Kış Aylarında Avrupa’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 8 Şehir

Kış aylarına girdik ve yeni yıla da hızlı adımlarla ilerliyoruz. Peki, sizin kış aylarında Avrupa’ya küçük bir kaçamak yapmak gibi bir planınız var mı? Eğer henüz net bir planınız yoksa, sizler için hazırladığımız 8 şehri dikkate alarak mükemmel bir kış tatili planlayabilirsiniz. Planlarınıza uçak bileti alarak başlayabilirsiniz. En ucuz yurt dışı uçak biletleri sizleri bekliyor.

Kış Aylarında Avrupa’nın Tartışmasız En İyi 8 Şehri

 

1) Bruges (Belçika)

bruges

Fotoğraflarda gördüğümüz uzak diyarların masal kentleri ya da ünlü ressamların resimlerinde işlediği bir tablo gibidir Belçika. Ortasından geçen kanal ve kanalın etrafında tarihi dokularını kaybetmemiş gerçek ötesi güzellikte evler… Üstelik kış aylarında kar beyazı ile bütünleşen bu evler görsel anlamda unutulmaz bir hatıra olarak akıllarda kalacaktır.
Fiyat olarak biraz pahalı bir şehir olsa da verdiğiniz her kuruş için değebilecek nadide Avrupa şehirlerinden birisi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Eğer yalnızca birkaç günlüğüne, özellikle de yeni yıla girmek için sakin ve huzur dolu bir Avrupa şehri arıyorsanız, Belçika öncelikleriniz arasında yer alabilir.

 

2) Hallstatt (Avusturya)

hallstatt

Sizleri Unesco tarafından koruma altına alınan küçük bir köye davet ediyoruz. Dağların arasında, yamaçların üzerine kurulu bir köy ve tam önünde mükemmel bir göl manzarası… Burada yaşadığınız monotonlaşmış ve oldukça hızlı akan şehir hayatını ardınızda bırakarak şirinlerin köyünü andıran bu yerde, dağların yamaçlarından göl manzarasını izlemenin nasıl büyük ve unutulmaz bir keyif olabileceğini bir hayal edin.
Üstelik bu köy görsel olarak sunduğu o huzur dolu yaşamı, birçok özel etkinlikle pekiştirmektedir. Balık tutmak ve doğada mükemmel bir yürüyüş yapmak bu etkinliklerin en önemlileri arasında yer alır. Kış tatilinizde rehabilite olmak istiyorsanız ve aradığınız şey yalnızca huzur ise, pas geçilmemesi gereken bir yer Hallstatt.

3) Prag (Çek Cumhuriyeti)

prag

“Ben kışı, en sert şekilde, hem de iliklerime kadar hissetmek istiyorum!” diyenler için, yazın bile soğuk olan mükemmel güzellikte ve oldukça ünlü bir şehir: Prag. Gotik mimarinin en iyi şekilde yansıtıldığı ve şehre adım attığınız andan itibaren, kendinizi bir film setinde hissetmenizi sağlayacak bambaşka bir diyar. Boşuna Golden City (Altın Şehir) dememişler adına. Gün batımında altın gibi parlayan ve Charles köprüsünden sizi selamlayan Vltava Nehri, bu ismin hakkını veriyor. Gezilecek, görülecek öyle çok yer var ki Prag’da; bu şehirde bir kış tatili planlayacaksanız en az 4 gününüzü ayırmanızı öneririz.
Kendinizi yoğun şehir hayatından, metropol mantığından ve diğer her şeyden soyutlamak; sadece karın, soğuğun, gezilecek muhteşem yerlerin, meydanların ve en önemlisi huzurun tadını çıkarmak için en doğru adreslerden birisi olacaktır Prag.

Biletall.com’dan En Ucuz Prag Uçak Biletini Bul »

4) Tallinn (Estonya)

tallinn

Unesco tarafından koruma altına alınan bir diğer şehir de Tallinn’dir. Lüks yaşamdan ve bol harcamalı tatil anlayışından uzak, tarihi evlerin arasında geçecek bir kış tatili vaat eder size. Her yanından farklı surlar, kaleler ile çevrili şehir yapısı; tarihi bir maceranın içerisindeymişsiniz hissi verir. Üstelik fiyat olarak da diğer seçeneklere oranla daha uygun bir kış tatili yapmanıza olanak sağlayan şehirlerden birisidir Tallinn.

5) Kopenhag (Danimarka)

kopenhag

Kış tatilinizi biraz daha yoğun geçirmek, bir yandan huzurlu, sakin ve refah dolu sokakların, kafelerin tadını çıkarırken; diğer yandan da gönlünüzce festivalleri, gezilecek yerleri, eğlenceyi planınıza dahil etmek istiyorsanız Kopenhag doğru seçim olacaktır. Tarihsel dokuyu, modern yaşamla birleştiren ve kültürel bir cennet sunan, kış aylarında da ayrı bir görüntüsü olan özel bir şehirdir.

6) Amsterdam (Hollanda)

amsterdam

“Hem doya doya kanal gezisi yapacağım hem de şehir hayatından uzak bir kış tatili geçireceğim… Ama istediğim zaman, şehrin o yoğun, hareketli yüzünü de görebileceğim.” diyorsanız, kış aylarının değişmez Avrupa şehrini, Amsterdam’ı ziyaret etmelisiniz. Her şeyin sınırsız olduğu, özgürce bir tatil yapabileceğiniz; bunu yaparken de kimi zaman tarihi bir deneyim, kimi zaman büyük bir parti gibi çok farklı aktiviteleri bir arada yaşayabileceğiniz yeni nesil bir kış tatili sunar sizlere Amsterdam.

7) Salzburg (Avusturya)

salzburg

Her yanında mükemmel sarayları olan, Mozart’ın doğduğu ve besteleri için ilham aldığı Avrupa şehri Salzburg… Önemli bir film için oluşturulmuş, özel bir platoda geziyor gibi hissedersiniz kendinizi. Her yer beyaz, her yer saray… Sanat ve kültür bir arada. Modern yaşamın tüm nimetleri vardır, ama sunumu tarihsel dokuyla uyumlu olduğu için sizi dış dünyadan soyutlar. Kısacası her türlü modern imkânı, tarihsel bir yapıda sunabilen özel bir Avrupa şehridir. Kış tatilinizi dolu dolu ama bir o kadar da huzurlu geçirmenize olanak tanır.

Biletall.com’dan En Ucuz Salzburg Uçak Biletini Bul »

8) Stockholm (İsveç)

stockholm

Eğer sizin için kış tatili kayak yapmadan olmazsa, hem huzurlu hem de en iyi kayak pistlerine sahip Stockholm’ü ziyaret etmenizi öneririz. Modern bir kayak pistinde eğlendikten sonra, sokaklardaki o eşsiz tarihi dokunun arasında huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz. En önemlisi de bölgede motorlu araçlara karşı alınan önlemler, tatiliniz süresince size mükemmel bir hava soluma olanağı sunacaktır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.