Gökyüzünün Mucizesi Kuzey Işıklarını İzlemeye Doyamayacağınız 7 Yer

Evren uçsuz bucaksız kendinizi muhteşem hissedebileceğiniz bir yerdir. Denizleri, kara parçaları, canınız sıkkın olduğunda kafanızı kaldırdığınızda kocaman bir gökyüzü ile size sonsuz güzellikler bahşeder. Peki, gökyüzündeki şahane dansıyla bizi başka dünyalara götüren Kuzey ışıklarını hiç duydunuz mu? Doğanın gizemli gösterisi olan kuzey ışıkları gökyüzünde dans ederken bize de bu gösteriyi izlemek düşer.

Geceleri karanlığa merhaba diyen Kuzey ışıkları, diğer ismiyle Aurora çıplak gözle izlenebilir. Her şey güzel de Aurora ne demek diyebilirsiniz?  Çok haklı olduğunuzu düşünüyoruz, anlamını bilmediğiniz bir gökyüzü ışığını izlemek ne kadar zevk verir? Bize ve araştırmalarımıza güvenin. Aurora, dünyanın manyetik alanı ve yüklü parçacıkların etkileşmesi sonucu oluşur. Genellikle yeşil renkte olurlar,  ender olarak da eflatun, sarı ve mavi renktedirler. Muhteşem bir görüntüye sahip olan bu kuzey ışıklarını her yerden izlemek olanaksızdır. Sizlerin de bu konuda merakınızı hissettiğimizden ufak çaplı ama çok değerli bir araştırması yaptık. Şimdi yolculuğa hazırsanız bizimle gelin. Bakalım, sizi kuzey yıldızlarını görebileceğiniz nerelere götüreceğiz?

Siz ve çantanız hazır ise hemen bu ışıklı ve güzel yolculuğumuza başlayalım. Adı Kuzey olunca ışıkların büyüsünü görebileceğiniz yerler Kuzey Kutuplarında olan şehirlerdir.

finlandiya-laponya-kuzey-isiklari

Finlandiya-Lâponya, Kilpisjarvi

Soğuk ve buzun anavatanı Finlandiya Paatsjoki, Kuzey Işıkları’nı izlemek için en güzel yerlerdendir. Özellikle Paatsjoki Köprüsü kuzey ışıklarının en güzel yansıdığı alandır. Açık havalarda görülme olasılığı %90 dır. Yerler beyazın saflığını, gökyüzü ise size yeşili, eflatunu ve maviliği getiriyor.  Bu kadar güzelliğin karşısında kayıtsız kalmak imkânsız gibi duruyor.

Norveç-Tromso

Özellikle kış aylarında farklılık arıyorsanız, kuzey ışıklarının gösterisine ortak olmak için Tromso’yu tercih etmelisiniz. Çünkü şehir, Aurora Borealis diye bilinen bu doğa olayının oluştuğu kuşakta yer alıyor.  Norveç’te hava ne kadar soğuk olursa olsun, kuzey ışıklarının yaydığı sıcaklık sizi ısıtmaya yetecektir.

Biletall.com’dan En Ucuz Norveç Uçak Biletini Bul »

İzlanda- Reykjavik

İzlanda’da hava açıksa ve kuzey ışıkları kendini göstermeye başladıysa çok şanslısınız. Çünkü ülkenin her yerinden bu ışıkları görebilirsiniz. İzlanda’da kuzey ışıklarının en net izlenecek yeri Jökulsarlon Buzul Lagünü’dür.  İzlanda’nın sakin ve egzotik yapısına da kuzey ışıklarının ahengi ayrı bir yakışmaktadır.

norvec-kuzey-isiklari

Alaska- Fairbanks

Büyüleyici Kuzey Işıkları Amerika’nın Alaska Eyaleti sınırları içerisinde bulunan Fairbanks’tan görülmektedir. Gökkuşağından renkler çalıp gelmiş gibi duran kuzey ışıkları kırmızı, sarı, mavi, yeşil hepsi bir olup size görsel şölen sunuyorlar. İklim olarak hava açıksa bu şölen daha bir anlamlı olmaktadır. Eğer Fairbanks’tan Kuzey Işıklarını izlemek gibi bir planınız varsa Nisan ve Ağustos ayları arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kanada-Yellowknife

Nüfus olarak ne çok kalabalık ne de çok tenha diyebileceğimiz bir sayıya sahip olan Yellowknife eyaletinde 18 bin kişi yaşamaktadır. Yellowknife kutup dairesine 400 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca Burada bulunan Büyük Esir Gölü’nün donmuş zemininde düzenlenen turlara katılarak kuzey ışıklarını izleme keyfini yaşayabilirsiniz. O zaman hiç durmadan istikamet Kanada…

kuzey-isigi-goreceginiz-yerler

İsveç – Tornedalen

Karların en güzel biriktiği, buzulların insanın içini dondurduğu ve görselliği ile parmağınızı ısıracağınız İsveç Tornedalen başka bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Kuzey Işıklarını izlemenin keyfine doyamayacağınız Tornedalen’ı listenize eklemeyi unutmayın.

Grönland-Kangerlussuaq

Bir köy düşünün sakin, temiz ve el değmemiş muhteşem doğası olsun. Karla kaplı manzarası, avuç içi kadar sıcacık insanları olsun. Buranın adı Grönland olsun. Gröndland’ın doğusu Kangerlussuag’ta bulunan bu küçücük köyden kuzey ışıkları da süzülsün.  Mor, yeşil, sarı ve mavi gökyüzünü yarıp size doğru gelsin. Hayalleri değil gerçekleri anlatıyoruz. Mucizenin adı olan Kuzey Işıkları bu köyden bir başka görünüyor. Parlaması ve olağanüstü ışık saçması bile başka olan bu şöleni hala görmediniz mi?

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.