Hatay Mutfağının En Lezzetli Yemekleri

Dünya tarihi boyunca pek çok kültüre, gelenek göreneğe sahip çıkan, ev sahipliği yapan Hatay çeşitli kültürleri sayesinde ‘Medeniyetler Şehri’ olarak bilinmektedir. Farklı inançlardan birçok insanın birlikte yaşadığı bu şehirde birçok insan hoşgörülü bir şekilde yaşamaktadır. Kültürlerin birleşimine köprü görevi görmektedir. Sahip olunan bu kültürler Hatay mutfağına da etki etmiştir. Şehrin ünü her yer duyulmuştur. Hatay mutfağının yöreselliği oldukça fazla meşhurdur. Genel olarak herkesin tercih ettiği merak ettiği mutfaklardan biri diyebiliriz. Gelin hep birlikte bu meşhur lezzetleri inceleyelim.

Fellah Köfte

Fellah köftesi Hatay çevresinde çok fazla tercih edilen, genel olarak insanlar tarafından Hatay denildiğinde akla gelen yemeklerden biridir.  Fellah köftesi bulgurdan yapılmaktadır. Bulgurlar öne minik minik toplar haline getirilerek haşlanır daha sonra da yoğurt, sarımsak ve salça sosu ile servis edilir.  Hazırlanan bu sos yemeği oldukça lezzetli hale getirmektedir. Bulgurdan yapılması sebebiyle oldukça besleyicidir. Doyurucu olduğu bilinmektedir. Hem ana yemek hem de ara yemek olarak tercih edilebilir.  Özellikle de sarımsaklı yoğurtla başka bir güzel olmaktadır. İlk defa deniyorsanız kesinlikle sosuyla birlikte denemelisiniz. Hatay’a gittiğinizde her yerde bu lezzetle karşılaşabilirsiniz.

Kâğıt Kebabı

Hatay yöresine has olduğu bilinmektedir. Hatay ve çevresinin kültürlerinde etkilenerek yapılmıştır. Karışık bir kültür sonucunda oluşturulan bu kebap herkesin damak tadına uygundur.  Yemeğin kültürünün Arap mutfağına dayandığı bilinmektedir.  Hatay’da da bu lezzet kendi kattıkları zenginliklerle güzelleştirilmiştir.  Kebap yapılırken kullanılan et kıyma haline getirilerek hazırlanmaktadır.  Satır ile hazırlanması da oldukça önemlidir. Tamamen el emeği ile oluşturulması daha lezzetli hale getirmektedir. Et maydanoz, sarımsak, domates karışımıyla pişirilmektedir. Mükemmel bir lezzet olduğunun garantisini verebiliriz. Hatay’a geldiğiniz zaman mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır.

Firik Pilavı

Firik pilavını sevmeyen yoktur diyebiliriz. Hatay’da oldukça fazla tercih edilen yemeklerden biridir. Sıklıkla pişirilmektedir. Yöre halkını evinde mutlaka bulunur. Şehrin neredeyse hemen hemen her restoranında Firik Pilavı bulabilirsiniz. Sürekli tüketildiği için oldukça taze olmaktadır. Ve yeni yapılmış şekilde yiyebilirsiniz. Hatay’da bu pilav yapılırken bol bol tavuk eti kullanılmaktadır. Oldukça besleyici bir yemek olduğunu söyleyebiliriz. Üzerine atılan baharatlar yemeğe mükemmel bir lezzet katmaktadır.  Ana yemeklerin yanında olan vazgeçilmez bir yemektir.

Biletall.com’dan Hatay’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Künefe

Hatay denildiğinde akla gelen lezzetlerin başında yer almaktadır. Her damak tadına uygun diyebiliriz. Künefenin her çeşidine Hatay’da ulaşabilirsiniz. Oldukça lezzetli bir tatlıdır. Tuzsuz Antakya peyniri, kadayıf, fıstık ve şerbet eklenerek yapılan bu lezzet Hatay’a geldiğinizde mutlaka denemeniz gerekenlerin başında yer almaktadır.

İçli Köfte

İçli Köfteye Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde rastlayabiliriz. En çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan bu lezzet Hatay’da da kendi tercihlerine göre yapılıp, sunulmaktadır.  Yemeğin ana malzemesi kıyma ve bulgurdur. İçerisine soğan da eklenerek mükemmel bir lezzet haline gelir. Hatay’da yapılan içli köfte ise içerinse dövülmüş et parçacıkları eklenerek yapılmaktadır. Çeşitli şekillerde yenen bu lezzet bize göre sıcak olarak tercih edilmelidir. Hatay’a gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

İskenderun Döneri

İskenderun dönerine Türkiye’nin pek çok şehrinde rastlayabilmekteyiz. Lezzeti Hatay sınırlarını çoktan aşmıştır. İçerisindeki özel sos ile birlikte müthiş bir lezzet yakalamıştır. İçindeki malzemenin çok olması yönüyle diğer dönerlerden ayrılmaktadır. Lavaşın içerisinde patates, domates, marul, turşu ve fazlasıyla çok tavuk bulunmaktadır. Ayrıca hazırlanan özel sosu dürüme çok özel bir lezzet katmaktadır. Her yerde tadına bakabileceğiniz bu lezzeti Hatay’da mutlaka denemelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.