmeden sakın geçmeyin.

Almanya Uçak Seferlerine Göz Atın

4. FRANSA

fransa

Başkenti Paris olan, şarabın, modanın ve güzel yemeklerin ülkesi Fransa’da görülecek en ünlü yerlerden biri romantik ışıklarla bezenmiş Eyfel Kulesi’dir. Birçok evlilik teklifine ev sahipliği yapmış olan bu tarihi kule bütün Dünya’da romantizmin simgelerinden biri haline gelmiştir. Muhteşem bir katedral olan Notre Dame ise, ismi büyük bir romana konu olan enfes bir yapı olma özelliğini taşımaktadır. 1793 yılından beri faaliyette olan ünlü Louvre Müzesi’nde Mona Lisa tablosunu yakından görebilirsiniz. Kral ve kraliçelere ev sahipliği yapan Versay Sarayı’nın muhteşem bahçesinde gezinti yapmadan sakın Fransa’dan ayrılmayın.

Fransa Uçak Seferlerine Göz Atın

5. İTALYA

italya

Güzel müziklerin ve pizzanın ülkesi İtalya sizleri enfes hamur işleri, güneşi ve sıcak insanları ile karşılaşıyor. Eğri görüntüsü ile meşhur Pizza Kulesi’nde fotoğraf çektirmeden, Aşk Çeşmesi’nde dilek parası atmadan, sokak aralarındaki yöresel restoranlarda pizza, lazanya ve diğer hamur işlerini tatmadan gelmeyin. Operaya gitmeden, Milano’da bir defile izlemeden, kanalların şehri Venedik’te bir gondola binip tarihi koklamadan, Murano Adası’na gidip cam ustalarının eserlerini görmeden bu ülkeyi gezdim diyemezsiniz. Toscana güneşi altında kasabada dolaşıp üzüm bağlarını gezmeyi ve ev yapımı şaraplarda almayı da unutmayın. Capri adasının muhteşem manzarası eşliğinde Antik Roma’nın izlerini taşıyan patikalarda turlayabilirsiniz.

 

6. LÜBNAN

lubnan-gezilecek-yerler

Ortadoğu’nun incisi konumunda bir ülke olan Lübnan, başkent Beyrut ve diğer gezilecek bölgeleri ile sizleri şaşırtmaya devam etmektedir. Türk vatandaşlarından vize istemeyen bu ülkeye havayolu ile kısa bir süre içinde ulaşabilirsiniz. Yıllar boyunca bir sürü tarihi acıya ev sahipliği yapmış ve 7 defa yeniden yapılandırılmış bir şehir olan Beyrut’un Nargile kokan sokaklarında birbirinden Avrupai kafe barındıran bu güzel şehirde, eski dönemlerden kalan Fransız mimarisine ait evler ve onların kehribar rengi duvarları dikkat çekmektedir. Yemek kültürü hem Ortadoğu hem Avrupa hem de Osmanlı izleri taşıyan Beyrut’ta, her zevke hitap edecek bir restoran bulunmaktadır. Byblos adlı antik şehri İncil’e adını vermiştir. Bir Roma şehri olan Baalbeck ise, Unesco Dünya Kültür Mirası korumasındadır.

 

7. JAPONYA

japonya

Dünyanın en çalışkan insanlarının olduğu bir ülke olan Japonya, kalabalık nüfusuna rağmen, insanlarının uyum içinde yaşadığı, temiz, güvenli ve sistemli bir ülkedir. Metro sistemindeki kalabalık sizleri korkutsa da insanlarının yardımseverliği ve nezaketi sizleri şaşırtabilir. Bir deprem bölgesi olan ülke, yıllardır başlarına gelen felaketleri kaliteli inşaat ve insan hayatına verdikleri değerle bertaraf etmesini bilmişlerdir. Deniz yemeklerinin bol olduğu bu güzel ülkede, ilkbaharın naif güzelliğini, kışın dinginliğini ve yazın sıcaklığını yaşayabilirsiniz. Türklerden vize istemeyen ülkede, başkent Tokyo’yu ziyaret etmeden sakın dönmeyin.

Japonya Uçak Seferlerini Sorgulayın

8. AVUSTRALYA

avustralya

Başkenti Sydney olan bu muazzam büyük ada, Sydney Limanı, Opera Binası, Bondi Plajı ile meşhurdur. Sıcakkanlı insanlarının hemen hepsi sörfle ilgilenen Avustralya kozmopolit yapısı ile de dikkat çekmektedir. Melbourne Müzesi’ni mutlaka ziyaret ederek, adanın asıl yerlileri olan Aborjinler’in hayatı ile ilgili detayları keşfedebilir, Çanakkale Savaşı hakkında önemli eserleri görebilirsiniz. Tropik bir ada olan Kanguru Adası’ndaki doğal ortamı izleyebilir, yerlileri ve kanguruları gözlemleyebilirsiniz. Kraliyet Ulusal Parkı’nda Audley Nehri’ni botla turlayabilirsiniz.

 

9. AMERİKA

amerika

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri,  filmlerdeki atmosferi yansıtan havası ile ziyaretçilerini büyülemektedir. En çok rağbet gören şehirlerinden biri olan New York, 24 saat bitmeyen enerjisi ile film ve dizilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Empire State binası, Özgürlük Heykeli, borsanın merkezi Wall Street, muhteşem Brooklyn Köprüsü ile her yaştan turisti kendine bağlamaktadır. Kozmopolit bir yapıya sahip olan bu büyülü şehirde dünya mutfaklarını da her bütçeye uygun seçeneklerle tatma imkanına sahipsiniz.

Amerika Uçak Seferleri Sorgulayın

 10. İSPANYA

ispanya

Sıcakkanlı insanların, boğa güreşlerinin ve Flamenko’nun ülkesi İspanya sizleri denizi ve güneşiyle, lezzetli tapasları ile karşılıyor. Barcelona, Madrid gibi dünyaca ünlü şehirlerinde eğlencenin ve sabahlara kadar süren yemeli içmeli gece hayatının tadının çıkarabilir, Granada’ da ünlü Alhamra Sarayı’nı ziyaret edebilirsiniz. Sevilla’ da güzel bir Endülüs turu yapabilirsiniz. Ibiza ve Mallorca gibi dünyaca ünlü tatil beldelerinde denizin tadını çıkarabilirsiniz.

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.