Dünyanın En Enteresan Ülke Sınırları

Başka ülkelerin insanları ile aramızda sınırlar var. Alışık olduğumuz; kocaman duvarları olan, tel örgüler ile netleştirilen ya da mayın döşenen sınırlar. Ancak bu durum Dünya’nın her yerinde bu kadar sert değil. Dünya üzerinde; Çin Seddi kadar bölücü sınırları geride bırakmayı başarmış ve bir adımla diğer ülkeye geçişinize izin vermiş sınırlar da var. Mutlaka görmeniz gereken Dünyanın en enteresan ülke sınırlarından bazılarına hoş geldiniz!

Norveç – isveç

norvec-isvec

Dünya üzerindeki en ilginç sınırlarda biri kesinlikle Norveç ve İsveç için sınır olarak kabul edilen çam ağaçları. Uzun bir şerit ile ayrılan yol üzerinde yıl boyu kar sporları yapan kişileri görmek mümkün. Doğal bir sınır ile ayrılan sınır Dünya üzerinde en fazla görülmek istenen yerlerden biri.

Brezilya – Arjantin

Brezilya-Arjantin

Muhteşem 2 nehrin kesiştiği yerde 3 kıtanın birbirinden uzaklaştığı güzel bir sınır görmek isteyenler için Arjantin, Brezilya ve Paraguay muhteşem bir seçim olacaktır. Doğal görünümü ve aynı zamanda muhteşem doğası ile Dünyada bulunan yapay sınırlara meydan okuyan bir güzelliği görmeden olmaz. Her ülke için farklı bir güzellik sunan bu doğal sınırda şelaleler, ilginç nehir hayvanları ve muhteşem balık türleri görmeniz mümkün.

Nepal Çin

nepal-cin

Dünyanın en ünlü dağı olan Everest; Dünyanın en yüksek noktası olarak biliniyor fakat tek özelliği bu değil. Nepal ile Çin arasında özel bir sınır özelliği taşıyan Everest; birçok dağ sporu yapan turistin görmek istediği muhteşem manzaraları sunmayı unutmuyor. Yılın her dönemi karlı ve soğuk olan zirvenin doğal bir sınır olarak seçilmesi oldukça yerinde bir karar. Bu kadar belirgin bir noktanın aşılması imkansız. Dünya üzerinde bulunan en korunaklı sınırlardan biri demek mümkün.

Hollanda – Belçika

hollanda-belcika

kaynak: Victor Maschek / Shutterstock, Inc.

Belçika ile Hollanda arasındaki bu muhteşem sınırı görmeniz gerekli. Hemen dibinde kafelerin bulunduğu ve üzerinde artı bulunan taşlar ile ayrılan sınırın bir tarafında B diğer tarafından NL işaretini görmek mümkün. Yürüyerek diğer bir ülkeye geçebileceğiniz ve ülke sınırı olduğunu dahi fark etmeyeceğiniz, sosyal sınır kavramının en güzel yaşadığı iki ülke demek mümkün. İki ülkenin birbirlerinin kültüründen ve mimarisinden net bir şekilde etkilendiğini görebileceğiniz bu noktada iki ülkenin birbirinden ayrıldığına inanmanız neredeyse imkansız. Güzel bir kafede oturarak bu sınırda yer alan insanları izlemeniz ve bir sınırın ne kadar sosyal olduğuna şahit olmanız mümkün.

Biletall.com’dan En Ucuz Hollanda Uçak Biletini Bul »

Polonya – Ukrayna

polonya-ukrayna

Büyük bir yayla üzerinde belirlenen sınır size doğanın en güzel buluşmasını yaşatacak niteliklere sahip. Senenin belli zamanlarında sınırda düzenlenen festivallerin de olduğu bu yerde kendinizi bulacaksınız demek mümkün. Festivaller oldukça sanatsal, tabii bu durum sınıra da yansıyor. Sınır üzerinde çeşitli çizimlerin toprak üzerine işlendiği alanları görebilirsiniz.. İki ülkenin de insanlarının bulunduğu sınır festivallerine genel olarak çiftlikleri olan, yerli halk katıldığı için birbirinden enfes yiyecekleri tadabilir ve yöresel bir kültürü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Vatikan İtalya

vatikan-italya

Sadece sınır olarak değil aynı zamanda tarihi değer olarak görülmeye değer yerlerden biri olan; Roma ve Vatikan resmi sınırı St. Peter’s Meydanı dünyanın en görülesi sınırlarından biri olarak biliniyor. Tarihi dokusu ve Roma’nın eşsiz mimarisi ile göreceğiniz bu sınır sizi çok şaşırtacak. Bütün Dünya için özel bir anlamı olan ve filmlerde sıkça gördüğünüz Vatikan’ı bir de ilginç sınırlar arasında görerek gezmeyi deneyin.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.