Türkiye’de Ki En İyi Üniversite Kampüsleri

Herkesin üniversite hayatı kendine özeldir ve kendisi için oldukça kıymetlidir. Büyümeyi çok geride bırakıp olgunlaşmaya başladığımız bu üniversite döneminde hayatı daha çok sorgulamaya ve kendi kendimize yaşamaya başlarız. Bu noktaya gelince de üniversitede aldığımız eğitimi de daha detaylı inceler ve hayatımıza işlemeye çalışırız. Ayrıca herkese kendi okuduğu üniversite kampüsü daha güzel gelir ve kampüsünde yaşadığı anlar kıymetlidir. Ancak bazı kampüsler vardır ki doğayla iç içe oluşu, gelişmişliği ile herkes tarafından bilinmekte ve güzel olduğu düşünülmektedir. Biz de bu yazımızda sizler için Türkiye’nin en beğenilen kampüslerini ele aldık.

Boğaziçi Üniversitesi

Güzel boğaza güzel manzaralı bir Boğaziçi Kampüsü’nün yakışacağını hepimiz biliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’ni en çok akademik başarılarıyla bilmekteyiz. Oysa ki sahip olduğu o kampüsü fazlasıyla görülmeye değer bir özelliktedir. Üniversitenin Kampsünde Kültürel Mirasın korunması amaçlı müze yer almaktadır. İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Boğaziçi ve Rumeli hisar üstü tarihi kalesi yerleşke sınırlarında yer almaktadır. Güney Kampüs, üniversitenin eskiden Robert Koleji tarafından kullanılmış olan en eski tarihi binalarını içerisinde barındırmaktadır. Kampüs manzarası, yeşillikleri öğrenciler için mükemmel bir şanstır. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

Koç Üniversitesi

Koç Üniversite’sinin kampüsüne girdiğinizde nefes alan ve aldıran, girdiğiniz an büyük şehirde olduğunuzu unutturan bir havayı tatmaktasınız. Kaostan ve karmaşadan uzak üniversite kampüsü doğası ve mimarisiyle size derin bir nefes aldırmaktadır. Üniversite kampüsü bir ucundan diğer ucuna neredeyse 12 dakikada gidebileceğiniz büyüklüktedir. Küçük olmasının herhangi bir dezavantajı yoktur. Oldukça nefis bir hava katmaktadır. Kampüs içerisinde Türk kültürüne ait birçok yapı bulunmaktadır. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Ankara üzerinde derin bir hâkimiyet kuran, içerisine Eymir Gölü’nü alan çok büyük ve güzel bir kampüstür. Kampüs içerisinde alışveriş merkezi yer almaktadır. Odtülülerin simgesi olan bilim ağacı bulunmaktadır. Öğrencilerin kampüs dışında zaman geçirmelerine fırsat vermeyen bir kampüstür. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

İstanbul Üniversitesi

Mermer sütunları hemen kendisini gösteren ve tanıtan bir üniversitedir. Laleli, Avcılar, Horhor, Cerrahpaşa, Çapa, Şişli, Bakırköy, Bahçeköy, Kadıköy, Büyükçekmece, Beyazıt ve Vezneciler-Süleymaniye-Vefa olmak üzere 12 yerleşkeden oluşmaktadır. İstanbul’u büyük ölçüde temsil eden yerlerden birinde bulunan Beyazıt Kampüsü oldukça önemlidir. Adeta tarihin simgesi haline gelmiştir. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

Bilkent Üniversitesi

Ankara’nın en başarılı üniversitelerinden biri olarak bilinmektedir. Yeşil alanları, temiz çevresi, güvenli ortamı, spor tesisleri, kütüphanesi, yurtları, bilgisayar laboratuvarları, kafeteryaları, sayısız marketleri, sağlık merkezi, eczanesi, postanesi ile bir kampüste olması gerekenden daha fazlasını öğrencilerine sunmaktadır. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

Anadolu Üniversitesi

Eskişehir’in en eski en köklü üniversitesidir. Kampüsü bütün öğrencilerin gözdesidir. İçerisinde yer alan kafeler, çeşitli oturma alanları ile öğrencileri kendine bağlayan bir kampüstür. Yeşillikleri ve adeta bir ormanmış gibi verdiği görüntü ile oldukça güzel bir kampus olarak bilinmektedir. Her üniversite öğrencisinin hayali okulunun kampüsünde elinde kahvesiyle oturabilmektir. Burada bu hayali keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Kampüsüyle sizleri kendine hayran edebilecek bir üniversitedir.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • http://tto.boun.edu.tr/sites/default/files/1545034914_bogaziciuniversitesi.jpg
  • https://pbs.twimg.com/media/EgVvDd9X0AMQwv9.jpg
  • https://evrimagaci.org/dosyalar/icerikler/37490252_maxresdefault-2jpg.jpg
  • https://ogrenci.istanbul.edu.tr/tr/_
  • https://tr.pinterest.com/pin/111112315785790156
  • https://tr.pinterest.com/pin/468585536232401532
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.