Ispanyada yapılacaklar

İspanya’da Yapılacaklar! Bunları Yapmadan Dönmeyin!

Yurt dışı turlarının en vazgeçilmezlerinden biri İspanya turudur. İspanya hava durumu yılın tüm zamanlarında neredeyse sıcak olduğundan, insanları cana yakın olduğundan ve her köşesi görsel bir şölen olduğundan İspanya mükemmel tatil olanakları sunuyor.

“İspanya” dediğimiz ülke aslında İspanyol Krallığı. Adalar da dahil olmak üzere 17 özerk bölgesi bulunuyor. Bu özerk bölgelerin hepsinin kendi özel bayrakları, hatta bazılarının kendi dilleri de bulunmakta. Bu da aslında tek bir İspanya haritası içerisinde farklı kültürler, farklı tecrübeler olduğu anlamına geliyor. Yani İspanya turu başlı başına zengin bir kültür turu. İspanya uçak biletinizi 3 adımda Biletall.com’dan güvenli ödeme seçenekleri ile satın alabilirsiniz.

Aslında gez gez bitmeyen İspanya’ya kısa bir tur ile gidiyorsanız tatilinizi iyi planlamalısınız. Bu yazımızda sizlerle İspanya turunuzu en verimli şekilde geçirmeniz adına yapmadan dönmemeniz gerekenlerden bahsedeceğiz. İspanya gezi rehberi arıyorsanız doğru yerdesiniz!  Haydi başlayalım.

Paella yiyin

İspanya deniz ürünleri konusunda ünlü ülkelerden bir tanesi. Sadece İspanya yemekleri yemek için bile gidilebilir. Keyfine düşkün İspanyollar için yemek yemek de bir o kadar keyifli olmak zorunda. Bu sebeple yemekleri inanılmaz lezzetli. İspanya’nın en özel yemeklerinden bir tanesi: Paella. Paella’yı deniz mahsüllü pilav olarak da tanımlayabiliriz. Paella’nın lezzetini yakalamak için en önemli iki malzeme safran ile zeytinyağı. Pişirmesi biraz karışık ve zahmetli ancak tadının eşi benzeri yok. İspanya turu yapıyorsanız mutlaka Paella denemeniz gerekiyor.

Biletall.com’dan En Ucuz İspanya Uçak Biletini Bul »

Siesta’nın tadını çıkarın

İspanyollar sıcakkanlı ve eğlenmesini çok iyi bilen insanlardır. Öğle yemeği ve sonrası yani 14.00-16.30 saatleri arası sokakta insan görmek, açık dükkan bulmak mümkün değildir çünkü “siesta” zamanıdır. Yani herkes yemek yer ve uyur. Siz de siesta zamanında yukarıda bahsettiğimiz Paella’yı yiyebilir ya da boş sokaklarda daha rahat dolaşabilirsiniz. Belki de bir parka uzanıp siz de dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Plajların tadını çıkarın

İspanya 3000 kilometrelik sahil kesimine sahip bir ülke. İspanya plajları dünya çapında meşhur. Ibiza’yı hepimiz duymuşuzdur. İspanya’ya gidip de sahil kenarında bir gün geçirmeden dönmemek gerekir. La Concha Plajı – San Sebastian, Morro Jable Plajı – Fuerteventura Adası, Kanarya Adaları, Alcudia Plajı – Alcudia, Mayorka Adası İspanya’nın en güzel plajları arasında.

Gaudi’nin eserlerini görün

Antoni Gaudi dünyaca ünlü Katalan mimardır. Siz onu La Sagrada Familia Kilisesi’nin mimarı olarak duymuşsunuzdur. Eşi benzeri olmayan bir mimar kendisi. Mezuniyet töreninde, rektör profesör Elias Rogentın Gaudi için şu sözleri söylemiş: “Bir dehayı mı yoksa budalayı mı mezun ediyoruz, bilmiyorum.” Kendine özgü mimari bir bakış açısına sahip olan Gaudi Barselona’nın en ünlü mimari eserlerinin yaratıcısıdır. Gaudi’nin tarzında özgür biçimler, çarpıcı renk ve dokular ve organik bütünlük vardır. İspanya turunuzun bir kısmında mutlaka Barcelona’ya uğrayacaksınızdır. Barcelona’ya gelip de Gaudi mimarisini görmemek anlamsız olur.

Flamenko dansını izleyin

Yere vurulan ayaklar, hızlı ritimler, alkışlar ve kırmızı elbiseler… Flamenko isyanın ve tutkunun dansı. Flamenko şarkı, dans ve enstrümantal müziğin birleşmesiyle oluşan bir sanat türüdür. İspanya turunuzda bu dans gösterisine mutlaka yer vermeniz gerekir. İspanyollar tarafından yaratılmış bu sanat türünün en iyi yapıldığı yer de doğal olarak İspanya. Bu sebeple hayatınızda tek olabilecek bu deneyimi kesinlikle kaçırmayın. Flamenkosuz İspanya turu olmaz.

İster büyük İspanya turu yapıyor olun ister birkaç günlük İspanya balayı turu, bunları yapmadan dönmeyin!

Biletall.com’dan En Ucuz İspanya Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.