Gezginlerin Yağmurlu Havada Yapmaktan Hoşlandığı 5 Aktivite

Yağmurlu havalar bazı gezginler için tam bir işkence iken bunu bir fırsat olarak gören gezginler için ise bulunmaz bir nimettir. Kimi gezginler yağmurun yağmasını iple çekerler. Her zaman yaptıkları şeyleri yağmur altında yapmaktan ayrı bir haz duyarlar. Özellikle sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde sık görülen yağmurlu havalar gezginlerin en çok sevdiği günler arasında yer alır.

Peki hiç merak ettiniz mi gezginler neden bu yağmurlu havaları daha çok seviyorlar? Biz açıklayalım hemen. Çünkü yağmurlu havalarda gerçekleştirilen aktiviteler başka hiçbir zamanda aynı tadı vermezler. Yağmur, onlara apayrı bir hava katar.

1. Yağmurda Vapur Keyfi

Yağmurlu havalarda denizin ve gökyüzünün almış olduğu siyah renk, gezginlerin görmek istediği ve asla unutamayacakları ender anlar arasında yer almaktadır. Bulundukları yerde denizin olmasını fırsat bilerek vapur keyfi yapan gezginler, yağmurlu havalarda aldıkları keyifleri asla unutamadıklarını söylerler. Gökyüzü ve denizin almış olduğu o siyah rengin tonunu hiçbir yerde bulamazlar. Özellikle sonbahara düşkün kişilere yağmurlu havada vapur keyfini şiddetle tavsiye etmektedirler.

2. Güzel Bir Manzara Eşliğinde Çay İçmek

Güzel bir manzara eşliğinde çay içmek, gezginlerin yağmurlu havalarda en çok tercih ettikleri aktiviteler arasında yer alır. Yalnız bu çay, lüks kafe ya da restoranlarda içilirse aynı tadı vermez. Çay, daha çok mahalle aralarında kalmış, salaş, hatta yüzyıllık kahvehanelerde içilmeli ki gerçek tadı işte o zaman anlaşılsın. Tarihi doku eşliğinde alınan o tat, hiçbir zaman unutulmayan tatlar listesine çok rahat girecektir.

3. Yağmur Eşliğinde Yürüyüş Yapmak

Yağmurlu havalarda vazgeçilmeyen aktivitelerin en başında gelen şey kuşkusuz yağmur eşliğinde yürüyüş yapmaktır. Özellikle gezgin çiftlerin kesinlikle tercih ettiği şeylerden biri olan bu aktivite, gerek orman, gerek şehrin en işlek caddesi, gerekse tarihi doku ile çevrili yerlerde her adım attığınızda tarih kokan caddelerin havası unutulmaz bir an olarak akıllarda kalır.

4. Yağmuru İzlemek

İzlemek, gezginlerin en çok yaptıkları şeylerden biridir. Bu keyifli gözlem yağmurla birleşince, asla unutulmayacak keyifli anların yakalanmasını sağlar. Gezginler oturarak saatlerce yağmuru izlemek ve o an sadece yağmurun sesini duymak isterler. Bazen bir yaprağa düşen yağmur damlacığının fotoğrafını yakalarlar, bazense damlaya yansıyan ışığa takılı kalırlar. Bazı gezginler için bu gözlem, pek çok şeyden daha değerlidir.

5. Kamp Yapmak

Gezginlerin hayatta para verilse dahi vazgeçemeyecekleri aktivitelerin başında kamp yapmak gelir. Gezgin olmak isteyen bir kişi, kamp yapmadan ben gezgin oldum diyemez. Dememeli de zaten, kamp yapmayan bir gezgin düşünebilir mi? Gezginlerden duyduklarımıza göre yağmurlu havalarda dışarıda kurulan kamplar ve o esnada içilen kahve ve çay gibi içeceklerin tatlarını ve keyiflerini henüz daha hiçbir şeyde alamamışlar. Oldukça eğlenceli ve ruhu dinlendiren bir aktivite olan kamp yapmak, özellikle şehrin dışında gerçekleştirildiği zaman daha da değerli hale gelir.

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.