Ramazan Bayramı’nda Gezebileceğiniz 5 Avrupa Ülkesi

Ramazan Bayramı tatilinin 4 gün olması şimdiden çalışan kişilerin tatil planını yapmaya başlamasına neden oldu. Çoğu kişi için yoğun iş temposu ile dolu geçen bahar sonrası Ramazan ayı nihayetinde aileleri ile keyifli, huzur dolu birkaç günlük bir ara ile hepimizin yeniden enerji depolamasını sağlıyor. Ramazan Bayramı’nda gerek aile büyüklerini ziyaret etmek gerekse farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde tatil yapmak için şimdiden ulaşım ve konaklama planlarınızı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz gibi özellikle indirimli ve uygun uçak biletleri Ramazan Bayramı nedeniyle hızlıca tükeniyor.

Bu yazımızda özellikle Ramazan Bayramı döneminde yurt dışı seyahati düşünenler için, haziran ayının son haftasında, güneşin en tatlı olduğu bir mevsimde hep aynı yerlere gitmekten sıkılanlar için Avrupa’dan farklı ve keyifli tatil rotaları önerimiz var. Hem yeni şeyler keşfedip hem de farklı bir kültürün içine dalıp şahane birkaç gün geçirmek için bayram tatilinde gitmenizi önerdiğimiz Avrupa ülkeleri şöyle;

Hırvatistan

Hırvatistan doğal güzelliklerin ve tarihin bir arada görülebileceği, görülmesi gereken noktalardan sadece birisi sayılır. Hırvatistan genel anlamda Adriyatik sahil şeridinde kıyı ülkesi olarak da değerlendirilebilir. Hırvatistan için Adriyatik’in İncisi desek abartmış olmayız.. Mavi ile yeşilin en yumuşak uyumu Hırvatistan’da rahatlıkla görülebiliyor. Doğal parkları, modern yapılarıyla dikkat çeken müzeleri,  şehrin içinde yer alan geleneksel ve modern yapıların bir aradaki uyumu ziyaretçilerin her daim fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirmek istemesine sebep oluyor. Hırvatistan yöresel yemekler ve dünya mutfağı konusunda ziyaretçilerine geniş bir yelpaze sunarak farklı lezzetleri ve tanıdık lezzetleri bir arada sunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Hırvatistan Uçak Biletini Bul »

Hırvatistan’da nereler gezilir

  • Başkent Zagreb, mimarisi ile ilgi çeken temiz ve düzenli.
  • En popüler turistik kenti Dubrovnik, tam bir Akdeniz liman şehri.
  • Plitvice Milli Parkı, Avrupa’nın en güzel doğa harikalarından birisi
  • Hemen hemen her şehrinde özenle korunmuş “old city” bölgeleri

Çekya

Orta Avrupa’da konumlanan Çek Cumhuriyeti resmi olarak artık Çekya olarak da anılıyor. Çekya, 14 kente sahip en büyük şehri aynı zamanda başkent olan Prag’dır. Prag; Vltava Nehri üzerine kurulan eşsiz güzelliği, bozulmamış tarihi yapısı ve ihtişamlı görüntüsüyle romantik bir şehir kabul ediliyor. Şehir güzelliği nedeniyle “Şehirlerin Anası”, “Avrupa’nın Kalbi” ve “Altın Kent” gibi isimlerle anılıyor. Çekya gezisi birkaç günlük bir programa rahatlıkla sığabilir. Gezip görülecek yerlerin çoğu Prag’da olduğundan ziyaretçiler önemli her yeri görebilme fırsatı yakalıyor. Meydanları, köprüleri, kuleleri, gözlerinizi alamayacağınız ihtişamlı mimarisi ve modern yapılarıyla Prag, en sevdiğiniz şehirlerden biri olacak.

Prag’da nereler gezilir?

