Gerçek Olduğuna İnanamayacağınız Dünyanın En Masalsı 5 Şehri

Dünyanın her tarafında, henüz keşfedilmemiş, dolayısıyla sadece masallarda yer aldığını sandığımız birçok şehir var. Gezerek keşfetmenin heyecanını , gerçek dünyadaki bu masalsı şehirlerde çok farklı hissedeceksiniz. Londra, Paris ya da Amsterdam gibi popüler şehirleri bir kenara bırakıp, yeni ve taze bir heyecan arıyor, kendinizi bir masalın içindeymiş gibi hissetmek istiyorsanız işte gitmeniz gereken yerler.

Burano, İtalya

buranoİtalya’nın kuzeyinde, Venedik Lagünü içerisinde yer alan bir şehir Burano. Altıncı yüzyılda Romalılar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmaya başladığı sanılıyor. Eskiden balıkçılık ve dantel ticareti ile geçimini sağlayan bu şehir, şimdilerde Venedik taraflarına giden turistlerin gözdelerinden birisi. 18. yüzyılda kurulmuş olan ve hala işleyen bir dantel akademisine de ev sahipliği yapıyor.  Ada hem trafiğe kapalı olduğu için, hem de nüfusun az olması sebebiyle oldukça sessiz; bu yüzden de kafa dinlemek için güzel bir tercih. Ufak yürüyüşler yaparak bütün adayı huzur içinde dolaşabiliyorsunuz.

Burano-italyaColmar, Fransa

colmar-sehriColmar, Fransa’nın doğusundaki Alsaca-Lorraine bölgesinde , Ren Nehri’nin ise batısında bulunuyor. Paris’ten 3 saat, Strazburg’dan ise sadece 30 dakika uzaklıkta. Ufak caddeleri ve eski şehir yapısından ötürü, en güzel yürüyerek geziliyor Colmar’da.  Tarihsel ve mimari açıdan zengin ve çeşitli eserleriyle bin yıllık bir Avrupa tarihine ev sahipliği yapıyor.   Şehrin kendine ait , küçük bir Venedik’i de bulunuyor. Çok uygun bir fiyata nehir turuna çıkıp kafanızı dinleyebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

colmar-fransaSintra, Portekiz

SintraSintra, Lizbon’un batısında,  çam ağaçlarıyla kaplı Sintra Tepesi’nin etrafında kurulmuş, UNESCO’nun Dünya Mirası şehirlerden bir tanesi.  Her ziyaretçinin ilgisini çekecek bir şeyler bulabileceği bu şehirde en çok ziyaret edilen yerlerden ikisi Pena Milli Sarayı(Palácio Nacional da Pena) ve Moor Kalesi (Castelo dos Mouros).  Tarihi kiliseleri , birçok dolmeni ve milli parklarıyla dolu dolu vakit geçirmenizi sağlayacak bir şehir.

Sintra-PorketizTasiilaq, Grönland

TasiilaqGrönland’ın güneydoğusunda bulunan bu kent, yalnızca 2300 kişiye ev sahipliği yapıyor. Nüfusunun az olmasına aldanmayın; şehirde oldukça güzel oteller, restoranlar ve müzeler var.  Tasiilaq’da buz dağlarını yakından görebilir,  bol sayıdaki tarih ve kültür müzelerini gezebilir ya da dağlara doğru bir yürüyüş yapıp, hem güzel manzaranın tadını çıkarıp hem de kayak yaparak şehre geri dönebilirsiniz.

Wengen, İsviçre

wengenWengen, sevmesi kolay, bırakması zor şehirlerden… İsviçre’nin Jungfrauregion denilen,  doğal kalmış bölgelerinden bir tanesi. Burada araba kullanmak yasak; dolayısıyla şehre ulaşmak için ya vadiden yürüyecek ya da trenle seyahat edeceksiniz.  Araba yok, korna yok, kalabalık yok ; sadece rüzgarın, şelalelerin ve zillerin sesiyle huzur dolu günler geçirebilirsiniz. Burası kışları kayak yapmayı , yazlarıysa yürüyüş yapmayı ve doğada vakit geçirmeyi seven insanların vazgeçilmez şehri olacak.

Biletall.com’dan En Ucuz İsviçre Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.