Dünyanın En Pahalı Meyveleri

Dünya üzerinde meyve çok sevilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Dünyada el değmemiş egzotik alanlar gerçekten çok sınırlı sayıdadır. Mevsimlerin yani hava koşullarının doğal sonucu olarak sınırlanmış alanlara bir de insanların etkisi bu alanları daha çok daraltmıştır ve daralmaya devam etmektedir. Burada yetişen meyve türleri ise eşsiz bir lezzet sunar. Ancak egzotik alanlarda yetişmeleri dolayısıyla fiyatları fazladır. Bu sebeple de bunlar genellikle zengin masalarını süsleyen ürünlerdir. Sofraya ulaşana kadar birçok el değiştirerek yurda giriş yapar. Biz de bu yazımızda size Dünya üzerindeki en pahalı 8 meyveden bahsedeceğiz.

1. YUBARİ KRAL KAVUNU:

kral-kavunu

Japonya’ya ait Yubari kral kavunu oldukça lezzetli bir kavundur. Genellikle çift halinde satılan kavun, özellikle de hediye olarak sunulmaktadır. Yubari kavunu lüks meyve salonlarında yaklaşık 150-200 dolar arasında fiyatlarla bulunabilse de güzel görünümlü olanların bir çifti son zamanlarda 26.000 dolara satıldı.

Biletall.com’dan En Ucuz Japonya Uçak Biletini Bul »

2) İNGİLİZ ANANASI:

ingiliz-ananasi

Ananas egzotik bir meyve ve yaz aylarının sembolüdür, ancak özel bir çeşidi İngiltere’de yetiştirilmektedir. Bu ananas Heligan Lost bahçelerinde ve de Cornwall’da botanik bahçede bir kimyasal bir şekilde ısıtılan seralarda yetiştirilir. Reaksiyon 30 ton at gübresinin, idrar ve saman etkileşmesinin sonucudur. Bu kadar çok malzeme kullanılması dolayısıyla üretimi de maliyetlidir. Meyvenin her bir tekini yetiştirmek 2.000 dolara tekabül ediyor. Nadir olması ve üretim değerleri nedeniyle bu ananas yaklaşık 16.500 dolara satılmaktadır.

3) JAPON YAKUT ROMAN ÜZÜMÜ:

japon-yakut-uzumu

Sadece dünyanın tek bir yerinde Japonya İshikawa’da yetiştirilen bu kırmızı renkli üzüm, dünyanın en pahalı meyvelerinin başında gelen meyvelerdendir. Her yakut üzümü 20 gr ağırlığında olup, her bir tanesi masa tenisi topu büyüklüğündedir ve 18 gram şeker içermektedir. 700 gram ağırlığındaki salkım, geçmiş yıllarda 910 dolara satıldı. Günümüzde ise yaklaşık 100 dolara Tokyo Senbikiya meyve pazarında bu üzümden bulunabilmektedir. Ancak iyi kalite Yakut Roman Üzümü’ nün her biri minimum 30 gram olmalı ve demeti en az 700 gram ağırlığında olmalıdır. Bu ağırlıkta olanlar çok nadir bulunur ve demeti Kanazawa toptan pazarda 6.400 dolara satılmaktadır.

4) JAPON DENSUKE KARPUZU:

Yine Japonya’ya ait bu karpuz da dünyanın en pahalı meyvelerindendir. Bu karpuz sadece tek bir yerde yani; Kuzey Japonya’da Hokkaidu adlı bir bölgede yetiştirilir. Bowling topunu andıran ilginç dokusu ve lezzetli tadı ile son derece nadir bir meyvedir. Her yıl sadece 1.000 adet Densuke karpuzu yetiştirilmektedir. Karpuz Japonya’da çoğunlukla 250-400 dolara satılmaktadır. Fakat kusursuz görünüme sahip Densuke karpuzu yaklaşık olarak 4.000 dolara satılabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda ise bu karpuzun tanesi 6.300 dolara satılmıştır. Japonya uçak bileti ile enteresan meyveleri deneyimleyebilirsiniz.

5) KARE KARPUZ:

kare-karpuz

Kare karpuz da yine Japonya’ya özgüdür. Japonya’da yetiştirilen kare karpuzun her biri yaklaşık 300 dolara satılmaktadır. Ancak varlıklı Ruslar, lüks olan Moskova alışveriş merkezlerinde bu meyveyi 800 dolara satın almaktadır.

6) DURİAN:

durian

Brunei, Malezya ve Endonezya’da yetiştirilmektedir. Meyvelerin kralı olarak anılan meyvenin çok iğrenç bir kokusu vardır. Ancak kötü kokusuna rağmen tadı onu kesinlikle değerli kılmaktadır. Adedi başına da 200 dolar gibi bir bedelle satılmaktadır.

7) MONSTERA DELİCİOSA:

monstera-deliciosa

Meyve salatası bitkisi olarak bilinirler. Orta Amerika’da Güney Meksika ve Guatemala’da yetişen tropikal bir meyvedir. Tanesi ise 50 dolardan alıcı bulmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Meksika Uçak Biletini Bul »

8) CUPUACU:

cupuacu

Güney Amerika’ya özgü bu meyve normal bir egzotik meyve değildir, daha çok bir sebzeye benzemektedir. Sağlık açısından sayısız yararı olan meyvenin 450 Gramı 250 Dolara alıcı bulmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.