Kastamonu’da Tatmanız Gereken Lezzetler

Kastamonu gezilip görülecek yerleriyle birlikte aynı zamanda da yemekleriyle de çok fazla ün kazanmıştır. Şehri gezmeye gelenler birçok güzel yerini gördükten sonra şehrin mükemmel lezzetlerine de bir o kadar hayran kalmaktadırlar. Kendi bünyesinde geliştirdiği yöresel lezzetleriyle şehir mutfak kültürünü bütün ülkeye yaymıştır. Ziyaretçilerini nefis lezzetler sunup, onları hayran bırakmaktadır. Şehirde birçok coğrafi çeşitlilik olmasından dolayı lezzetlerde bu durumdan etkilenmiştir. Hem Karadeniz lezzetleri hem de iç kesimlerinin farklı lezzetleri şehre büyük bir farklılık katmıştır. Bu yönden de lezzetler ön plandadır. Biz de sizler için Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini araştırdık. Gelin hep birlikte bu lezzetleri inceleyelim.

Etli Ekmek

Etli ekmek denildiğinde çoğu insanın aklına ilk gelen yer Konya’dır. Konya ile özdeşleşmiş bir yemek olmasına rağmen Kastamonu’da da oldukça fazla rağbet görmektedir. Kastamonu’da yapılan lezzet oldukça değişiktir. Her yörenin kendine has lezzeti olmasından dolayı yapılışı ve sunuluşu her şehirde elbette ki farklıdır. Burada etli ekmek sacda pişirilmektedir. Bu yüzden tadı oldukça farklıdır. Ziyaretçiler etli ekmeğin Kastamonu’da olmasına şaşırıp tadına baktıklarında iyi ki burada da yapılmış sonucuna varıyorlar. Bu yüzden gezginler Kastamonu’ya geldiklerinde ilk tercihlerini etli ekmekten yana kullanıyorlar. Siz de şehre gelip gezinize mükemmel bir tat katmak isterseniz tercihinizi etli ekmekten yana kullanabilirsiniz.

Simit Tiridi

Simitler elbette ki her yörede susamla yapılmakta. Kim olursa olsun simit denilince akla gelen susamlı olmasıdır. Ancak burada durum böyle değil. Kastamonu simidi susamsız yapılmaktadır. Simit böreklik yufkadan yapılmaktadır. Tüketimi de oldukça kolaydır. Susamsız olmasından dolayı da kel simit şeklinde adlandırılmaktadır.  Kastamonu simidiyle yapılan bu mükemmel lezzet oldukça beğenilen bir yemektir. Simitler parçalanarak üzerine kemik suyu ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilmektedir. Bazen tercihe göre üzerine kıyma ve tereyağı eklenmektedir. Simitten yapılan bu lezzet oldukça fazla tercih edilmekte. Sizler de gittiğinizde bu lezzetin mutlaka tadına bakmalısınız.

İnebolu Simidi

Kastamonu’da en çok tercih edilen simit İnebolu’da olan simittir. Buraya özgü bir lezzet olarak bilinmektedir. İnebolu, Kastamonu’nun ilçelerinden biridir. Bu lezzet özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez seçeneğidir. Sizler de bu lezzetin tadına bakmak istiyorsanız özellikle sabahları erken kalkıp bir an önce bu simidi almalısınız. Eğer sabahları erken saatte gidip almazsanız o sıcak lezzeti bulamayabilirsiniz. Çok fazla tercih edildiği için bitme ihtimali oldukça yüksektir.

Biletall.com’dan Kastamonu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Oğmaç Çorbası

Bazı yörelerde uvmaç çorbası olarak da bilinmektedir. Oğmaç çorbası Kastamonu’da yöresel çorbalar içerisinde yer almakta aynı zamanda da çok fazla tercih edilmektedir. Lezzetinden kimsenin şüphesi yoktur. Oldukça lezzetli olması tercih edilme sebeplerinden biridir. Aynı zamanda bir o kadar da besleyicidir. İçerisinde tavuk suyu ve tavuk eti bulunmaktadır.  Kastamonu çorbacılarının en çok tercih edilen ve müşteriye sunulan çorba budur. Kastamonu içerisinde bazı noktalarda ise gelen ziyaretçilere ikram etmek amacıyla oğmaç çorbası kullanılmaktadır. Herkesin bayılarak tadına baktığı bu çorbayı sizler de denemelisiniz.

İncir Dolması

Kastamonu yöresel lezzetlerinde tatlılar da oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle de meyvelerden ve hamur işinden yapılan birçok tatlı bize sunulmaktadır. İncir dolması bu yörede öne çıkan mükemmel bir lezzettir. Hem seyahat esnasında hem de sevdiklerimize götürmek amacıyla alınan bir tatlıdır. Tatlı yapılırken kuru incirler kullanılmaktadır. Üzerine kaymak ve ceviz eklenerek tadına tat katıldığını söyleyebiliriz. Eğer yolunuz düşer de Kastamonu’ya giderseniz ağzınızı tatlandırmak için bu lezzeti denemelisiniz. Kendiniz denedikten sonra sevdiklerinize götürmek isteyeceğinize eminiz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.