Karadeniz’in Tatil Cenneti Batum’u Keşfedin

Deniz kıyısında bulunan Batum, liman ve tatil şehri. Büyük turistik gemilerin uğrak yeri olan şehir, her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor. Gürcistan’ın gözde tatil mekanı olan şehir, Gürcistan’dan da oldukça çok sayıda turist çekiyor. Şehirde tarihi yapılarla, çağdaş yapılar bir arada bulunuyor. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden kalma binanın hemen yanı başında bir gökdelen görebileceğiniz Batum, geniş caddelere sahip. Gelin, bu geniş caddeleri takip edip Batum’u keşfedelim.

Gezilecek Yerler

Batum keşfimizi yürüyerek yapabiliriz. Çünkü görülmesi gereken yerler yürüme mesafesinde. Hırçın Karadeniz’in sakin kıyısı Batum’un yüzölçümü de küçük. Düz bir alanda kurulu şehir, bu anlamda gezginler için her türlü kolaylığa sahip. Üstelik sahilde bulunan gezmekle bitiremeyeceğiniz parklar bulunuyor. Özellikle bambu parkında dolaşmanızı tavsiye ediyoruz. Mutlaka görülmesi gereken yerleri sizin için listeledik.

Batum Botanik Bahçesi

Batum’un 9 kilometre kuzeyindeki botanik bahçesi, dünyanın en büyük botanik bahçelerinden biri. Bölgeye ve çeşitli iklimlere özgü 5000’den fazla bitki Batum Botanik Bahçesi’nde incelenebilir.

Batum Bulvarı

Sahile paralel uzanan bulvar, şehir merkezinde yer alıyor. 7 kilometre uzunluğundaki bulvarda palmiyeler, heykeller, parklar, kafeler ve restoranlar bulunuyor. Bulvardaki 6 Mayıs Parkı’nda yapay bir göl olan Nurigeli Gölü görülebilir.

Biletall.com’dan En Ucuz Batum Uçak Biletini Bul »

Piazza Meydanı

Avrupa’nın meydanlarından hiçbir farkı olmayan meydan 5700 metrekare alana yayılmış. Akşamları canlı müzik olan kafeleri, otelleri, restoranlarıyla Piazza Meydanı, mozaik ve cam sanatından örneklerle dikkat çekiyor. Batum’un temposunu günün her saati bu meydanda hissedebilirsiniz.

Avrupa Meydanı

Yerel halkın ve turistlerin sıkça vakit geçirdiği diğer bir meydan olan Avrupa Meydanı, fıskiyeleriyle ünlü. Medea Heykeli de yine bu meydanda yer alıyor. Elinde altın koyun postu olan heykelle mutlaka fotoğrafınız olsun.

St. Nicholas Kilisesi

Kendine özgü mimarisiyle Batum’un en güzel dini yapılarından biri olan St. Nicholas Kilisesi, Piazza Meydanı yakınında bulunuyor. Kilisenin yapımında Trabzon’dan getirilen taşlar kullanılmış.

Batum Ortodoks Kilisesi

1898 – 1902 yıllarında yapılan kilise, üç büyük kubbeye sahip. Uzun süre Katolik mezhebine ait olan kilise, bugün Batum’un ana katedrali olarak kullanılıyor.

Batum Limanı

Limanın işletme binasının sivri kulesi dikkat çekici detaylardan. Batum Limanı, Karadeniz ticaretinin önemli limanlarından biri.

Ferris Wheel (Dönme Dolap)

Şehir ve Karadeniz manzarasını seyrederken eğlenmek istiyorsanız Dönme Dolap’tan iyi yer bulamazsınız. 55 metre yüksekliğindeki Ferris Wheel’in bir turu 10 dakika sürüyor.

Ali ve Nino Heykeli

Her on dakikada açı değiştiren heykel, Müslüman Azeri bir gencin, Hıristiyan Gürcü bir kıza aşkını tasvir ediyor. Sahil şeridindeki anıt, 2007 yılında yapılmış.

Astronomik Saat

Memed Abashidzade Caddesi’nde Gürcistan Milli Bankası binasında bulunan saat, her saat başında farklı melodilerde çalıyor. Saatte güneşin, ayın, takımyıldızlarının ve gezegenlerin konumları belirtiliyor.

Alfabe Kulesi

2010 – 2012 yılları arasında inşa edilen kule 130 metre yüksekliğinde. Kulenin üzerindeki 33 harf rahatlıkla görülebiliyor.

Chacha Saat Kulesi

Batum’da sahilde bulunan kule, İzmir Saat Kulesi’ne benziyor. 2012 yılında yapılan kulenin yüksekliği 25 metre.

Biletall.com’dan En Ucuz Batum Uçak Biletini Bul »

Gonio Kalesi

Batum Kalesi olarak da bilinen kale, Sarp Sınır Kapısı yakınında yer alıyor. Bu sebeple, Batum’da ilk göreceğiniz tarihi eserlerden biri olabilir. Kale 1. Yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş. El sanatı ürünler kalede satılıyor. Kalenin bahçesinde spor ve kültür faaliyetleri düzenleniyor.

Orta Camii

1886 yılında yapılan camii, günümüzde müftülük olarak kullanılıyor. Batum’da bulunan tek camii olmasıyla önemli.

Batum Sokakları

Komünist dönemden kalma sokaklar, Küba sokaklarını andırıyor. Fazla yüksek olmayan, kendine has mimarisi olan evler, balkonlar Batum’u daha bir güzel yapıyor.

Sputnik Tepesi

Gün batımını izlemek için ideal bir nokta olan Sputnik Tepesi’ne müsait hava şartlarında teleferikle çıkılabilir. Tepede kafe, restoran ve hediyelik eşya dükkanı mevcut.

Batum Fener Kulesi

Fener ilk olarak Osmanlılar zamanında 1863 yılında inşa edilmiş. Ancak Ruslar tarafından ele geçirilen şehirde 1878’de kule tekrar inşa edilmiş.

Batum Sanat Müzesi

1949’da inşa edilen müzede devrim eserleri ve Batı Avrupa, Rus sanatından örnekler sergilenmektedir.

Makhuntseti Şelalesi

Batum’dan araçla yarım saat içinde ulaşabileceğiniz bu şelale, yeşilliğin arasında kendini gösteriyor. Makhuntseti Şelalesi, huzur ve dinlenmek için birebir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.