Roma_Kolezyum

Kolezyum’u Herkes Gezer, Biz Roma’da Gözden Kaçmış Yerlerden Bahsedelim!

Roma denilince akla ilk Kolezyum gelir. Saatlerce Kolezyum’u gezmek için sıra beklenir. Biz ise bu yazımızda sizlere Roma’nın gizli güzelliklerinden bahsedeceğiz ki sıradan turistlerden olmayın.Biletall.com ayrıcalığı ile Roma uçak biletinizi 3 dakikada satın alabilirsiniz.

Herkül Tapınağı

Roma’daki en eski mermer bina, Herkül Tapınağı. Bu olağanüstü nostaljik yapı, 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Roma tanrılarını onurlandırmak için inşa edilmiş olmasına rağmen, 1132’de Hristiyan kilisesine dönüşmüştür.

Trajan Forumu

Sen de mi Brütüs? Julius Caesar’ın M.Ö. 44 yılında öldürüldüğü yer olan Trajan Forumu’na çok yakın yer yeniden açıldı. Kalabalıklar buraya akın etmekle meşgulken, 1 km ötedeki çok daha büyük Trajan Forumu’nu keşfedebilirsiniz.

Biletall.com’dan Roma’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Caracalla Banyoları

Caracalla, Roma’nın en zalim hükümdarlarından biri olarak tarihe geçen bir liderdir. Banyolar yaklaşık 50 dönümlük yer kaplıyor. Sadece yüzme havuzlarını değil aynı zamanda buhar odaları, kütüphaneler, toplantı odaları ve çeşmeleri de olan Caracalla banyoları inanılmaz bir tarihi kalıntı bölgesi.

Circus Maximus

Arkeologlar, bu devasa antik stadyumun Kolezyum’dan 600 yıl öncesine dayandığına inanıyor. Bir zamanlar 150.000 izleyicili oyunlara, festivallere ve yarışlara seyirci olmak için Circus Maximus’a insanlar sığabiliyorlarmış. Bugün, Circus Maximus, turistlerin  boş zamanlarında dolaşabilecekleri halka açık bir parktır.

Domus Severiana

Domus Severiana bir zamanlar Roma’nın Palantine Tepesi’nde bulunan imparatorluk saraylarının küçük kalıntılarıdır. İşte bu noktadan Roma’nın en eski kurucuları şehrin bir köyden küresel bir süper güç haline gelmesini izledi. Bugün, Domus Severiana, Palantine Tepesi’nde kalan en önemli yerlerden biridir.

Biletall.com’dan Roma’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Aurelianus Surları

Duvarlar antik Roma’nın neredeyse tamamını kapsıyor ve Roma’nın eteklerinde bulunan daha modern mahallelerden antik kente giriş yapan gezginler için eşsiz bir simge görevi görüyor. Aurelian Surları’nın yanında sakin bir yürüyüş yapmak için Aventine Tepesi’ne gidebilirsiniz.

Tiber Adası

Roma’nın tek adası Tiber Nehri’nin ortasında izole edilmiş bir kara parçası sıklıkla gözden kaçıyor. Circus Maximus’un hemen batısında yer alan Tiber Adası sakin bir öğleden sonra dolaşmak için mükemmel bir yerdir. Adaya, Roma’nın kalan orijinal köprüsü olan Pons Frabricius üzerinden doğu tarafından erişebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.