Nisan Ayında Gerçekleşecek Etkinlikler

İlkbaharın gelmesiyle birlikte dünyayı renklendiren tek şey yeni açan çiçekler olmadı. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşen etkinlikler de gezegenimizi renklendirmeye başladı. ‘’İlkbahar geldi, nereye seyahat etsek?’’ diyorsanız Nisan ayında gerçekleştirilecek birbirinden renkli etkinlikleri sizler için bir araya getirdik. Hadi başlayalım!

Snowbombing, Avusturya

İlk sırada Avrupa’nın en büyük kar ve müzik festivali olan Snowbombing yer alıyor. Daha önceleri sadece bir DJ’in bulunduğu ve elektronik dans temalı bir etkinlik olan Snowbombing’de zamanla canlı performanslar da sergilenmeye başladı. Bu etkinliğin amacı ise alışık olunmadık lokasyonlarda kış sporlarıyla kayak-sonrası (apres ski) temalı müzikleri kombinlemek.

Snowbombing etkinliği bu sene Avusturya’nın Mayrhofen kentinde 8 – 13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eşsiz bir deneyim yaşamak isterseniz Snowbombing önerimiz.

Songkran Su Festivali, Tayland

 

İkinci sırada ise Tayland’ın geleneksel yılbaşı festivali olan Songkran festivali bulunuyor. Her yıl 13 – 15 Nisan tarihleri arasında kutlanan Songkran Su Festivali sırasında Tayland’da resmi tatil ilan ediliyor. Kurak dönemin sona erdiğini işaret eden bu festival sırasında herkes ellerine aldıkları kovalarla ve hatta hortumlarla sokaklara doluşup ve birbirlerini ıslatıyor.

Biletall.com’dan İzmir’e En Tayland Uçak Biletini Bul »

Kral Günü, Amsterdam

Sırada Hollanda’nın en büyük ve en renkli festivali olan Kral Günü (King’s Day) var. Kraliçe Günü (Queen’s Day) olarak da bilinen bu festival Hollanda Kraliçesi Beatrix’in annesi olan Juliana’nın doğum gününü kutlamak amacıyla ilan edilmiş bir festivaldir. 1948 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Kral Günü yılbaşı tatili dışında ülkede bulunan tek resmi tatil olma özelliğini de taşıyor. Her sene 27 Nisan’da milyonlarca kişinin Amsterdam sokaklarında kutladığı Kral Günü unutamayacağınız bir deneyim sunuyor.

Byron Bay Bluesfest, Avustralya

Listemizin son sırasında daha önceleri Doğu Sahili Uluslararası Blues & Roots Müzik Festivali olarak da bilinen Byron Bay Bluesfest bulunuyor. Avustralya, her sene Byron Bay Bluefest ile büyük yankı uyandırıyor. Eğer sıkı bir roots ve blues türü müzik hayranıysanız Byron Bay Bluesfest 18-22 Nisan tarihleri arasında Byron Bay, Avustralya’da sizleri bekliyor!

Nisan ayında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında fikir edindiğinize göre sıra en ucuz biletleri Biletall.com’dan edinmeye geldi. Mutlu yolculuklar!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.