Kışın Gezilebilecek 8 Avrupa Ülkesi

Avrupa tarihinden gelen kültürü, ünlü mimarisi, sanat eserler, ve Orta Çağ’a uzanan tarihiyle kış aylarında ziyaret edilebilecek bir çok kente sahip. Avrupa’ya ucuz uçak bileti almanın kolaylaştığı kış aylarında seyahat rotanıza ekleyebileceğiniz en güzel kış kentlerini bir araya getirdik.

Krakow, Polonya

Polonya’nın en kalabalık ve en eski şehirlerinden birisi olan Krakow, Vistül Nehri çevresinde kurulmuş ve 2. Dünya Savaşı’nda çok tahrip edilmemiş şanslı Doğu Avrupa şehirlerinden biridir. Avrupa’da orta çağda en iyi korunan kalelerden birine sahip kente bazı seyahat eleştirmenleri masal şehri adını vermiştir. Krakow’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler olarak Auschwitz Toplama Kampı, St Mar Bazilikası, Florian Kapısı olarak sırlanabiir. Şehir sosyal medyada çok meşhur çünkü Avrupalı Erasmus öğrencileri görece ucuz olduğu için bu kenti tercih ediyor ve şehir gençlerin partilerinden geçilmiyor. Polonya’nın başkenti Varşova’dan daha ünlü olan bu kent kış aylarında uygun fiyatlı tatil seçenekleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Polonya Uçak Biletini Bul »

Viyana, Avusturya

Avusturya’nın başkenti ve en kalabalık kenti olan Viyana aynı zamanda Avrupa’nın kültür sanat kenti olarak da tanınıyor. Tarih boyunca Avrupa’nın merkezi gibi konumlanan ve birçok diplomatik ve kültürel olayların yaşandığı kent her yıl Dünyanın en yaşanılabilir kentleri listesinde ilk üçte kendine yer buluyor. Yüzölçümünün üçte birini ormanların oluşturduğu Avusturya doğasıyla birlikte sanatta da Avrupa’nın en zengin kentlerinden biri. Schönbrunn Palaca Müzesi, Hofsburg Sarayı, Opera Binası, Kelebek Evi bu kentte turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler. Bütün sene müzik festivallerinin de organize edildiği kentte bir Viyana yemeği olan Şnitzel’i anavatanında denemeyi unutmayın.

Bruges,  Belçika

Şehir ışıkları, klasik müzik esintileri ve tarihi mimarisiyle ziyaretçilerine bir orta çağ atmosferi yaşatan Bruges kış aylarında daha özel bir şehir haline geliyor. Kentin bohem havasını solumak, sıcak şarap içerken kanal turuna katılmak, Çan Kulesi’nde kenti izlemek Bruges’un en sevilen kış aktiviteleri. Bruges için söylenen “Küçük Venedik” tanımının hakkını veren kenti daha yakından tanımak isterseniz “In Brugges” filmini seyredebilirsiniz.

Budapeşte, Macaristan

Orta Avrupa’da Tuna Nehri’nin iki tarafında bulunan Budin ve Peşte isimli iki şehrin birleşmesiyle meydana gelmiş olan Budapeşte’ye kimi seyahat eleştirmenleri Orta Avrupa’nın Paris’I olarak nitelendiriliyor. Şehir bölgenin Berlin’in ardından en kalabalık ikinci şehri ve büyük bir kent olmasına rağmen toplu taşıma sistemi oldukça gelişmiştir ve yürüyerek gezmeye de müsaittir. Gellert Tepesi’ne çıkarak büyüleyici Tuna Nehri manzarasını seyretmek, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak değerlendirilmiş Balıkçı Tabyası’nı görmek ve Rönesans Dönemi şatolarını gezmek kış aylarında turistlerin en çok tercih ettiği aktiviteler. Kent ayrıca kaplıcalarıyla ünlü ve kış ortasında 50 dereceye varan termal suyundan şifa bulmak isteyenlerin de uğrak noktası.

Hallstatt, Avusturya

Halstatt Avrupa’nın en huzurlu şehirlerinden biri. UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu kentte doğada yürüyüş yapmak, manzarayı izlemek, gölde buzun altından balık tutmak gibi çeşitli kış aktiviteleri yapılabilir. Hayatın karmaşasından kaçıp huzur bulmak isteyen turistlerin kış aylarındaki tercihlerinden biridir.

Kopenhag, Danimarka

Kış dendiğinde İskandinav ülkelerini yoksaymak olmaz. Bu İskandinav kentlerinin başında da Kopenhag gelir. Festivallerin şehri olarak da tanınan bu kentte ayda bir festival düzenleniyor. Her zevke göre bir etkinlik bulabileceğiniz bu kente gelmeden önce festival takvimlerini incelemeniz tavsiye edilir. Jazz, Blues ve Elektronik müzik festivallerinden birini seçebilir, Nyhavn’da doğa yürüyüşlerine katılabilir, kanalda tekneyle gezebilir, kentin sembolü Deniz Kızı heykelini ziyaret edebilirsiniz.

Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag’a gotik kraliçesi derler v eklerler: Prag’a kışın gidilir. Kış aylarında turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Prag’da bu mevsimde Parizska Caddesi’nde bir kafede dinlenmeli, Petrin Tepesi’nden karla kaplı kenti izlemeli, Charles Köprüsü’nün buzlu yollarında kaymadan yürümeye çalışmalı ve bu büyüleyici kenti yukarıdan izleyebilmek için Astronomik Saat Kulesi’ne çıkmalısınız. Prag restoranları, mutfağı ve gece hayatıyla oldukça renkli bir şehir. Yalnız gece dışarı çıkacaksanız soğuğa karşı önlem alın çünkü bu kent yazın bile serin olur, kışının soğuğunu tahmin edebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Prag Uçak Biletini Bul »

Tallinn, Estonya

Etrafı surlarla ve gözetleme kuleleriyle çevrilmiş bir orta çağ şehri olan Tallin Estonya’nıın başkentidir. Belçika’daki Brugge’a benzeyen tarihi yapısı aynı Hallstatt gibi UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Tallinn sakin bir kent ve turistler de genelde sakin aktivitelere katılırlar. Kenti yüksekten izlemek için Toompea Tepesi’ne gidebilir, bu bölgenin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezebilir, tarihi evlerini ziyaret edebilir ve parklarında vakit geçirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.