Kışın Gidilecek Ülkeler ve Şehirleri

Kışın sadece kayak tatili yapılır diye düşünmeyin.  Kış tatilini yurtdışında geçirmek isterseniz birçok alternatifiniz var. İster yaz, ister kış tatili yapabileceğiniz bu ülkeleri ve şehirlerini sizin için derledik.

Las Vegas

las-vegas

Esprili bir şekilde rüyalar ve günahlar kenti olarak tanımlanan Las Vegas’a sehayat etmek için en uygun dönem kış aylarıdır. Çöl iklimine sahip kentte Şubat ayında yaz mevsimini yaşamak oldukça keyiflidir. Las Vegas özellikle gece hayatıyla ünlüdür. Hem eğlenmek, hem gezmek için her sene milyonlarca yabancı Las Vegas’a akın eder. Bir zamanlar çöl olan bu kentin mimarisi şehri süsleyen renkli ışıklarla göz alıcıdır. Geceleri sanki gündüz vaktiymiş gibi aydınlık olan bu kentin caddelerinde sabaha kadar gezebilirsiniz.

 

Porto Riko

porto-riko

178 km uzunluğa ve 57 km genişliğe sahip 50 bin kişinin yaşadığı küçük bir ada olan Porto Riko kış aylarında Karayip bölgesinin en iddialı kenti haline geliyor. Tarih ve tabiat severlerin yanısıra gurmelere de hitap eden kentte birçok dünyaca ünlü restoran bulunuyor. Porto Riko yerel dilde zengin limanı demektir ve bu ismi bölgede bulunan altın madeninden alır. 1500’lü yılların sonunda İspanya’nın bölgedeki askeri üssü olarak kullanılan ülkede bu sömürge dönemini hatırlatan binalarla bugünün modern mimarisi bir arada bulunuyor. Şehirde dünyaca ünlü birçok tarihi yapı var bunları görmek için kenti yürüyerek gezmeniz tavsiye edilir. Bugün sörf tutkunları ve dalgıçların uğrak tatil yeri haline gelen Porto Riko’da birçok acenta dalış turları düzenliyor.

Seçeceğiniz ülkeye göre hem yaz hem de kış tatili yapabilir; dilerseniz kayak yapabilir, dilerseniz bronzlaşmış bir şekilde tatilden dönebilirsiniz. Peki kışın tatile gitmek isteyenler hangi ülkeleri ve şehirleri tercih etmelidir?

 

New York

new-york-sehri

New York’un havası yabancılar tarafından hep İstanbul’a benzetilir. Yazları sıcak ve kurak geçerken kışlar soğuk nemlidir. New York’a kış geldiğinde kent farklı bir şıklığa bürünür. Her ne kadar New York dünyanın alışveriş başkenti sayılsa da kış aylarında alışveriş merkezlerine kapanarak zamanınızı geçirmeyin. New York’ta her yıl kış etkinlikleri düzenlenir ve kurulan buz pateni alanı turistler tarafından ilgi çeker. New York’a karın çok yakıştığı söylenir. Özgürlük Anıtı’nın karlı görüntüsü olağanüstüdür. Şehirde kurulan kış kamplarında kayak, kızak, snowboard gibi spor alternatifleri sunulur. Karlar üstünde kurulan kamp ateşinin çevresinde bütün gece eğleneceğiniz bir New York tatili bu kış iyi gelecektir.

Biletall.com’dan En Ucuz.New York Uçak Biletini Bul »

 Marakeş, Fas

marakes

Avrupalılar için gizemli bir ülke olan Fas ilk defa ziyaret edenler için birçok süprizle dolu bir Akdeniz ülkesi. Her tarafında portakal ağaçlarının bulunduğu caddeleri, pastel renklerin hakim olduğu pazarları ile ünlü Marakeş kenti Fas’ın başkentidir. Yollardan apartmanlara ve toprağa kadar her yerin kahve-kızıl bir renge sahip olmasından dolayı Kızıl Şehir olarak da adlandırılıyor. Doğu ile batının, eski ile yeninin ahengine sahip Marakeş’e aynı zamanda Güneyin İncisi de deniliyor. Kış aylarında 20 derecenin altına inmeyen havasıyla Marakeş kenti her ülkeden ziyaretçileri ağırlıyor. Kentin sembolü olan ve 66 metrelik minaresiyle kendine hayran bırakan Kutubiye Camisi ise bu renkli Akdeniz kentine 750 yıldır şahitlik ediyor ve her yıl milyonlarca müslümanın akınına uğruyor.

 

Hawai

hawaii-adalari

Volkanik bir ada olan bu kentte farklı iklimler bir arada görülür. Lavlar ile denizin ve doğanın bir arada bulunduğu bir ada olan Hawai bazı insanlar tarafından huzur adası olarak tanımlanıyor. Kış aylarında yaz tatili yapmak için seyahat edebileceğiniz Hawai muhteşem doğası ve tabiat parklarının yanı sıra golf sahalarıyla da ünlüdür. Denizi tertemiz ve berraktır. Su sıcaklığı yaz ve kış aynı sıcaklıkta olduğundan her daim denize girilebilir ve sahilleri sörf yapmaya müsaittir. Denizinde yunuslarla yüzebilir, mercanları ve deniz kaplumbağalarını inceleyebilirsiniz. Eğer astronomiye ilginiz varsa dünyadaki en büyük teleskoplar bu adada bulunur. Yazın 30’un üzerine çıkmayan, kışın 20’nin altına inmeyen iklimiyle Hawai kışın soğuğundan uzaklaşmak isteyenleri cezbediyor.

 

Naton, Tayland

Türkler Tayland’I ziyaret etmek istediklerinde genel olarak Phuket veya Pattata’yı tercih eder ancak Naton pek bilinmez. Körfezde bulunduğu için tsunami tehlikesinden de uzakta olan adaya Türkiye’de kış yaşanırken bir güneş gözlüğü, bir şort ve bir t-shirt ile gelmeniz yeterli. Tek bir mevsimin yaşandığı 40 bin nüfusa sahip kent her yıl bir milyondan fazla turisti ağırlıyor. Restoranlardan otellere, müzelerden parklara ve spor merkezlerine kadar her şeyin açıklandığı broşürler kentin her yerinde dağıtılıyor. Parti sevenler için de çok renkli bir atmosfer sunan adanın Chaweng isimli plajı dünyanın en uzun plajlarından biri. Beş kilometrelik bu plajda şık restoranlar ve barlar da var.

 

Santiago, Şili

santiago-sili

Pablo Neruda’nın anavatanı olan Şili son yıllarda hızla gelişiyor ve modernleşiyor. Şili üzerinde hala geçmişin izlerini taşıyan ve darbelerden muzdarip olmuş bir Güney Amerika ülkesi.  İsmini hristiyan bir azizden alan kentte turistler en çok Başkanlık Sarayı’nı, Kent Kütüphanesi’ni ve Santa Lucia Parkı’nı ziyaret ediyor. Güney Amerika medeniyetlerinin Avrupalılar keşfetmeden önceki halini görmek isterseniz Şili Modern Sanat Müzesi’ni mutlaka görün. Kentin modern ve varlıklı tarafını görmek isteyenler ise Providencia ve Las Condes bölgesindeki şık bulvarları, alışveriş merkezlerini, lüks otelleri ve gece kulüplerini bulabilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına inşa edilen ve kendisine övgülerin yer aldığı bir anıt da kentin bu modern bölgesine yer alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Şili Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.