Hemen Şimdi İtalya’ya Bilet Almak İçin 10 Neden

İtalya sadece dünyanın en iyi pizzalarını, makarnalarını ve peynirlerini tatmak isteyenler için değil; tarih, sanat ve doğa üçlüsünü doyasıya yaşamak ve unutulmaz bir tatil geçirmek isteyen gezginler için de mükemmel bir tatil durağıdır. Bu çizme şeklinde eşsiz ülkedeki yiyecekler bile İtalya’yı gidilecek yerler listenize eklemek için oldukça yeterli bir sebep. Ayrıca İtalya’ya gitmeyi düşünüyorsanız Biletall’dan bilet sorgulaması yapıp, ön rezervasyon yapmayı ve en uygun fiyata bilet almayı unutmayın.

Tarihi kentler, karlı dağlar, bozulmamış kıyı şeritleri ve sanata doyuran müzeleri ile İtalya sizi kendine hayran bırakacak ve eminiz ki kendinizi bir daha ki İtalya turunuzu planlarken bulacaksınız. Şimdi gelin, bu masalsı ülkeyi görmek isteyenler için hazırladığımız yazımıza bir göz atın!

1. Leonardo da Vinci

Ressam, bilim insanı, mimar ve Rönesans adamı Leonardo da Vinci, İtalya’nın dört bir yanındaki fresklerde, yapılarda, çizimlerde ve prototiplerde izini bıraktı ve günümüz teknolojisinin birçok yapı taşını oluşturdu. Leonardo da Vinci’nin birçok eseri bugün İtalya dışına çıkarılmışsa da, usta sanatçının La Belle Ferronnière, Portrait of a Musician, The Baptism of Christ ve Adoration of the Magi gibi ünlü eserlerini ve daha birçoğunu İtalya geziniz sırasında görmeniz mümkündür.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

2. İtalyan Mutfağı

İtalya’da mutfak ve yemek ulusal bir tutkudur ve dolayısıyla İtalyanlar yemek konusunda; zevkli, sağlıklarına düşkün, olağanüstü derecede yaratıcı ve çeşitçidirler. Ülkenin dünyaca ünlü mutfağındaki yemekleri tatmak için süslü ve pahalı bir İtalyan restoranına gitmek zorunda kalmayacaksınız. Hemen hemen her yerde birçok restoran bulabilir ve en ekonomik olanın dahi son derece başarılı olduğunu keşfedebilirsiniz. Özellikle makarna, pizza, tiramisu, lazanya ve risotto gibi yemekleri ile tanına İtalyanlar, Akdeniz’in doğal mutfağının tüm nüanslarını size tattırmaktan son derece mutluluk duyacaklardır.

3. Vatikan

Katolik Kilisesi Vatikan’ın tarihi MS 4. yüzyılda Roma’da Aziz Petrus’un mezarı üzerine bir bazilikanın inşası ile başladı ve bölge zamanla popüler bir hac ve ticaret bölgesi haline geldi. 1377’de şehir sınırları içerisinde Apostol Sarayı, Sistine Şapeli ve Yeni Aziz Petrus Bazilikası gibi ünlü simgeler kuruldu. Vatikan Şehri, 1929’da Lateran Paktları’nın hükümdarlığıyla bugünkü bağımsızlığına kavuştu. Bugün Vatikan, Roma bölgesinde bulunuyor ve Hristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen ülke, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor.

 4. Venedik

Milano gibi Venedik de, sanat ve mimariyle tanınmakta ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğu söylenmektedir. Zengin müzikal ve kültürel mirası ve kanallarla ayrılmış, köprülerle bağlanan küçük adaları ile şehir, ziyaretçilerine masallar dünyasında bir tatil fırsatı sunuyor. Venedik’e gelmişken mutlaka şehir turları yapabileceğiniz teknelere binin ve manzaranın adını çıkarmayı da ihmal etmeyin.

5. Tarih

Şüphesiz ki tarih deyince akla ilk gelen ülkelerden birisi İtalya’dır ve İtalya, tarihi yapılarını bu kadar iyi koruyabilen nadir ülkelerden birisidir. Roma’da Kolezyum ve Forum’da dolaşabilir, yeraltı mezarlıklarını ziyaret edebilir veya Napoli yakınlarındaki Pompeii’ye gidebilir ve yanardağ tarafından yok edilmiş bir kasabanın kalıntılarını görebilirsiniz. Yüzyıllardır korunmuş muhteşem kiliseler, Rönesans sanatçılarının tüm dünyaca tanınan şaheserleri ve daha birçok eser İtalya gezi planınızı hazırlarken mutlaka listeye eklemeniz gereken yerlerden yalnızca birkaçı.

6. Roma

İtalya, tarihi şekillendirmede önemli bir rol oynadı. Roma, bir zamanların güçlü İmparatorluğunun başkentiydi ve şimdilerde de haklı olarak ülkenin siyasi merkezi olmaya devam ediyor. İtalya’nın en büyük nüfusuna sahip ve ülkenin en çok ziyaret edilen üçüncü şehri olan Roma, turistler için kesinlikle en popüler seçeneklerden biri. Klasik kalıntılar, şık mağazalar ve büyüleyici mimarisi ile Roma, İtalya’yı görmek isteyenler için mükemmel bir şehir seçimi.

 7. Michelangelo

Büyük Rönesans sanatçısı Masaccio ve Brunelleschi’nin eserlerini inceleyen, Ghirlandaio ve Bertoldo’nun atölyelerinde eğitim alan Michelangelo, çalışmalarını Floransa, Siena, Bologna, Lunigiana ve özellikle son otuz yıldır hayatını geçirdiği Roma’da yürüttü. Michelangelo Buonarroti’nin, çizim, heykel, resim, mimari alanlarındaki en büyük eserlerinden bazıları bugün hala Floransa’da bulunmaktadır. İtalya yalnızca Michelangelo için yılda 1 milyona yakın ziyaretçinin akımına uğramaktadır.

 8. Saturnia

Saturnia’nın sıcak (37.5 derecede sabit) kaplıcaları ile ünlü güzel Etrüsk tepe köyü, güney Toskana’daki en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Kaplıcalara kabul ücretsizdir ve herkese açıktır, ancak antik kalıntıları, Etrüsk duvarlarını, eski Roma kapısı ve tarihi Sienese kalesini keşfetmek için yılın doğru zamanını araştırıp ona göre seçim yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

9. Moda

Moda denilince akla ilk gelen ülke şüphesiz ki İtalya’dır. Ünlü modacıların memleket olan İtalya’da, Roma, Floransa ve Milano’nun yüksek moda alışveriş merkezlerinde gezinebileceğiniz gibi, ara sokaklardaki satıcıların kabinlerinde bulabileceğiniz pazarlıkları da ihmal etmemelisiniz. Moda konusunda hemen hemen her kesime hitap edebilen İtalya’da ucuz kıyafet alışverişi yapmak istiyorsanız büyük şehir meydanlarının yan sokaklarında bulunan mağazaları mutlaka ziyaret etmelisiniz.

10. Sicilya Adaları

Sicilya, mirasını şekillendiren yabancı istilacıların farklı dalgalarını yansıtan Yunan kaleleri, Roma mozaikleri, Norman kiliseleri ve görkemli Barok kentleri ile olağanüstü bir dizi dünya kültür mirasını bünyesinde barındırmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.