İzledikten Hemen Sonra Yolculuğa Çıkma Hevesinizi Körükleyecek Filmler

İzlediklerimizden ilham alır, gördüklerimizle gelişiriz. Bazı filmler sizi oturduğunuz yere çivilerken bazıları üstünüzdeki durgunluğu atar ve sizi harekete geçirir. İçinizdeki seyahat arzusunu tetikleyecek, yollara çıkıp yeni yerler keşfetmenizi sağlayacak filmleri sizler için derledik.

Özgürlük Yolu (Into The Wild)

Film gerçek bir hikâyeden esinlenerek izleyicilerin huzuruna sunulmuştur. Christopher Üniversite’sinden mezun olan gencin hikayesini konu alan filmde genç, okulu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi’nden master programına davet alıyor. Fakat bu daveti reddediyor. Elindeki tüm parası olan 24 bin doları bir hayır kurumuna bağışlayarak eşyalarını ve ailesini bırakıp Alaska’ya doğru bir yolculuğa çıkıyor. Otostoplarla gerçekleştirdiği seyahatleri sayesinde hem dünyayı tanımak hem de kendini tanımak istiyor. Filmde Amerika’nın eşsiz güzellikleri, doğa manzaraları, karavanları ve birbirinden ilginç karakterleri çok güzel bir şekilde gösterilmiş.

Küs Kardeşler Limited Şirketi (Darjeeling Limited)

Filmin ana konusunda babalarının vefatının ardından bir sene boyunca hiçbir şekilde görüşmeyen ve birbirlerine küs olarak yaşayan 3 kardeşin hikayesi başarılı bir şekilde anlatılıyor. Filmin arka planında tren seyahatleri ile birlikte Hindistan ve Himalayalar’ın eşsiz görüntüleri yer alıyor.

Yaban (Wild)

Filmde annesinin vefatının ardından yaşamış olduğu sorunlara çözüm bulmak isteyen ve yapmış olduğu hataları ile birebir yüzleşme fırsatı elde edebilmek için yaklaşık olarak 1100 mil uzunluğundaki Pasifik Crest Yolu’nu yürüyen bir kadının hikayesi konu alınıyor. Filmin arka planı seyahat severleri çok fazla etkileyecek dekorlara sahip. Dağlar, ormanlar, çöller, yağmurlu, karlı havalar vb. dokular son derece başarılı bir şekilde filme entegre edilmiş. Filmi izlerken o bölgeleri ve o anları içten bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Ye, Dua Et, Sev (Eat Pray Love)

Yapmış olduğu evlilikten ne yazık ki memnun olmayan bir kadın bir senelik bir dünya seyahatine çıkma kararı alır. Seyahatine son derece lezzetli yemekler yiyebildiği İtalya üzerinden başlar. Daha sonra meditasyon yaparak kendini rahatlatmaya çalışacağı Hindistan’a uğrar. Filmin devamında yeniden aşkı yaşayıp yeni sevgili bulacağı Bali’ye geçiş yapar. Bu şekilde ilerleyen yolculuk boyunca sürekli olarak kendi iç düşünceleri ile savaşır. Filmde ana karakterin kendi iç yolculuğunun yanı sıra İtalya, Hindistan, Bali gibi birçok bölgenin yolculuğunu da yapma fırsatı elde edeceksiniz.

Puslu Manzaralar (Topio Stin Omichli)

Filmde babalarının Almanya’da yaşama ihtimalini göz önüne alarak seyahate çıkan iki genç kardeşin hikayesi konu alınır. Seyahat boyunca birbirinden zorlu güçlüklerle karşılaşsalar da babalarına ulaşabilme adına bu seyahatten asla vazgeçmezler. Bu film ayrıca gençlerin yetişkinliğe geçiş evrelerini de konu edinerek Almanya’nın dokusunu işler.

Temmuz’da (In July)

Daniel son derece genç bir öğretmendir. İçe kapanık bir karaktere sahip olan Daniel öğrenciler ile yakın bir ilişki kurmaktan sürekli olarak kaçınır. Juli isimli bir kız ile tanışır. Bu kişinin kendisine bir yön vererek hayatını yeni bir düzene sokacağına inanır. Bu şekilde bir inanca sahip olmasının sebebi Juli’nin Daniel’in falına bakması ve falda çıkanlara göre hayatının gerçek aşkını bulup onunla uzun yıllar mutlu vakitler geçirebileceğini söylemesidir. Daniel filmin ilerleyen sahnelerinde Melek isimli kız ile tanışma fırsatı elde eder ve Melek’e âşık olur. İstanbul’da yaşayan Melek için İstanbul’a seyahat eden Daniel’in peşinden ise ona karşı sevgi ve aşk besleyen Juli de gelir. Maceralarla dolu seyahat son derece büyüleyici yolculuk görüntülerine sahiptir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.