Dünyanın En Büyüleyici Tren İstasyonları

Artık çoğu insan hızından ötürü uçağı tercih ediyor olsa da seyahat tutkunlarını büyüleyen tren rotaları da bulunuyor. Tren ile seyahat oldukça eski zamanlara dayansa da günümüzde oldukça konforlu yolculuk imkanları bulunuyor. Bunun yanı sıra muhteşem tren istasyonları görenleri büyülüyor. Öyle ki dünyada tren yolculuğu yapmayanların bile ziyaret ettiği büyüleyici tren istasyonları bulunuyor. Sizler için dünyanın en büyüleyici tren istasyonlarını yazımızda derledik!

Chhatrapati Shivaji Terminali, Hindistan

Chhatrapati Shivaji Terminali, Hindistan’ın Mumbai şehrinde yer alıyor. Uzaktan bakıldığında bir saraya benzeyen istasyonun mimarisi beğenileri topluyor. Pek çok turistin Hindistan’a giriş yaptığı nokta olarak bilinen Chhatrapati Shivaji Terminali, Unesco Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alıyor.

Grand Central Terminali, ABD

Newyork’ta bulunan Grand Central Terminali dünyanın en ünlü ve en büyük tren istasyonlarından biri olarak biliniyor. Mimarisi ile beğenileri toplayan yapının tarihi dokusunun izleri de günümüze kadar gelmeyi başarmış. Newyork’un en büyük binalarından biri olan istasyon pek çok turisti ağırlıyor. Günde ortalama 750 bin kişi tarafından ziyaret edilen Grand Central Terminali’nin içerisinde pek çok mağaza ve restoran şubesi de bulunuyor.

Liege – Guillemins İstasyonu, Belçika

Belçika’nın Liege kenti sakin ve renkli imajıyla tanınıyor. Şehrin bu imajı ünlü Guillemins İstasyonu’na da yansıyor. İstasyon 2009 yılında büyük bir restorasyon geçirerek yeniden inşa edildi. Ünlü mimar Santiago Calatrava’nın imzasının taşıyan Guillemins İstasyonu modern anlamda büyüleyici bir istasyon. Guillemins, Belçika içerisinde pek çok hatta sahip olduğu gibi Fransa ve Almanya seferleriyle ülkenin güneye açılan kapısı niteliğinde. Bu sebeple ünlü istasyon pek çok turistin uğrak noktası oluyor. Modern mimari yapıtı olan bu istasyonu merak ediyorsanız zaman kaybetmeden Belçika uçak biletinizi Biletall.com’dan alın.

St. Pancras Tren İstasyonu, İngiltere

Tren ve tren istasyonlarından bahsediyorsak İngiltere kuşkusuz listede yer almalı. Gerek edebiyatta gerek sinemada tren İngilizler için kült bir sembol haline gelmiş durumda. Çok eski yıllarda tren İngiltere’nin gelişmişliğinin göstergesi sayılırdı. Sanayi devrimiyle birlikte önemli bir sembol haline gelen tren için İngilizler ihtişamlı istasyonlar inşa etmişlerdir.

Saint Pancras görkemli yapısı ve tarihi tanıklıklarıyla İngiltere’nin sembollerinden biri haline gelmiştir. Her yıl pek çok yolcunun ziyaret ettiği istasyona aynı zaman da turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

Dunedin İstasyonu, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın en ilginç şehirlerinden biri olan Dunedin, turistlerin beğenisini topluyor. Eski dönem şehirlerinden biri olan Dunedin tarihi ve kültürel yapısını korumayı başaran şehirlerden biri. Bu anlamda şehirdeki 111 yıllık Dunedin İstasyonu da önemli bir merkez haline gelmiş. Geçmiş yıllarda çok yoğun bir istasyon olan Dunedin’in bugün pek fazla yolcusu bulunmuyor fakat istasyonu ziyaret eden turist sayısı bir hayli fazla.

Biletall.com’dan En Ucuz Yeni Zelanda Uçak Biletini Bul »

Atocha İstasyonu, İspanya

1851 yılında açılan Atocha İstasyonu, İspanya’nın pek çok noktasını birbirine bağlayan tarihi bir istasyon olarak tanınıyor. Atochai İstasyonu görkemli görümünün yanı sıra muhteşem bir bahçesiyle de beğenileri topluyor. Madrid’e gelen turistler Atocha İstasyonu’na mutlaka uğruyor.

Haydarpaşa Tren Garı, Türkiye

Dünyanın dört bir yanındaki istasyonları saydıktan sonra kapanışı Haydarpaşa ile yapmak gerek! İngilizler için trenin sembol olduğundan bahsetmiştik. Aslında durum bizler için de farklı değil. Haydarpaşa Tren Garı pek çok insan için İstanbul’a açılan kapı niteliği taşıyordu. 1908 yılında açılan Haydarpaşa Tren Garı, pek çok sanat eserine konu olmuştur. Sevinç ve hüzünlerin yaşandığı gar, herkesin kalbinde farklı bir yere sahiptir. Sembolik anlamının yanı sıra Haydarpaşa Tren Garı, hala İstanbul’un en önemli kültürel noktalarından biri olarak pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayrıca garda çeşitli sergi ve fuar etkinlikleri de düzenleniyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.