Dünyanın En Lüks 5 Oteli

Altın işlemeler, devasa yüzme havuzları, rahatlık ve konforda sınır tanımayan odalar… Dünyanın en lüks hotelleri için bu özellikler olmazsa olmaz. Adeta birbiriyle yarışan, lüks ve konforun en yüksek seviyede olduğu oteller birbirinden şaşırtıcı özelliklere sahip. Dünyanın dört bir yanından en lüks otelleri sizler için derledik.

1. Emirates Palace, Abu Dabi

Lüks otel anlayışına yakışır bir mükemmellikle dizayn edilmiş olan Emirates Palace, adından da anlaşılacağı gibi bir otelden çok sarayı andıran bir yapıya sahip. Özellikle kral süitleri, eski dönemlerin sultan ya da krallarının tercih edebileceği bir dekorasyonla oluşturulmuş durumda. Emirates Palace, 300’ün üzerinde odaya ve 40 toplantı ve konferans salonuna sahip bir otel. Bunun yanında mekanda kendisine ait olan ve bembeyaz kumlardan oluşan geniş bir kumsal yer alıyor. Bölgenin en seçkin otellerinden olan Emirates Palace, içerisinde sayısız spa merkezi, çeşme ve havuz barındırıyor. Dubai uçak bileti ile bu oteli görmek mümkün.

2. Mardan Palace Hotel, Turkiye

Mardan Palace, yalnızca ülkemizin değil, Avrupa’nın da seçkin otellerinden biri olarak kabul ediliyor. 2009 yılında ünlü Rus iş adamlarından Telman İmailov tarafından büyük bir bütçe ile kurulan otel, bölgenin en büyük yüzme havuzuna sahip olması ile tanınıyor. Lüks anlayışını tam olarak yansıtan Mardan Palace otelinde, büyük bir kumsal, devasa bir akvaryum, onlarca restoran ve spa merkezi bulunuyor. İthal mermerlerle süslenmiş bir iç mimariye sahip işletme, altın işlemeleri ve kusursuz iç mimarisi ile dikkat çekiyor.

3 . The Westin Excelsior, Roma

Günümüzde modern bir görünüme sahip olan ve teknolojik açıdan tüm olanakları sonuna kadar kullanan The Westin Excelsior oteli, aslında hayli uzun bir geçmişe sahip. 1905 yılında kurulan otel daha sonra büyük bütçeler ayrılarak yeniden dekore edilmiş ve Avrupa’nın en lüks otelleri arasında yerini almıştır. İşletmenin bu denli meşhur olmasındaki en büyük etken ise son derece lüks bir yapıya sahip olan iki katlı bir süitinin bulunması. Kendine ait jakuzisi, buhar banyosu, spor salonu, kubbeleri ve büyük bir yemek odası olan süit, konforuna düşkün olan pek çok varlıklı insanı ağırlıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Roma Uçak Biletini Bul »

4 . Burj El Arap, Dubai

Dubai, lüks konaklama denince akla gelen önemli mekanların konumlandığı yerlerin başında geliyor. Bu yerler arasında Burj El Arap ise ayrı bir öneme sahip. Özellikle ilk bakışta dikkati çeken, kendine özgü bir mimari anlayışla inşa edilmiş olan otel, her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden gelen varlıklı kişilere ev sahipliği yapıyor. Bu otelin keyfini sınırsız olarak sürmek isteyenler, hiçbir masraftan kaçmadan her türlü teknolojik olanağın yer aldığı iki katlı süitleri tercih ediyor. Otel içerisinde büyük tenis sahaları, havuzlar ve helikopter pisleri gibi özellikler bulunuyor.

5 . Palms, Las Vegas

Sıcak çöl atmosferinin ortasına inşa edilen ve eğlencenin merkezi olan Las Vegas şehrinin önemli otelleri arasında Palms, sahip olduğu lüks süitleri ile dikkat çekiyor. Şehrin eğlence anlayışına uygun olarak tasarlanan odalar, özellikle parti yapmak isteyen büyük kalabalıklara hizmet vermeye uygun olarak inşa edilmiş. Otelin seçkin müşterileri için hazırlanmış bu süitlerin kendilerine özel camlı asansörleri bulunuyor. Odalar içerisinde döner yatak, jakuzi, sauna, spor salonu ve büyük TV odası gibi pek çok lüks seçenek yer alıyor.

Dünyanın en lüks otellerinden sonra Türkiye’deki tarihi otellere yolculuk yapmak isterseniz buradaki blog yazımıza göz atabilirsiniz! 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.