İzmir’de Gezebileceğiniz En Güzel Antik Kentler

Dağıyla, deniziyle, doğasıyla ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, sahip olduğu antik kentler ile de büyük bir önem taşımaktadır. Gezip görülmesi gereken birçok antik kent mevcuttur. Biz de sizler için bu antik kentleri inceledik.

Efes Antik Kenti

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunmaktadır. İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Efes döneminin bilim, sanat ve kültür merkezlerinden bir tanesidir. En önemli özelliklerinden bir tanesi de Dünyaca ünlü Artemis Tapınağı’nı içerisinde bulundurmasıdır. İçerisinde yüzlerce mimari yapı bulunmaktadır. Antik kente iki kapıdan giriş yapılmaktadır. Hangi kapıdan girerseniz girin sizi karşılayacak manzara her türlü harikadır. Sanat, tarih, mimari aklınızı başınızdan alacaktır.

Smyrna Antik Kenti

Kent eskiden Roma İmparatorluğu’na bağlıymış. İmparator adına tapınak yapma hakkına tam 3 kez sahip olunmuştur. Ayrıca Agora’nın da içerisinde bulunduğu antik kent dünyanın en büyük antik tiyatrolarından birine sahiptir. Antik kente gitmek isteyeceklerin kullanacakları en zahmetsiz yol metrodur. Kentte bir sürü heykel ve anıt bulunmaktadır.

Bergama Antik Kenti

İzmir’in Bergama ilçesinde bulunmaktadır. Yaklaşık 8.500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Antik Kent en eski uygarlıklar arasında yer almaktadır. Bergama krallığının başkentidir. Birçok bilimin ilk kez doğduğu toprak olarak kabul edilmektedir. Tıp alanında kullanılan birçok esere antik kentte rastlanmıştır. Bu yüzden de tıp dünyasının anası olduğu söylenmektedir. Tarihin en büyük hastanesi olan Asklepion Bergama Antik Kenti’nde kurulmuştur. 2014 yılında UNESCO tarafından korumaya alınmıştır. Bergama tarafına yolunuz düşerse mutlaka uğramalı ve tarihin tozlarını içinize çekmelisiniz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Erythrai Antik Kenti

Yöredeki kırmızı topraklardan dolayı kızıl kent ismini almıştır. Antik Çağdaki en önemli 12 İyon kentlerden biridir. Antik kent adeta bir açık hava müzesi gibi görünmektedir. Antik kent içerisinde Kybele Kayalıkları, Tiyatro, Athena Polias Tapınağı, Heroon ve Matrone Kilisesi bulunmaktadır. Kentin en tepesinde bulunan kilise gün batımı ve gün doğumu manzarası ile sizlere oldukça büyük bir zevk verecektir.

Teos Antik Kenti

İzmir, Seferihisar’ın Sığacık mahallesinde yer almaktadır.12 önemli İyon kentlerden bir tanesidir. Milattan önce 1080’li yıllara dayanmaktadır. Kentin iki yakası limanlarla çevrilidir. İçerisinde antik liman, antik sarnıç, antik tiyatrolar yer almaktadır. Gittiğinizde mutlaka uğramalı ve tarihin mükemmel tozlarını içinize çekmelisiniz.

Agora Antik Kenti

Roma İmparatorluğu’na bağlıdır. Agora üç kez Roma İmparatoru adına tapınak inşa etmiştir. Kent, maalesef ki çarpık kentleşmeye kurban gitmiştir.

Kolophon Antik Kenti

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Kolophon Antik Kenti, verimli ovalara ve zengin su kaynaklarına sahiptir. Antik Kent’in ortasında Kabaklı Dere ve Kuru çayları vardır. Kolophon İonia’nın en eski antik kentlerindendir. Mimnermos’un bir şiirinde kentin, Pyloslu göçmenler tarafından kurulduğu ifade edilmektedir. M.Ö. 1500-1150 yıllarında yani Geç Tunç Çağı’nda yaşam alanı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.