Karavanla Seyahat Etmek İsteyenlere 6 Rota

Karavanla seyahat etmek, herkesin ortak hayalleri arasında yer almaktadır. Peki karavanla seyahat etmek için nereden başlayacağınızı biliyor musunuz? İşte sizler için derlemiş olduğumuz karavanla seyahat rotaları için 6 öneri;

Güneydoğu Anadolu

Karavanla seyahat konusunda ülkemizde birçok ilgi çekici il olduğunu, bu illerin doğal ve tarihi güzelliklerinin bulunduğunu söylemek mümkündür. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin gibi iller, sahip oldukları tarihi güzellikler nedeniyle ziyaret edilmeye değer iller arasında yer almaktadır.

Akdeniz

Tatil ve seyahat gibi kavramların bir arada kullanılması konusunda karşımıza direkt olarak Akdeniz bölgesi çıkmaktadır. Gerek doğası, gerekse tarihi ve daha birçok güzellikleriyle seyahat severlere kucak açan Akdeniz Bölgesi, Mersin, Antalya, Burdur ve diğer illeriyle karavanla seyahat için muhteşem manzaralar sunmaktadır.

Güney Ege

Ülkemiz içerisinde yer alan sahiller arasında, tartışmasız en güzel sahillere sahip olan Güney Ege, Aydın ve Muğla gibi iki önemli tatil kentini sınırları içerisinde barındırmaktadır. Bu bölgelerde bulunan vadiler, kumsallar ve denizler, hayatınızda hiç görmediğiniz manzaralarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Özellikle Muğla’daki Akyaka Orman Kampı, karavanla seyahat edenler için harika bir

Kuzey Ege

Çanakkale, İzmir ve Uşak gibi önemli şehirleri içerisinde bulunduran Kuzey Ege, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Çanakkale’de tarihimizi anarak, ardından İzmir’in antik kentlerini ve Uşak’ın tarihi birçok yapısını ziyaret ederek, son derece eşsiz manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca bölgede bulunan kamp alanlarında da istediğiniz gibi konaklayabilirsiniz. İzmir’deki Karagöl Kamp Alanı, doğal güzelliklerle çevrilmiş, çok sayıda balık türünü barındıran bir yerleşim yeridir.

Orta Anadolu

Orta Anadolu denildiği zaman elbette ki herkesin aklına Kapadokya gelmektedir. Zaten karavancıların uğrak noktalarından biri olan Kapadokya, doğanın en güzel manzaralarını sizlere sunarken, müzeleri, doğal güzellikleri ve göz kamaştıran gün doğumu ya da batımı manzaralarıyla, sizlere adeta büyüleyecek bir yapıya sahiptir.

Doğu Karadeniz

Seyahat ve karavan kavramları bir arada kullanıldığı zaman Doğu Karadeniz’in kaçınılmaz olduğunu söylemek doğru olacaktır. Hayatınızda hiçbir yerde görmediğiniz yeşil doğa manzaralarına, yaylalara ve tarihi güzelliklere, Doğu Karadeniz bölgesinde rahatlıkla tanık olabilirsiniz. Sahip olduğu tehlikeli ve yüksek geçitler, önceleri sizi biraz korkuturken, sonrasında ise karşınıza çıkan manzaradan çok büyük keyif almanıza neden olacaktır.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.