Kardeş Ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Yurt içi seyahatlerin yanı sıra yurt dışına çıkmak, farklı kültürlere şahit olmak son derece keyifli bir deneyim. Yurt dışı seyahatlerinde genel olarak seyahatlerimiz için uzun günler ayırmamız, uzun yolculuklar yapmamız veya teferruatlı vize işlemleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Peki daha kolay yurt dışı opsiyonlarını hiç düşündünüz mü?

Kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü son zamanlarda turizm sektöründe oldukça ön plana çıkıyor. Kafkas bölgesinin en önemli liman kentlerinden biri olan Bakü, kültür ve ticaret merkezi olarak biliniyor.  Şehir, hem yakınlığı hem de seyahat edilebilecek birbirinden güzel opsiyonları sayesinde pek çok Türk misafiri ağırlıyor. Yeni bir seyahat fikri olarak Bakü’yü kulağa oldukça cazip geliyor. Sizler için Bakü’de mutlaka görülmesi gereken yerleri yazımızda derledik.

Şirvanşahlar Sarayı

Şirvanşahlar Sarayı, 15. yüzyılda bölgeye hakim olan Şirvanşah Devleti tarafından inşa edilmiştir.  Yakın Doğu’nun en ihtişamlı sarayı olarak bilinen Şirvanşah Sarayı, Bakü’nün İçeri Şeher olarak bilinen eski yerleşim bölgesinde yer almaktadır. 1964 yılında müze olarak ziyaretçilere açılan sarayı, şehir merkezine yakın konumu sayesinde kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca padişah III. Murat döneminde saraya eklenen “Murat Davrazı” bölümünü de ziyaret ederek Osmanlı Devleti’ne ait eserleri görmek de mümkün.

Biletall.com’dan En Ucuz Bakü Uçak Biletini Bul »

Kız Kalesi

Oldukça çarpıcı bir görünüme sahip olan Kız Kalesi, Bakü’nün ve hatta Azerbaycan’ın önemli sembollerinden biridir. Kalenin ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmese de bu tarihin Sümerler’e kadar gideceği iddia edilmektedir. 12. yüzyılda kalenin Şirvanşah Devleti tarafından savunma amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

Ayrıca bu güzel kale, bugünlere gelmeyi başaran çok eski bir rivayet ile anılıyor. Rivayete göre, kral kendi kızı ile evlenmek ister. Bu duruma çok üzülen kızı ise, kendisi için bir kale yaptırması şartı ile bunu kabul edeceğini belirtir. Kule tamamlandığında ise kız kendini kuleden atarak intihar eder. Tarihi Kız Kalesi, 2000 yılında Unesco Dünya Mirası kapsamına alınmıştır.

Bibi Heybet Camii

Bakü’nün en önemli dini simgelerinden biri olan Bibi-Heybet Camii bir diğer adıyla Bibi Heybet Türbesi olarak da anılıyor. 13. yüzyılda Şirvanşahlılar tarafından yaptırılan camii, 1936 yılında Sovyet Rusya tarafından yıkılmıştır. Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasının ardından, 1998 yılında Bibi Heybet camiisi eskinin aslı olmak üzere yeniden inşa edilmiştir.

Letif Kerimov Halı Müzesi

Azerbaycan’ın kardeş ülke olarak anılması bizlere yakın kültürel özelliklerinden kaynaklanmaktadır.  Azerbaycan da tıpkı ülkemiz gibi halı dokumacılığı konusunda köklü bir kültüre sahiptir. Özellike Bakü merkezli gelişen halı dokuma kültürü, Letif Kerimov müzesinde yer alan eski çağlardan kalan halılarla yeniden hayat buluyor. 14. yüzyıldan günümüze kadar uzanan pek çok önemli eserin sergilendiği müze Azerbaycan’ın önemli kültürel noktalarından biridir.

Nizami Caddesi

Bakü’nün en önemli ve büyük caddesi olarak bilinen Nizami Caddesi, ismini ünlü şair Nizami Ganjavi’den almaktadır. Şehrin merkezinde batıdan doğuya 3538 metre uzunluğundaki cadde, önemli moda mağazalarına ev sahipliği yapmaktadır. Nizami Caddesi, Newyork caddeleri gibi alışverişin merkezi haline gelmiştir ve dünyanın en lüks caddeleri arasında yer almaktadır.

Bakı Bulvarı

Deniz Kenarı Milli Park’ı ismiyle 1909 yılında açılan bölge, Bakı Bulvarı ismiyle ünlenmiştir. Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan bulvar, Avrupa’da nehire kıyısı olan milli parklar listesinde ikinci sırada yer alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Azerbaycan Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.