New York’ta Görmeniz Gereken Yerler

Amerika’nın en fazla turist ağırlayan şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Amerika’nın mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biridir. Birçok gezilecek noktası vardır. Şehrin içerisinde dünyaca ünlü birçok yer vardır. Doğal parkları, çeşitli müzeleri ve tarihi yapılarıyla birçok insan tarafından tercih edilen en güzel şehirdir. New York, Amerika denildiğinde akla gelen en güzel şehirdir. Aynı zamanda da dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir. Şimdi sizlerle Newyork’ta görmeniz gereken yerleri birlikte inceleyelim. Ayrıca Amerika’nın diğer güzel şehirleri içinde yurtdışı rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Modern Sanat Müzesi

18.yüzyıldan itibaren varlığını sürdürmektedir. Günümüze dek gelmekte olan dünyanın en güzel ve en değerli sanat koleksiyonlarından birkaçına ev sahipliği yapmakta olduğu bilinmektedir. Bu önemli müzenin neredeyse her köşesinde sanat tarihinden izler görmek mümkündür. İçerisinde çağdaş koleksiyonerlerin örnek aldığı, imrendiği birçok sanatçının eseri yer almaktadır. Özellikle noel zamanı, ilkbaharve yaz sonlarında en yoğun günler olmaktadır. Burada en başında da belirttiğimiz gibi birçok sanatçının eserini bulmanız mümkündür. Gün olarak genellikle Cuma günleri ziyaret edilmesi teklif edilmektedir.

High Line

Yıllar öncesinde terk edilmiş olan bir yüksek hatlı tren yolu olarak bilinen High Line, günümüzde oldukça sevilen, beğenilen ve ilgi gören bir yer olarak bilinmektedir. Newyork seyahatinize buraya mutlaka eklemelisiniz. Oldukça eski olan bu tren hattı bilinen önemli bir topluluk sayesinde 2009 senesinde halka açık bir alan haline dönüştürülmüştür. Bölgeye özgü birçok çiçek ve bitki türü bulunmaktadır. Bu çiçek ve bitkiler yaklaşık 1.45 kilometreli bir bahçede yer almaktadır.

Central Park

Central Park, dünyanın en ünlü yeşil alanlarından biri olarak bilinmektedir. Park, Newyork’un simgesi olarak bilinmektedir. Hatta şehrin nefesi olarak bile adlandırılmıştır. Parkın içerisinde Strawberry Fields, Sheep Meadow, Cherry Hill, Bow Bridge, Bethesda Çeşmesi, Naumburg Bandshell, Loeb Kayıkhanesi, Hans Christian Andersen anıtı, Konservatuvar model tekneleri, Alice Harikalar Diyarı heykeli ve New York Saati yer almaktadır. Bu yüzden sadece yeşil alan değil daha fazlası olarak bilinmektedir. Burayı ziyaret etmemek için hiçbir sebebiniz yok. Seyahatinize mutlaka Central Park’ı ekleyiniz.

Bronx Hayvanat Bahçesi

Kuzey Amerika’da yer alan en büyük hayvanat bahçesi olarak bilinmektedir. 265 dönümlük bir alana sahip olduğu bilinmektedir. Hayvanat bahçesi içerisinde çok fazla sayıda sergi, orman alanı ve restoran yer almaktadır. Aslan, kaplan, boz ayı, Kutup ayısı, yılan, zürafa ve fil gibi 5000 çeşit hayvana ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde özel türlerin de yer aldığı bu hayvanat bahçesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Biletall.com’dan New York’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Rockaway Beach

170 dönümden fazla bir alana sahip olan bilindik bir aile plajıdır. Ulaşımın oldukça kolay olduğu bilinmektedir. Rockaway Plajı’na, Fulton Caddesi’nden trene binip gidebilirsiniz. Bu tren yolculuğunda sizlere muhteşem bir şehir manzarası eşlik etmektedir. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir. Rockaway, dalga parkurlarıyla şehirdeki neredeyse tek sörf alanını içinde bulunduran ve bunun yanında aynı zamanda çocuklar için oyun alanı ve voleybol alanları gibi birçok aktiviteye sahip olan bir plaj olarak bilinmektedir.

Times Meydanı

Dünyanın en meşhur meydanıdır. Aynı zamanda da en kalabalık meydan olduğu bilinmektedir. Birçok tiyatronun, konser alanının, sinema salonunun, restoran ve kafenin bulunduğu bu meydana gitmeden New York’u tam anlamıyla gezdim diyebilmeniz mümkün değildir.

Özgürlük Heykeli

Fransa’dan Amerika’ya dostluk simgesi olarak hediye edilmiştir. Frederic Auguste tarafından tasarlanmış olan bu heykel 305 metre uzunluğundadır. Heykelin içerisinde devasa kaidesi, gözlem güvertesi ve heykelin tarihine ait bilgiler sunan bir sergi yer almaktadır. Newyork seyahatinize Özgürlük Heykeli’ni eklemeyi unutmayınız.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://yurtdisiseyahat.com/wp-content/uploads/2021/02/newyork2.jpg
  • https://tr.pinterest.com/pin/794955771719805998
  • https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/AHigh_Line_Park%2C_Section_1a.jpg
  • https://www.flickr.com/photos/acmace/4506390717
  • https://tr.pinterest.com/pin/7529524365296720
  • https://tr.pinterest.com/pin/10414642876298262
  • https://tr.pinterest.com/pin/34199278406870914
  • https://tr.pinterest.com/pin/817192294880574941
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.