İzmir’de Gezilmesi Gereken İlçe Rehberi

Kültürü ve deniz turizmiyle bizlere pek çok alternatif suna İzmir’in görülmesi gereken ilçeleri oldukça fazladır. İlçelerin bir kısmı doğal güzellikleriyle bir kısmı tarihi değerleriyle ünlüdür. Biz de sizler için bu şirin ilçeleri araştırdık. Gelin birlikte inceleyelim. Ülkemizin diğer güzel illerini ve gezilecek yerlerini incelemek için biletall.com adresini inceleyebilirsiniz.

Seferihisar

Seferihisar, genel olarak tarihimizde ‘sanatçılar kenti’ olarak bilinmektedir. Ayrıca dünyada Sanatçılar Sendikasının ilk kurulduğu yer olan Teos Antik Kenti de burada yer almaktadır. İlçenin sahip olduğu plajlar, doğal güzellikleri görenleri kendine hayran bırakacak güzelliktedir. Seferihisar’a gittiğinizde plajlardan kendinizi alamayacaksınız. İlçe halkının cana yakınlığı da oldukça takdire şayandır.

Çeşme

Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Özellikle yaz aylarında şehrin nüfusu neredeyse üç katına çıkmaktadır. Yoğun talep bulunmaktadır. Güzel plajları, tertemiz denizi, tarihi ve doğal güzellikleri gelenler için bu şehri cazibeli hale getirmektedir. Özellikle ilçede yer alan eğlence merkezleri gece hayatının doruklarda yaşanmasına neden olmaktadır. Bu yönüyle de herkesin takdirini kazanmıştır. Tatilcilerin gözdesi olan Çeşme, İzmir’in neredeyse en çok sevilen ve en çok tercih edilen şehridir.

Foça

Son yıllarda ismi Eski Foça ve Yeni Foça olarak ikiye ayrılmıştır. Bu şekilde adlandırılmıştır. Bu şirin ilçe sahip olduğu şirin plajlarıyla ün kazanmıştır. Ayrıca içerisinde buluna tarihi kalıntılar da şehri oldukça önemli bir konuma getirmiştir. Turistlerin ilgisini çekmesinin yanında İzmirlileri’nde tercih ettiği ilçelerden biridir.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Urla

İzmir’in uysal çocuğu olarak bilinmektedir. Sakinliği, insanlara verdiği huzuru ile oldukça şirin bir ilçedir. Sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız tercihinizi Urla’dan yana kullanabilirsiniz. Üzüm bağları, eski medeniyetlerin izleri, denizi, kumsalları özellikle de tadından yiyemeyeceğiniz o nefis enginarı ile Urla sizi kendine bağımlı haline getirebilir. İzmir’e uzaklığı neredeyse 38 kilometre civarındadır. Ayrıca şehrin sahip olduğu köyler de Urla kadar ünlüdür.

Karaburun

Kadim yerleşim yerlerinden biridir. Yarımada olarak bilinmektedir. Karaburun ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izin taşımaktadır. Ve bu medeniyetlerin izlerini neredeyse günümüze kadar taşımaktadır. Tarihi ve doğasıyla gelenleri ilgisini çekmektedir. Dinginliği gelen insanları oldukça fazla etkilemektedir. Sizler de sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız tercihinizi Karaburun’dan yana kullanabilirsiniz. İzmir’e uzaklığı 114 kilometredir.

Menderes

İzmir’in Menderes ilçesi Urla’nın güney kıyısında yer almaktadır. Sahili oldukça güzel ve ziyaretçisi oldukça fazla olan bir şehirdir. Şehrin içinde İyonya’nın en önemli kentlerinden biri olan Notion Antik Kenti yer almaktadır. Bu kente ev sahipliği yapması şehre ayrı bir özellik katmaktadır.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Aliağa

İzmir’e 59 km uzaklıkta yer almaktadır. İzmir’in sanayi bakımından gelişmiş ilçelerinden biridir. Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri bakımından henüz daha tam keşfedilememiş bir şehirdir. Heredot’un bahsettiği 12 Aiolis kentinden biri olarak bilinmektedir. İlçede ailenizle veya arkadaşlarınızla sahip olduğu plajlarda güzel vakit geçirebilirsiniz.

Dikili

Çeşme gibi tatil denildiğinde akla gelen şehirlerden biri de Dikili’dir. Şehir, Midilli Adasının karşısında yer almaktadır. Plajları, yaylaları temiz havasıyla tatilcilerin fazlasıyla tercih ettiği bir tatil şehridir. Kendi halinde küçük ve oldukça güzel bir ilçedir. Sizler de keyifli, sakin zamanlar geçirmek istiyorsanız tercihinizi Dikili’den yana kullanabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.