Dünyada Ziyaret Edebileceğiniz 10 Ucuz Şehir

TUNUS, TUNUS

Souq-el-Trouk-Tunus

Akdeniz’in incisi Tunus ülkesinin aynı adlı başkenti Tunus, yapılan araştırmalar ve anketler neticesinde Dünya’daki en ucuz şehirlerin arasında başı çekmektedir. Turizm sektöründe önemli bir payı olmaya başlayan Tunus şehrinde her keseye uygun konaklama tesisleri bulunmaktadır. Lüks otellerden en ucuz pansiyonlara kadar bulunabilecek tesisler bütçeyi zorlamadan tatil yapmayı kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda ucuz alışveriş imkanları, yeme içme alışkanlıklarındaki benzerlik ve fiyatı yüksek olmayan restoranlar ya da sokak satıcıları, herkes için kolaylıkla tercih edilen bir tatil imkanı sunmaktadır. Özellikle souk diye adlandırılan açık hava Pazar tarzı alışveriş bölgesi hem halı, parfüm, nargile gibi Tunus’a özgü hediyelik eşyalarla doludur hem de sıkı pazarlıkçıların uğrak yeridir.

BÜKREŞ, ROMANYA

Bukres

Romanya’nın başkenti ve ticaret merkezi olan bu güzel şehir, özellikle yaz ayları dünyanın dört bir yanından ziyaretçi karşılamaktadır. Diğer Avrupa ülkelerindeki şehirlere kıyasla çok daha ucuz ve ekonomik bir tatilin kapılarını açan Bükreş, gerek konaklama tesislerindeki makul fiyatlar gerek lokanta ve kafelerindeki her bütçeye uyan menüleriyle dünyadaki ucuz ve tarihi değeri yüksek şehirlerden biri olmaktadır. Son derece gelişmiş metro ve tramvay sistemi sayesinde oldukça ucuz bilet fiyatlarıyla şehrin istediğiniz her noktasını turlamanız mümkündür.

Biletall.com’dan En Ucuz Bükreş Uçak Biletini Bul »

MANAGUA, NICARAGUA

managua

Nikaragua’nın başkenti olan Managua dünyadaki en ucuz şehirlerden biridir. Ülkenin en büyük kenti olan Managua’yı ziyaret edenler, şehirdeki ucuzluk karşısında şaşırmaktadırlar. Bu tarihi ve güzel şehirde oteller, pansiyonlar ve kafeler oldukça ucuz fiyatlarla hizmete sunulmaktadır. Ulusal Kütüphane ve Ulusal Müzesi görülmeye değer bir şehir olan Managua’da, 1972 yılında yerle bir olan büyük katedralin de kalıntıları arasında dolaşabilirsiniz. Yeme içme mekanları da her keseye hitap edebilecek uygunluktadır.

SOFYA, BULGARİSTAN

sofya

Başkent Sofya, Bulgaristan’ın en büyük şehirlerinden biridir. Daha önce uzun bir süre Osmanlı egemenliğinde olan Bulgaristan’ın bu tarihi şehrinde halen yeme içme kültürü ya da tarihi yapılarda Türk esintileri fark edilmektedir. Avrupa şehirleri arasında ekonomik olması, zengin menülerin makul fiyatlarda sunulması ve turistik tesislerinin çeşitliliği ile tatilcilerin de gözdesi durumuna gelmiştir. Son zamanlarda Sofya’yı ziyaret edenlerin bir kısmı da casino kültüründeki renkliliği görmek ve şans oyunlarında kendilerini denemek için seyahat etmektedirler.

CEZAYİR, CEZAYİR

676195.TIF

Cezayir ülkesinin başkenti ve en büyük şehri olan Cezayir şehri, ülkenin aynı zamanda ticaret merkezidir. Afrika’nın en büyük şehirlerinden de biri olan Cezayir, nüfusunda çok sayıda yabancıyı barındırması ve kozmopolit bir havaya sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Ülkenin en büyük limanına sahip olan şehir Fenikeliler tarafından kurulmuştur. 1500’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu’na bağlanan şehre yıl boyunca yerli yabancı birçok turist gelmektedir. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında gidilmesi önerilen Cezayir’de çok çeşitli alışveriş yapma olanağını oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Sokak yiyeceği satan fast food tarzı kebaplar satılmakta ve lokal restoranlar da oldukça ucuz fiyatlarla hizmet vermektedir. Cezayir’e Türkiye’den de çok sayıda turlar düzenlenmekte ve bu turlar oldukça rağbet görmektedir.

