Dünyayı Dolaşma İsteğinizi Depreştirecek 15 Seyahat Filmi

Seyahat etmemek için bin bir türlü bahaneniz mi var? Şimdi o bahaneleri bir tarafa bırakın ve içinizdeki seyahat etme dürtüsünü ortaya çıkaracak birbirinden güzel filmleri mutlaka izleyin. İçlerinden biri seyahat etme isteğinizi mutlaka yeniden alevlendirecektir. İşte onlardan bazıları…

Dünyayı Dolaşma İsteğinizi Depreştirecek 15 Seyahat Filmi

1. 80 Günde Devri Âlem (Around the World in 80 Days)

80-gunde-devri-alem

Yaşadığı köyden çalınan kutsal bir nesneyi geri götürmeye çalışan Passepartout ve 80 günde dünyayı dolaşabileceği konusunda arkadaşları ile iddiaya giren ve bu iddia karşılığında kariyerini ortaya koyan bir mucidin maceraları anlatılıyor. Dünya seyahati yapmayı düşünenler bu filmi kaçımasın.

http://www.imdb.com/title/tt0327437/?ref_=nv_sr_1

 

2. Özgürlük Yolu (Into the Wild)

ozgurluk-yolu

Üniversiteden mezun olduktan sonra iş ve aile sorumluluklarını geride bıraka Christopher McCandless bütün parasını bitiriyor. Bunun yerine sıkıntılarından ve yaşadığı stresli ortamdan uzaklaşmak adına Alaska’da doğayla iç içe yaşamak için yola çıkıyor. Yolculuğu boyunca farklı insanlarla tanışıyor ve farklı maceralara doğru yelken açıyor.  

http://www.imdb.com/title/tt0758758/

 

3. Aşka Yolculuk (Leap Year)

aska-yolculuk

Erkek arkadaşının kendisine 4 yıldır evlenme teklif etmesini bekleyen bir kadın… Bir İrlanda geleneğinden yola çıkarak Şubat’ın 29’unda evlenme teklifi alabilmek için erkek arkadaşının peşinden Dublin’e doğru yola çıkar.

http://www.imdb.com/title/tt1216492/

 

4. Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona)

 

Vicky-Cristina-Barcelona

Vicky (Rebecca Hall) evlenecek olan muhafazakâr bir kadın ve arkadaşı Christina (Scarlett Johansson) ise özgürlüğüne düşkün bir kadındır. Amerikalı bu iki genç kadın İspanya’da bir serüven yaşama isteklerinden ötürü yola koyulurlar.

http://www.imdb.com/title/tt0497465/

 

5. Ye, Dua Et, Sev (Eat, Pray and Love)

ye-dua-et-sev

Elizabeth yaşadığı sıkıntılı boşanma sürecinden sonra kafası karışmış ve umutsuzluğa kapılmıştır. Kendini yeniden keşfetmek ve mutluluğu baştan yakalamak adına İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan bir Dünya turuna çıkar.

http://www.imdb.com/title/tt0879870/

 

6. Yaban (Wild)

yaban

Cheryl yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendi iç dünyasını bulmak ve yaşantısını tekrar normale döndürmek adına, kendisi ile baş başa kalabileceği bir yolculuğa çıkmaya kararlıdır.

http://www.imdb.com/title/tt2305051/

 

7. Thelma ve Louise (Thelma & Louise)

Thelma-ve-Louise

Biri erkek arkadaşının varlığından sıkılmış garson kız Louise (Susan Sarandon), diğeriyse kocası ile sıkıcı bir hayat yaşayan Thelma (Geena Davis)… Bu iki arkadaş sorunlarından ve sıkıntılı hayatlarından biraz olsun uzaklaşmak için bir hafta sonu tatile çıkmaya karar verirler.

http://www.imdb.com/title/tt0103074/

 

8. Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris)

pariste-gece-yarisi

İş amacıyla Paris’te bulunması gereken bir ailenin hayatı anlatılıyor. Sonbaharda nişanlısı ile evlenmeyi düşünen damat adayının ve ailesinin başına gelen maceralara da film içerisinde yer veriyor.

http://www.imdb.com/title/tt1605783/

 

 

9. Kumsal (The Beach)

kumsal

Richard’ın macera arayışından ötürü Tayland’a gelmesi ve yapmacık bir yaşam tarzından uzaklaşıp gerçek bir dünya yaratma arzusuyla yola çıkmasıdır.

http://www.imdb.com/title/tt0163978/

 

10. Gün Doğmadan (Before Sunrise)

gun-dogmadan-filmi

Tren yolculuğunda tanışan Jesse ve Celine… Farklı yerlere doğru gitmek üzere o trene binmişlerdir ancak tren Viyana’da durduğunda Jesse Celine’e şehri birlikte keşfetmelerini teklif eder. Anı yaşamak isteyenler için güzel bir seyahat filmi…

http://www.imdb.com/title/tt0112471/

 

11. Yol (The Way)

yol

Bir gezi sırasında kaybolan oğlunun geziyi bitirme arzusunu yerine getirmek isteyen babası Tom, onun kaldığı yerden bu seyahate devam eder. Ancak bu yolculuğun üzerinde bırakacağı etki Tom için oldukça önemlidir. Yolculuğu sırasında yalnız olmadığını fark eder ve farkında olmadan birçok insanın problemlerine de ortak olmuştur.

http://www.imdb.com/title/tt1441912/

 

12. Tibet’te Yedi Yıl (Seven Years in Tibet)

tibette-yedi-yil

II. Dünya Savaşı sırasında ülkesinden uzaklaşarak Himalayalar’a giden Avusturyalı bir adam (Heinrich Harrer)… Tibet yakınlarında Lhasa adlı yasak bir bölgeye varır ancak aklı hâlâ daha göremediği çocuğunda kalmıştır. Burada Dalai Lamaadlı kutsal kahraman olan bir çocukla tanışır ve halkının onurunu kurtarması için ona yardımcı olur.

http://www.imdb.com/title/tt0120102/

 

13. Şimdi ya da Asla (The Bucket List)

simdi-yada-asla

Bir tarafta şirket sahibi bir adam Edward Cole, diğer bir tarafta araba tamircisi Carter Chambers… Bir hastane odasında yolları kesişir ve tek ortak noktaları ölmeden önce son bir kez yapmak istediklerini yapmaktır. Birbirleri ile bir barışma arzusu içerisine girerler ve seyahatleri boyunca aralarında bir dostluk oluşur.

http://www.imdb.com/title/tt0825232/

 

14. Gezgin Pantolon Kardeşliği (The Sisterhood of the Traveling Pants)

pantolon-kardesligi-filmi

Hayatları boyunca neredeyse doğduklarından beri hiç ayrılmayan 4 arkadaşın uzun bir aradan sonra ilk defa birbirlerinden ayrı olarak geçirecekleri yaz tatili anlatılıyor. Filmin neden böyle bir isim aldığıysa izlenmeyi hak ediyor gibi…

http://www.imdb.com/title/tt0403508/

 

15. Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (The Secret Life of Walter Mitty)

Walter-Mittynin-Gizli-Yasami

Walter evden işe, işten eve basit iş yaşantısı olan bir müdürdür. Kendini sade ve basit bir insan olarak gören Walter şirketinin satılmasıyla yüz yüze kalmıştır. Bu esnada son işini bitirmeye çalışan Walter, dergi kapağına konacak olan fotoğrafların negatiflerinden birinin kayıp olduğunu fark eder. Onu bulmak için yola koyulur ve bu sırada değişik maceralara adım atar.

http://www.imdb.com/title/tt0359950/

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Kesinlikle izleyeceğim yolculuk yaparken de baya iyi gider

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.