Kahve Yemen’den mi Geliyor? Sizin İçin Araştırdık. İşte Kahveleriyle Ünlü Ülkeler

Kahve Yemen’den gelir sözü aslında gerçeği yansıtmıyor. Çünkü kahve, geçmişte ilk olarak Habeşistan tarafından kullanılmaya başlandı. Günümüz Etiyopya’sı olan Habeşistan’da bu kahveler, içecek olarak kullanılmıyordu. Yoksul Habeşistan halkı, kahve çekirdeklerini değirmende öğüterek ekmek şekline getirip fırına veriyorlardı. Yani kahveyi kahve olarak değil de ekmeğin içindeki bir madde olarak kullanıyorlardı.

Kahvenin içecek olarak tüketilmesi kesin olmamakla beraber, 1258 yılında bir Arap şeyhine hac yolunda bir mürit tarafından ikram edilerek keşfedilmiştir. Kahve 1500’lü yıllarda Yemen’e gelmiştir.

Kahveleriyle Ünlü Ülkeler

Sabah uyandıktan sonra, iş yerinde, yemekten sonra genelde kahve tüketilir. Bir seyahate çıktığınız zaman mola verdiğinizde aklınıza gelen ilk şey kahve ise hazırladığımız bu makale tam size göre.

Brezilya Kahvesi

Brezilya denilince ilk olarak Rio Karnavalı akla gelir. Karnavalın dışında Brezilya’nın meşhur olduğu bir diğer konu da kahvedir. Kahveleriyle ünlü olan Brezilya’nın pek çok kahve çeşidi bulunmaktadır. Brezilya’da kahve çekirdekleri, yıkama işleminden önce kurutulur. Brezilya kahvesini özel kılan da budur.

Kenya Kahvesi

Kahveleriyle meşhur bir diğer ülke de Kenya’dır. Kenya’da kahveler, tamamen devlet kontrolü altında üretiliyor. Kahveler, ülkenin en önemli geçim ve ihraç kaynağıdır. Üretilen kahvelerin büyük bir çoğunluğu yurt dışına ihraç edilir. Çok kaliteli kahve elde ettikleri zaman da bu kahveleri açık arttırma ile satarlar. Meşhur Kenya kahvesini yerinde tatmak isterseniz Kenya uça biletini Biletall.com’dan alabilirsiniz.

Kolombiya Kahvesi

Kahvenin kalitesi bakımından Kolombiya, kahve üreten ülkeler arasında çok önemli bir yere sahip.Kolombiya’nın ihraç ettiği kahve miktarı, diğer kahve üretici ülkelere göre oldukça düşüktür. Bunun sebebi ise ülkenin coğrafi konumu. Kolombiya dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. Bu yüzden kahve üreticileri teknolojiden pek fazla yararlanamıyor. Teknolojiden yeterince yararlanamadıkları için çok fazla kahve de üretemiyorlar. Belki de kahvelerini bu kadar özel kılan az miktar da üretilmeleridir.

Guatemala Kahvesi

Oldukça küçük bir ülke olan Guatemala, kahve üretimi ve ürettikleri kahveleri ihraç etmeleri bakımından rakip ülkelerin çok ilerisinde. Birçok Avrupa ülkesi, kahvelerini Guatemala’dan alıyor. Bunun sebebi hiç kuşkusuz aroması ve çok kaliteli olması.

Etiyopya Kahvesi

Etiyopya, kahve üretimi konusunda son derece başarılı ülkeler arasında yer alıyor. Ülke nüfusunun büyük bir bölümü kahve üreticiliğinde çalışıyor. Nüfusun yaklaşık 10 milyonu bu sektörde çalışarak geçimlerini sağlıyor. Yıllardır süregelen bu tecrübeyle ortaya çok kaliteli kahveler çıkıyor. Ülkenin ihracatının yarısından fazlasını kahveler oluşturuyor.

Küba Kahvesi

Kimileri hafif kimileri ise sert kahve içmekten hoşlanır. Küba kahvesinin özelliği de sert olması. Küba’nın çok sıra dışı kahveleri bulunuyor. Bu farklı kahvelerin başında Cubana geliyor. Cubana servis edilirken şeker yerine şeker kamışı veriliyor. Bu sayede kahve bittikten sonra şeker kamışını emebiliyorsunuz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kuba Uçak Biletini Bul »

Vietnam Kahvesi

Bir başka kahve üretici ülke de Vietnam’dır. Vietnam’da kahve kültürünün yeri çok ayrı. Genellikle bu ülkede sert kahve seviliyor. Yoğurtlu ve yumurtalı kahveleriyle oldukça ilginç karışımları bulunuyor. Ancak düşünüldüğü gibi değil oldukça lezzetli bir kahve oluyor. Vietnam kahvesini özel tutan özelliklerinden bir diğeri de zengin çeşitlerinin bulunması.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.