Kışın Kapadokya: Her Mevsim Güzel Olan Memleket

Kapadokya, kış veya yaz fark etmez yılın her mevsiminde harika güzelliklere yer veren bir memlekettir. Kışın Kapadokya gezisi yapmak istiyor ve Kapadokya’da kışın ne yapılır öğrenmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız bu rehber yazımızı sonunu kadar okumanızda fayda olacaktır.

Ayrıca daha önceki hazırladığımız Kapadokya Balon Turları hakkındaki yazımıza da göz atabilirsiniz.

1. Kışın Kapadokya Nasıldır?

Kapadokya kış günlerinde Erciyes’e yakın olmasından dolayı soğuk olmasına rağmen tarihi ve peri bacalarının ortama kattığı güzellik sayesinde içinizi ısıtan ayrı bir havası vardır.

Turistler yaz aylarında Kapadokya’yı ziyaret ettiği kadar, kış aylarında da ziyaretlerini eksik etmemekte ve neredeyse aynı oranda turist çekmeye devam etmektedir.

Kapadokya’yı sadece yazın değil, kışın da kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz. Ölmeden önce görmeniz gereken yerlerden birisi olarak listenizin en üst sıralarına yazabilirsiniz.Kış aylarında Kapadokya otobüs biletlerini Biletall.com’dan alabilirsiniz.

2. Kışın Kapadokya Balon Turu

Balon turu Kapadokya’ya özel muhteşem bir etkinliktir. Eğer bu duyguyu daha önce tatmadıysanız kışında gelip balon turuna katılabilir ve Kapadokya’yı sarmalayan muhteşem kar manzaralarını görebilirsiniz. Kapadokya balon turları yazın olduğu gibi kışın da devam etmektedir.

3. Kapadokya’da Kışın Konaklama

Kapadokya’nın güzelliklerinden birisi de tarihi oteller veya pansiyonlarda konaklamanızdır. Türkiye’de daha önce görmediğiniz tarihi yapıları, taştan otel veya pansiyonları burada görebilirsiniz. Otellerde kalacağınız odaları daha önce başka bir şehirde görmenize emin olabilirsiniz.

4. Kışın Kapadokya Yöresel Lezzetleri

Kışın Kapadokya gezisi yapmaya karar verdiyseniz buraya kadar gelmişken muhteşem yöresel lezzetlerden tatmadan gitmek olmaz. Kapadokya’nın en bilinen ve lezzetli olan testi kebabı yemeğini kesinlikle yemelisiniz.

5. Yöresel Kapadokya Süsleri ve Eşyaları

Kapadokya’da yaşayan insanlar yazın olduğu gibi kışın da çeşitli yöresel süsler ve eşyalar satmaya devam eder. Burada kendiniz için veya arkadaşlarınıza, ailenize, tanıdıklarınıza hediye almak için dükkanlara uğramayı unutmayın.

6. Kapadokya’da Kışın At Biniciliği

Kışın Kapadokya zorlu olsa bile yaz günleri toprak üzerinde koşan atlar, kışın da karların içerisinde koşmakta ve at biniciliği kışında burada devam etmektedir. Kışın at biniciliği ayrı bir tecrübe yaşamak isteyenler için alternatif bir seçenektir.

6. Sosyal Medyada Yayınlamak İçin Muhteşem Manzaralar

Instagram, Facebook veya farklı bir platform, fark etmez! Kışın Kapadokya’da muhteşem fotoğraflar çekeceğinize ve paylaşabileceğiniz emin olabilirsiniz. Gün doğumundan başlayıp, gün batışına kadar binlerce harika fotoğraf karesi yakalayabilir, hayatınız boyunca göremeyeceğiniz manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kapadokya Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.