  • Astronomik Saat Kulesi
  • Eski şehir meydanı
  • Karl Köprüsü
  • Oyuncak Müzesi
  • Kafka Müzesi
  • Prag Kalesi

Avusturya

Doğu İmparatorluğu (Doğu Marklığı) ünvanı ile de anılan Avusturya, köklü tarihi ile turistleri cezbeden bir çehreye sahiptir. Birçok dinden ve ırktan insanın yaşadığı Avusturya, tam bir kültür mozaiğini yansıtıyor. Başkenti Viyana, mimarisi, şehir planı, kültürel yapıları ve turistik noktaları ile dikkat çeken şehir, perspektifiyle ziyaretçilerine büyüleyici bir gezi yaşatıyor. Avusturya, sadece kültür ve eğlence değil, aynı zamanda yerel lezzetleriyle damak yolculuğunun da en keyifli rotalarından biri kabul ediliyor. Ağızlarda enfes bir tat bırakan, mideye pratik bir şölen keyfi sunan şnitzel ve enfes aromaları sahip kahveleriyle Avusturya her ziyaretçisine hitap ediyor.

Avusturya’da hangi şehirler gezilir?

  • En büyük şehri ve başkenti Viyana, Viyana’da bulunan Hofburg, Belvedere, Schonbrunn Sarayları
  • En büyük ikinci kenti Graz, aynı zamanda Avrupa’nın en iyi korunmuş eski şehirlerinden biri
  • Ünlü besteci Mozart’ın doğum yeri olan Salzburg

 

İrlanda

Kuzeybatı Avrupa’da yer alan İrlanda; masalsı, büyüleyici, mistik yönüyle romanlara, filmlere hitap eden egzotik bir atmosfere sahiptir. Ilıman iklimi sebebiyle her dönemde ziyaretçilerin iklim engeline takılmadan rahatça gezebileceği yapıdadır. Başkenti Dublin özellikle ülkenin en önemli ve görülesi şehirlerinin başında yer alıyor. Trafiğin çok az olduğu, ulaşımda bisikletin tercih edildiği Dublin sokakları, huzurlu ve sakin bir görüntüdedir. Doğal manzaraları, muhteşem gölleri ve oldukça geniş arazilerde kurulan parkları ile Dublin doğallığın tüm renklerini görebileceğiniz bir kent. Dublin mutfağı ise deniz ürünlerini sevenler için leziz tatlar sunuyor. Fish & Chips geleneksel yemekleri kabul edilirken dünya mutfağına ait farklı lezzetler de otel restoranlarında, butik lokantalarda görülebiliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz İrlanda Uçak Biletini Bul »

Dublin’de nereler gezilmeli

  • Phoenix Park, Avrupa’nın en büyük parkı
  • Spire of Dublin, 121 metre yüksekliğinde bir anıt. Fotoğraf severler için kaçırılmaması gerekli
  • Irish Museum of Modern Art, tabi ki modern sanat severleri unutmadık

Monako

Dünyanın Vatikan’dan sonra en küçük ikinci ülkesi kabul edilen Monako, sadece birkaç günlük gezi ile tepeden tırnağa gezebileceğiniz enfes rotalardan sayılıyor. Hala monarşi ile yönetilen Monako, kraliyet ailesinin tüm görkemini ve ihtişamını görebileceğiniz, masalsı bir ülke. Monako’nun en ilginç yanı geleneksel, klasik ve lüks otomobillerin sokaklarda her an görülebilmesi. Adeta bir otomobil sergisi keyfi yaşatan sokaklar ulaşımda lüks ve klasik otomobiller tercih ediliyor. Monako Ville, kraliyet ailesinin yaşadığı özel bölge olarak kabul edilse de turistlerin gidip gezebileceği bir bölge aynı zamanda. Bölge üç tarafı denizlerle çevrili yüksek bir tepeye inşa edilmiş. Buraya gelen ziyaretçiler küçük ülkeyi tepeden izleme keyfini doyasıya yaşayabiliyor.

Monako’da gezilecek yerler?

  • Monako Ville (Eski şehir bölgesi)
  • Monte Carlo, Avrupa sosyetesinin uğrak yeri
  • Monako Fontvieille, alışveriş merkezi ve restaurantları ile ünlü
  • Monako liman
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.