KATMANDU, NEPAL

nepal

Nepal’in başkenti ve en büyük şehri olan Katmandu, kendine has mistik ve egzotik havasıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Tarihi değeri ve ruhani yönde milyonlara dağıttığı mesajlarıyla değişik bir yere sahip olan Katmandu, aynı zamanda dünyanın en ucuz şehirlerden biri unvanına da sahiptir. Budist ve Hindu tapınakları UNESCO tarafından koruma altına alınan Nepal, aynı zamanda deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte kurulmuştur. Dünyada aşkın ve barışın şehri olarak bilinen Katmandu, sıcakkanlı ve güler yüzlü halkı, yerel kıyafetleri ve yöresel ürünlerinin uygun fiyatlarda satışıyla son derece ekonomik, keyifli ve keşfetmeye değer bir şehirdir.

İSLAMABAD, PAKİSTAN

Islamabad

Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin başkenti olan şehir, asıl başkent Karaçi yerine inşa edilmiştir. Ülkenin diğer şehirlerine göre çok daha temiz, nezih ve modern olan İslamabad, sekiz ayrı bölgeye sahiptir. Ekonomik yönden turistlerin oldukça ucuz bulduğu şehir diplomasi, ticaret, siyaset, eğitim vb. bölgeleri olarak ayrılmaktadır. Bu her bölgede kendine ait dükkanlar bulunur ve bu dükkanlarda çok uygun fiyatlarda alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz.

KABİL, AFGANİSTAN

Afganistan ülkesinin başkenti ve en büyük şehri olan Kabil, Merkezi Asya’da da önemli yerlerden birini almıştır. Ticari ve kültürel bir merkez olarak konumunu korumayı başarabilmiş bir şehir olan Kabil, aynı zamanda stratejik konumu ile de ülkenin en önemli şehridir. Kabil her ne kadar güvenlik sıkıntısı yaşamış ve halen bazı sorunların devam etmekte olduğu bir şehirse de birçok turistin gezip keşfetmek istediği nadir güzellikteki yerlerden biridir. Konaklama yerleri ucuz, yeme içme olanakları son derece hesaplıdır. Dünyaca ünlü Afgan kilimleri, pamuk ve yünden üretilen dokuma örnekleri, mermer, deri ve koyun derisi ile kurutulmuş meyve çeşitleri bakımından oldukça zengin ve satın alma olanakları da ucuzdur. Kabil’i ziyaret ettiğinizde değişik bir deneyim yaşayacak ve bambaşka bir coğrafyada yaşayan insanların ticaret kültürüne ve misafirperverliğine şahit olacaksınız.

Biletall.com’dan En Ucuz Kabil Uçak Biletini Bul »

KAZABLANKA, FAS

Kazablanka

Beyaz Ev anlamına gelen Kazablanka, Fas’ın en büyük şehri olan egzotik bir Akdeniz kentidir. Atlas Okyanusu’na kıyısı olan şehir asıl ününü 1942 yılında çevrilen aynı adlı film Kazablanka ile almıştır. 20. Yüzyılda yaşadığı mimari bir değişiklikle egzotik bir görünüme kavuşan Kazablanka, yeme içme kültürü ile de dikkat çekmektedir. Fiyatların oldukça ucuz tutulduğu ve şehir pazarlarında yapılan renkli ve hesaplı alışveriş olanağı, bu kenti turistlerin gözbebeği haline getirmiştir. Akdeniz ikliminin ılıman havasına sahip olan şehir yılın her vakti ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

MOMBASA, KENYA

mombasa

Kenya’nın ikinci büyük şehri olan bu liman kenti, Hint Okyanusu üzerindeki bir mercan adasında inşa edilmiştir. Bir turizm merkezi olması ve safari turizmini merak edenlerin uğrak noktası olması şehri bir anda dünyanın en rağbet gören noktaları arasına koymuştur. Tropikal iklime sahip olan Mombasa, dar sokakları, camileri, tapınakları ile kültürlerin iç içe geçtiği bir şehirdir. Tropik iklim mutfağına sahip olan şehirde fiyatlar oldukça hesaplıdır.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.