Nisan Ayında Seyahat Edilecek En İyi Yurtdışı Rotaları

Mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırdı ve şimdi de yerini baharın uyanışını simgeleyen, tatil dürtülerimizi harekete geçiren Nisan ayı geldi. Bütün ay boyunca havalar ısınacak, çimenler daha yeşil hale gelecek ve muson yağmurları dünyanın bazı yerlerinde yoğun bir şekilde afetlere neden olurken bazı yerlerde yılın en güzel doğa ve çiçek manzaralarını oluşturacak.

İlkbahar yağmurları Kazablanka gibi yerlerde yok denecek kadar az. Aynı zamanda Brüksel de Nisan yağmurlarının en az etkilediği yerlerden biri. Bununla birlikte eğer bütçeniz geniş değilse Chicago Nisan’da başka güzeldir ve Kyoto bu günlerde Kiraz mevsimini kutlamaya hazırlanır. Eğer kültür, sanat, mimari deneyimi yaşamak isteyenler için de Nisan ayında en yoğun programa sahip Avrupa kenti Kopenhag olacaktır. Bununla birlikte Nisan’da Güney Asya ülkeleri oldukça sıcak ve nemli bir dönem yaşar. Sonbahar gelene kadar bu bölgelere gitmenizi tavsiye etmeyiz.

Yoğun yaz kalabalığı ve trafiğinin etkisine girmeden, sıcaklıklar dayanılmaz seviyeye ulaşmadan Nisan ayı için bir plan yapmak isteyenler için derledik:

Virgin Adaları, ABD

Virgin Adaları tam da şu an kasırga mevsimi henüz gelmemişken; beyaz kumlu plajları, birinci sınıf su sporları, okyanus kıyısı otelleriyle tam bir Karayip cenneti haline gelmiş durumda. En kalabalık sezonunu Mart ayıyla geride bırakan Virgin Adaları bu günlerde sakinleşti ve ucuzladı. Bununla birlikte gıda fuarları, tekne yarışları ve göz kamaştıran kostümlü partiler ve yürüyüşler Nisan ayında Virgin Adaları’nda sizi bekliyor. Doğa severler için Virgin Adaları Milli Parkı ve Caneel Körfezi yılın en güzel zamanlarını yaşıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Amerika Uçak Biletini Bul »

Kyoto, Japonya

1000 yıllık tarihi, sayısız budist ibadetevi ve tapınağı, geyşaları, ryokan işlemeli sokakları ile Japonya’nın eski imparatorluk başkenti Kyoto yılın en güzel dönemlerini Japonların “Sakura” adını verdiği Nisan ayında yaşıyor. Kyoto bu günlerde ünlü Kiraz ağaçlarının çiçeklenmesiyle pembe bir örtüyle kaplanmış bir hale geliyor. Ülkenin Nisan ayında büründüğü bu romantik manzaranın  keyfini bir nehir kenarı villasında konaklayarak ve doğa yürüyüşleriyle çıkarabilirsiniz. Doğayla bütünleşmiş bir Nisan seyahati için Kyoto en makul seçeneklerden biri.

Kopenhag, Danimarka

Hans Christian Andersen’in kasabası olan Kopenhag yılın en yoğun dönemlerini Mayı s ile Kasım ayları arasında yaşar. Nisan ayında ise Avrupa’nın gözde kültür sanat kenti Kopenhag dünyanın en ucuz yerlerinden biri haline gelir. Kopenhag’ın düşük sezon fırsatlarından yararlanan gezginler el üstünde tutuluyor. Avrupa’nın en eski ve en büyüleyici eğlence parklarından biri olan Tivoli Bahçeleri’nin açılacağı Nisan ayında ahşap roller-coaster üzerinde kentin olağanüstü mimarisini izleyebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Danimarka Uçak Biletini Bul »

Chicago, ABD

Henüz kış rüzgarları Chicago’yu tam olarak terketmemiş olsa bile Nisan ayı sert geçen kışı atlatan Chicago’yu gezmek için en ideal zamanlardan biri olmayı sürdürüyor. Chicago Yarımadası’nın değişen çehresini görmek, yeni açılan otellerin fırsatlarından yararlanmak için bu dönemde Chicago’ya yapacağınız gezi oldukça makul fiyatlı olacaktır. Baharın geldiği bu dönemde birinci sınıf müzeleri gezebilir, ünlü restoranlarını deneyebilir, son yıllarda yükselişe geçen gece hayatına katılabilir ve devasa kalabalıklara oynayan White Sox’ın şampiyonluk yolundaki maçını izleyebilirsiniz.

Kazablanka, Fas

Yazın gelip dayanılmaz çöl sıcaklarının Batı Afrika kıyılarına ulaşmasından hemen önce, Nisan ayında Fas’ın Kazablanka şehri hem kuru, hem ılık havasıyla rahat bir nefes alıyor. Kazablanka kardeş şehirleri olan Fez ve Marakeş kadar büyük üne sahip olmasa da Fransız sömürge döneminden kalan mimarisi, 2. Hasan Camisi ve beyaz kumlu uzun sahil şeridiyle baharı deniz tatili yaparak karşılamak isteyenler için cazibesini koruyor. Eklemek isteriz ki bu yıl Four Seasons Corniche bölgesinde Akdeniz ve Fas mutfağının eşsiz bir sentezini vurgulayan mağazaları, kafeleri ve restoranlarıyla kompleks bir sahil oteli açtı.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.