New York’ta Ne Yenir?

Neredeyse dünyadaki en ünlü ve en muhteşem restoranları içinde barındıran New York, ziyaretçilerine oldukça nefis lezzetler tatma imkânı sunmaktadır. Gezilecek yerlerinin yanında ayrıca da yemekleri, sokak lezzetleri fazlasıyla ünlüdür. Elbette ki seyahatlerde en önemli şeylerden biri de yeme içmedir. Biz de sizlere New York seyahatinizin yeme kısmına yardımcı olmak için New York’ta ne yenir listesi hazırladık. Gelin hep birlikte inceleyelim. Ayrıca bu yazımız dışında çeşitli ülkelerdeki lezzetleri de merak ediyorsanız Dünya Mutfağı sayfamıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Pizza

Elbette sizin de aklınıza ilk gelen pizza oldu. New York’ta ne yenir diye düşünüldüğünde aklımıza gelen ilk lezzetin pizza olması oldukça doğal diye düşünüyorum. Seyahatiniz sırasında belki de en lezzetli pizzayı deneme şansına sahip olacaksınız. Mükemmel pizzalarıyla New York sizlere lezzet şöleni yaşatacak. Hele bir de pizzanın kömür ateşinde pişenini yediğinizde bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Pizza seçeneğinizin oldukça fazla olduğu menülerle karşılaşıp, hangisini seçeceğinize karar veremeyeceğinizin garantisini verebiliriz. Özellikle de şehir içerisinde en çok tercih edilen mekanları bulursanız, değmesin kimse keyfinize. New York seyahatinizden pizza yemeden dönmeyin.

Hotdog

Amerika’nın neredeyse en meşhur yemeklerinden diyebileceğimiz bir fast food çeşididir. Özellikle pratik olması hızlı bir şekilde karnını doyurmak isteyenler için oldukça kurtarıcı bir lezzettir. Hotdog bu konuda oldukça kurtarıcıdır. New York’ta neredeyse 150 yıldır bu lezzetin devam ettiği bilinmektedir. Bu yüzden bütün sokaklarda hotdog yiyebileceğiniz bir mekân bulabilirsiniz dersek yalan söylemiş olmayız. Hotdog keyfini burada çıkarabilirsiniz.

Donut

Donutu hepimiz ABD eyaletlerinin çoğunda fazlasıyla görmekteyiz. Bir de bunun değişik bir çeşidi olan Cronut, 2000’li senelerin başında donuttan etkilenerek kruvasan’dan da bir şeyler katılarak ortaya çıkarılan güzel bir karışımdır. New York’ta belli bir kesimin neredeyse âşık olduğu bir lezzet diyebiliriz. Donut, cronut oldukça fazla tercih edilmektedir. Beğenmeyen kesimlerde vardır ancak beğenen kitleden fazla değildir. Sizler de seyahatiniz sırasında bu lezzetten deneyip hangi kesime hak vereceğinize karar verebilirsiniz.

Burger

Amerika’nın meşhur fast food sevdasının en başında da burger gelmektedir. Neredeyse her noktasında bulabileceğiniz bir lezzettir. Sizlere oldukça fazla seçenek sunulmaktadır. Özellikle de ıslak hamburger konusunda müthiş derecede iyi olduklarını söyleyebiliriz. Burger yemeden gelmeyin diyebileceğimiz yerlerden biri de New York’tur. Seyahatinize bir burger keyfi ekleyin ve öyle devam edin.

Istakoz Salatası

Özellikle tercihiniz deniz mahsullerinden oluşturulmuş bir yemek olursa bu salatayı deneyebilirsiniz. New York mutfağının önem verilen ve çok fazla tercih edilen salatalarından biridir. Hem hafif olması hem de şehrin çoğu kolay bir şekilde bulunması fazla tüketilmesine sebep olmaktadır. Sizler de bu lezzeti kolay bir şekilde bulup, deneyebilirsiniz.

Pastrami Sandviç

Sığır etine eklenen kuru baharatlar ile hazırlanan bir sandviç çeşididir. Daha sonra içerisinde ki pastırma tütsülenir ve servis edilir. Bu yüzden bu ismi almıştır. 19. Yüzyıldan bugüne geldiği ve o zamandan beri de keyifle tercih edildiği bilinmektedir. Yahudi göçmenler tarafından New York eyaletine getirilmiş ve sahiplenilmiştir. New York mutfağında uzun zamandır yer edinen bu lezzeti seyahatiniz sırasında deneyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.