Futbol Severlerin Kesinlikle Gezmesi Gereken 10 Dünya Takımının Stadı

1. Camp Nou  / İspanya

Camp-Nou

Resmi ismi Estadi del Futbol Club Barcelona olan Kamp Nou, FC Barcelona takımın kullandığı stadyumdur. 99.300 seyirci kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük stadyumudur. Ayrıca Katalonya Milli Futbol takımı da burayı kullanır. Stadyumun hemen yanında 8.500 kapasiteli Mini Estadi stadı bulunur. 1957 yılında açılan stadyum, futbolseverler tarafından kesinlikle görülmelidir.

2. La Bombonera / Arjantin

La-Bombonera

Diğer adı Estadio Alberto J. Armando olan La Bombonera, Buenos Aires şehrinde bulunur.  Arjantin’in köklü takımı Boca Juniors’un iç saha maçları burada oynanır. Mimarisi şeker kutusuna benzetilmektedir ve adını da buradan alır. 49.000 seyirci kapasitesi vardır. Kulüp müzesi ve restoranıyla davetlilere sosyal imkanlar sunan La Bombonera, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir stadyumdur.

Biletall.com’dan En Ucuz Arjantin Uçak Biletini Bul »

3. Signal Iduna / Almanya

Signal-Iduna

Dortmund şehrinde bulunan Signal Iduna, BV Borussia Dortmund futbol takımının Bundesliga maçlarını yaptığı stadyumdur. Eski ismi Westfalenstadion olan stadyum 2005 yılında sigorta şirketi Signal Iduna ile yapılan sponsorluk anlaşması ile 2021 yılına kadar bu isimle anılacaktır. 2006 FIFA Dünya Kupası organizasyonunda kullanılan stadyumdur. Signal Iduna, Almanya’nın en büyük stadyumudur. 81.359 seyirci kapasitelidir. Galatasaray’ın  2003-2004 Şampiyonlar Ligi sezonunda Juventus’u 2-0 yendiği stadyumdur.

4. Maracana / Brazilya

maracana

Resmi olarak 180.000 kişi kapasiteli stadyuma, büyük maçlarda 200.000 kişi alınabilmektedir. Ligdeki seyirci rekorunu, Ağustos 1963’te 2-2 biten Flamengo-Fluminense karşılaşmasında 177 bin 656 seyirciyle kırmıştır. Stadın kapasitesi FIFA standartları gereği 95 bine düşürülmüştür ve yenileme için 90 milyon dolar harcanmıştır. Stadyumda oynanan, Uruguay’ın Brezilya’yı 2-1 yendiği 1950 FIFA Dünya Kupası Finali’ni kaçak girenlerle birlikte 199.854 kişi izlemiştir ve futbol tarihinin seyirci rekoru kırılmıştır. Bu önemli yapıyı tüm futbolseverler mutlaka görmelidir.

5. Craven Cottage / İngiltere

Craven-Cottage

Craven Cottage, İngiliz takımlarından Premier League’de oynayan Fulham’ın stadyumudur. 1896’da açılan tarihi bir stattır. 2004 yılında büyük bir tadilata girip, kapasitesi 22.000’den 25.700’e çıkarılmıştır. Stat açılışından beri birçok önemli maça ev sahipliği yapmıştır. Son zamanlarda 2008 ‘de İrlanda Maçı gibi milli maçlara da ev sahipliği yapmıştır.

6. Aztek / Meksika

Estadio-Azteca

Aztek, Meksika Millî Futbol Takımının ulusal stadyumudur. Club América’nın stadıdır. 1966 yılında konser ve çeşitli organizasyonlar yapılmak amacıyla Mexico City’de yapılmıştır. Restore edildikten sonra  Brezilyadaki  Maracana’dan sonra dünyanın kapasite bakımından en büyük 2. stadı olmuştur. Stat tarihinde 1970 FIFA Dünya Kupası ve 1986 FIFA Dünya Kupası finallerine de ev sahipliği yapmıştır. Bu özelliği ile 2 dünya kupası finaline ev sahipliği yapan tek stadyumdur. Stat, futbol dışı organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin;  1986 yılında Michael Jackson bu statta ard arda 4 kez konser vermiştir ve her konserine 100 binden fazla seyirci çekmiştir. Stat günümüzde Club America (MEX) takımına ev sahipliği yapmaktadır. Lig maçlarında ortalama 65 bin seyirci sayısı olmaktadır.

7. Anfield Road / İngiltere

Anfield-Road

UEFA’dan 4 yıldız alan statlardan biri olan Anfield, Liverpool’da bulunur. Liverpool FC bu stadın ev sahibidir. 1884’de yapılan tarihi stadyumu ilk 8 sene Everton FC kullanmıştır. 1892 yılında Anfield Stadyumu’nun sahibi John Houlding ile kira anlaşmazlığı çıkınca Everton, Anfield Stadyumu’nu terk etti ve Goodison Park’a taşındı. Elindeki stadyumla ortada kalan John Houlding de Liverpool FC’yi kurmuştur. Liverpool FC’nin bu tesadüfi kuruluşuna tanıklık eden stat mutlaka görülmelidir.

8. San Siro / İtalya

San-Siro

Diğer adı Giuseppe Meazza Stadyumu olan San Siro, Milano’da AC Milan ve Internazionale Milano’nun maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. 80.000 izleyici kapasitesi vardır. UEFA’nın 5 yıldız verdiği bu stadyum, yolu İtalya’ya düşenler tarafından kesinlikle ziyaret edilmelidir.

9. Olimpiyat Stadyumu / İtalya

Olimpiyat-Stadyumu-italya

Roma’da 1932’de kurulan, 82.000 seyirci kapasiteli bir stattır. S.S. Lazio ve A.S. Roma takımları bu stadı kullanır. 2009 yılında Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmıştır. UEFA’dan 5 yıldız alan bu stat da mutlaka görülmelidir.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

10. Soccer City / Güney Afrika

Soccer-City

1987’de inşa edilen stad, Johannesburg şehrinde bulunur. 11 Temmuz 2010’da 2010 FIFA Dünya Kupası Finali’ne ev sahipliği yapmıştır. Stadın kapasitesi Dünya kupası için 78.000’den 94.700’e çıkarılmıştır. Güney Afrika’nın en büyük stadı olan Soccer City, görülmeye değer ışıltılı bir yapıdır.

Stad açıklamaları ve tanıtım metinleri vikipedia‘dan alıntıdır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.