Kış Mevsiminde Paris Neden Bir Başka Güzel?

Paris, her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Fakat şehri çok daha rahat ve sakin bir şekilde keşfetmek, şehrin o romantik havasını en iyi şekilde yaşamak istiyorsanız; kış mevsimi en doğru dönem olacaktır. Gerek maddi boyut düşünüldüğünde gerekse Paris’i karlar altında ve en özel haliyle keşfetme noktasında bu mevsimin birçok farklı katkısı olmaktadır. Kış aylarında paris uçak bileti fiyatları düşmektedir. Avantajlı Paris uçak bileti satın almak için Biletall.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

Paris, Beyazlar Altında Başka Güzeldir

Şehir, sahip olduğu farklı ve özel mimari yapısını bembeyaz karlar altında sunar sizlere. Bugüne kadar romantik Fransız filmlerinden alışkın olduğunuz o manzaranın, bir anda tam ortasında bulursunuz kendinizi. Bugüne kadar birçok farklı yerde kış mevsimine tanıklık etmiş olsanız da, Paris size kış mevsiminin çok daha farklı, çok daha özel olduğunu açık bir şekilde gösterir.

kis-paris

Özellikle de Aralık ayı ile birlikte şehrin ışıldayan bir hâl aldığını görürsünüz. Her yerde özenle kurulmuş Noel Pazarları, hemen her mekânın özenle yapılmış süslemeleri ve sıcacık bir yeni yıl heyecanı. Haliyle sizler de bu şehri yalnızca “Şurada bu var, burada şu var” diye gezmez, aynı zamanda o şehri en özel haliyle yaşarsınız. Zira bir şehri en doğal, en olduğu gibi görebilmek çok önemlidir. Paris ise, kış mevsiminde arındığı turist yoğunluğundan sonra sizlere gerçek kimliğini sunar.

Biletall.com’dan En Ucuz Paris Uçak Biletini Bul »

Mükemmel Bir Yeni Yıl Rotasıdır

Bazı şehirler, yeni yıla girmek için yeterince hareketli değildir. Bazıları kış nedeniyle geri planda kalır. Bazıları ise, hareketlidir ama sıradandır. Paris, tüm bunların dışında kalan; farklı, mimarisi ile görsel anlamda tatmin edici, etkinlikleri ile dopdolu bir yılbaşı senaryosunu bir arada sunan nadir şehirlerden birisidir. Haliyle Avrupa odaklı bir yeni yıl planında Paris her zaman ilk sıralarda yer alır. Her ne kadar birçok Avrupa şehri, sizlere yeni yıl konusunda farklı seçenekler sunsa da doğallığı ve sıcaklığı ile Paris bir başkadır.

yeni-yil-rotasi-paris

İşin bir de maddi planlama boyutu vardır. Kış mevsimi, bu noktada da Paris’i daha anlamlı kılıyor. Zira şehre en çok turistin geldiği mevsim genelde yaz dönemi. Bunun en temel nedeni ise; okullar birçok ülkede tatile giriyor, çalışanlar yıllık izinlerini kullanıyor ve insanlar doğal olarak seyahat için kendilerine uygun zamanlar bulabiliyorlar. Durum böyle olunca da, yaz boyunca daha kalabalık ve daha pahalı bir Paris karşılıyor sizleri.

Oysaki kış kapıya dayandığında, durum tam tersine dönüyor. Birçok turistten arınmış, o yoğunluğu geride bırakmış ve maddi anlamda yaz aylarına nazaran daha uygun hale gelmiş bir şehir çıkıyor gün yüzüne. Böylelikle, şehri daha rahat geziyor ve keşfediyor; maddi anlamda kendinizi zorlamadan daha uygun planlar yapabiliyorsunuz. Aslında bütçe, gezinizin seyrini büyük ölçüde değiştiriyor. Örneğin, yaz aylarında şehirde beş farklı noktayı hakkıyla gezebilecekken, kışın 8-10 farklı noktayı aynı bütçe ile gezebiliyorsunuz. Ya da daha fazla alışveriş yapabiliyorsunuz. Daha uygun fiyata daha konforlu konaklama mekanları tercih edebiliyorsunuz.

Kış Aylarının En Romantik Şehridir

kis-aylarinin-romantik-sehri-paris

Tabii olayın bir de romantizm boyutu var. Zira Paris’e değinip, romantizm konusundan bahsetmemek olmaz. Bilindiği üzere, Paris tam bir aşk şehridir. Birçok filme bu yönüyle konu olmuştur. Dolayısıyla, Eiffel Kulesi’nin etrafında çift olarak yapacağınız gezinti ve güzel bir Eiffel manzarası eşliğinde yenilecek romantik bir yemek, hiçbir zaman unutulmaz. Üstelik tüm bu özel anların, her yerde ışıldayan yılbaşı hazırlıklarının olduğu bembeyaz bir Paris akşamında yapıldığını düşünürsek, şehir daha da ilgi çekici hale gelmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Paris Uçak Biletini Bul »

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.