Kahvaltısıyla Gönüllere Taht Kurmuş 9 Şehrimiz

Hafta sonlarının en zevkli aktivitesi, günün en önemli öğünü ve sohbetin en tatlı yeri! Her yemeğin, her öğünün yeri ve önemi ayrı ama kahvaltının gönlümüzde ayrı bir yeri olduğunu söylesek kimse itiraz etmez bizce. Bu sebeple, biz de bu yazımızda kahvaltısı en güzel şehirlerimizi sıraladık!

Van

Kahvaltı deyince akla gelen ilk şehir: Van! Bu ünü yaşatacak bir lezzete ve çeşitliliğe sahip olan Van kahvaltısı, yemeye kıyamayacağınız birbirinden renkli ve lezzetli yiyeceklerin bir masada buluşmuş hali. Yöreye özgü peynirlerin, zeytin, domates, salatalık, kızartma ve kavurmalarla buluştuğu masada ayrıca Van’a özgü lezzetler de bulunuyor. Van kahvaltısının özgün lezzetleri olarak murtuğa, kavut ve Van çöreğini sayabiliriz.

Biletall.com’dan Van’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Trabzon

Size tek bir kelimemiz var: Mıhlama! Eğer o sizi heyecanlandırmaya yetmediyse diğer adını da söyleyelim: Kuymak! Karadeniz bölgesine ait en güzel lezzetlerden olan bu yiyecek, sadece kahvaltı değil, tüm öğünlerde tüketilebilen bir yiyecek. Malzemeleri aslında çok basit, tereyağı, mısır unu, su ve Trabzon peyniri. Yalnızca 4 malzemesi olan bu yiyeceği bu kadar lezzetli yapan da malzemelerin doğal ve lezzetli olması ve kuymağın bir usta elinden çıkması!

Denizli

Yumurta sevenler buraya! Domatesli, soğanlı, sarımsaklı birbirinden lezzetli yumurta çeşitlerinin bulunduğu kahvaltısı ile Denizli, hem doyurucu hem de farklı lezzetlerle tanışabileceğiniz bir masa vadediyor. Elde açılan yufkalar ve közlenmiş biber patlıcanları ise Denizli kahvaltısının vazgeçilmesi olan diğer yiyecekler.

Konya

Konya’nın tahinli, peynirli ve sebzeli pideleri kesinlikle denemeniz gereken lezzetler. Pide deyip geçmeyin, ustaların elinden çıkan bu tatlar Konya’da yapacağınız bir kahvaltının tadının damağınızda kalmasına sebep olacak.

Sivas

Sivas kahvaltısı alıştığımız kahvaltılara pek benzemiyor. Yaklaşık 20 saat pişirilen kuzu kellelerinin balta ile kıyılarak servis edildiği kahvaltı, sadece Sivas’ta değil tüm ülkede konuşulan bir lezzet. Eğer Sivas’a bir gün yolunuz düşerse bu yöresel lezzeti denemeden dönmemelisiniz.

Diyarbakır

Sadece görüntüsü ile bile kalbimizin atışını hızlandıran bir manzaraya sahiptir Diyarbakır kahvaltısı. Onlarca çeşit peynir, zeytin, kahvaltılık soslar, domates, salatalık, bal-kaymak ve sımsıcak menemen! Eğer Diyarbakır’da kahvaltı yapma şansınız olursa bizim önerimiz şehir merkezindeki hanlardan birini tercih etmeniz. Hem otantikliği hem de lezzetleri ünlü bu kahvaltıcılar güne muhteşem bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Gaziantep

Yöresel yemekleri ve tatlıları ile büyük bir üne sahip Gaziantep, listemizin en iddialı yerlerinden biri. Gaziantep kahvaltısı deyince her yerde karşılaşacağınız serpme kahvaltı aklınıza gelmesin. Beyran çorbası, nohut dürümü, ciğer dürümü, yumurta piyazı burada karşılaşabileceğiniz kahvaltılık lezzetlerden sadece birkaçı

İzmir

İzmir’in güzel havası ve manzarası kahvaltı ile birleşince ortaya muhteşem bir şey çıkıyor. Boyozu ile markalaşmış bir şehir olan İzmir, boyozunuzu ve yumurtanızı alıp kordonda manzaraya karşı kahvaltı yapabilir, bir kahvaltılık mekana gidip bol bol İzmir tulumu tüketebileceğiniz bir serpme kahvaltı yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Kilis

Diğer şehirler kadar bilinmiyor olsa da Kilis kahvaltısı ile ünlü bir başka şehrimiz. Kilis kahvaltısı, sadece bu bölgede karşılaşabileceğiniz bazı lezzetlerden oluşuyor. Semsek, mıkla gibi yöresel lezzetleri ve yörenin farklı bir lezzete sahip olan zeytinyağı, zahter ve gerebiç gibi lezzetlerini denemeden dönmemelisiniz.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.