Roma Gezi Rehberi

Söz konusu seyahat olduğu zaman, uluslararası çalışmaların ehemmiyetine dair pek çok seçenek üretiliyor ve insanların bu çalışmalara dair üretmiş olduğu hareketlilik de artıyor. Bu yüzden Roma üzerinde bir seyahat gerçekleştirmek isteyenlerin sayısı da sürekli artıyor.

Aslında genel olarak İtalya üzerinde gezilecek yerlere dair bir kılavuz hazırlamak istiyoruz. Lakin öncelikle Roma ile başlamak, akıllardaki soru işaretlerin daha fazlasına çözüm üreteceği için, bu tarz bir anlatım yolunu seçtik. İtalya’nın başkenti olan Roma için, oldukça yoğun bilgi ve enteresan çalışmalar bulunuyor (pozitif yönde).

Bu yüzden tüm bu çalışmaların ışığında bir sistem yaratmak adına, sizler için bu kılavuzu her aşamasından zenginleştirmek istiyoruz. Belki çok duyulan bir Laftır ama her yerde duyarız bu sözü. “Vatikan, dünyanın en küçük ülkesidir” derler ve bu söz oldukça ilgi çeken çalışmalar arasında yer alır. Gerçekten de 44 hektarlık bir arazinin üzerine kurulmuş bu ufacık ülkenin yalnızca 1000 kişilik bir nüfusu bulunuyor (biz bu satırları yazar iken son durum bu şekilde idi).

Ancak dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu da unutmamak da fayda var. 1929 yılında Mussolini tarafından imzalanan bir anlaşma ile Hristiyanlığın ilk çağlarında kutsal sayılan toprakların Vatikan Devleti olarak tanınmasına karar verilmiştir. Haliyle oldukça büyük bir kitle ve imkân kazandırmıştır bu çalışmalar bu bölgeler için. Hz. İsa’nın ve Aziz Pietro’nun çarmıha gerildiği yer meşhur San Pietro Kilisesi’nin altındaki topraklardır. Vatikan 44 hektarlık bir alanda dünyanın en çok turist (hacı) alan ülkelerinden biri olmuştur (dini seyahatler de bu konuda oldukça önem arz ediyor mesela). Vatikan’da Vatikan müzesi, San Pietro Kilisesi, Sistine Şapeli ve Vatikan Bahçeleri gezilecek önemli yerlerdendir (biz de bu başlıklar altında sizler için kısa özetler hazırlamak istedik).

Gezilecek yerler içinde baktığımız zaman oldukça önemli bir değere ve maneviyata sahip olan Vatikan Müzesi, oldukça büyük bir kitleye hitap ediyor. Hem seyahat, hem de yerel yaşam için önemli bir detay olarak karşımıza çıkan bu müzenin pek çok detayı var. Müze, Katolik Kilisesi için yapılan veya kilisenin zorla alıkoyduğu antik yunandan, klasik Rönesans dönemine kadar çok sayıda resim ve heykeli bünyesinde barındırıyor.

Sistine Şapeli de gezilecek yerlerden birisi olarak çıkıyor karşımıza. Papa Sistus tarafından yaptırılan şapelin başlangıçta kayda değer bir tarafı yokmuş (söylentilere göre –ve bölgenin rehberleri tarafından anlatılan bilgilere göre-). Şapelin duvarları Sistus tarafından gönderilen çoğu Floransalı ressamlar tarafından süslenmiş. Sağ taraftaki duvarda Musa Peygamberin hikâyesi anlatılırken sol tarafta ise Hz. İsa’nın hikâyesi resmedilmiş. Tavan ise yıldızlı bir gece efekti ile boyanmış. Bu da mekanın ehemmiyeti hakkında bize yeteri kadar bilgi sunan bir detay olarak çıkıyor karşımıza.

Biletall.com’dan En Ucuz Roma Uçak Biletini Bul »

Yöresel çalışmaların pek çok detayını kapsayan bu mekanlar ve müzeler, asılnda Roma tarihi için oldukça büyük önem ihtiva ediyor. Bir neslin yeşermesini konu alan çalışmalardan tutun da, müze seyahatlerinin turlar ile organize edilmesine karşın, oldukça büyük çalışmalar siz değerli takipçilerimizi bekliyor. Rahatlıkla seyahatlerinizi renklendirebilirsiniz tüm çalışmalar ile. San Pietro Kilisesi ve Meydanı Hristiyanlığın kurucu havarisi Aziz Petrus’un adına daha önce de aynı yerde çok sayıda kilise inşa edilmiş ancak bir şekilde yıkılmış. 1639’daki depremden sonra mevcut kilisenin inşasına karar verilmiş ve 200 yıllık bir faaliyetin sonunda 1800’lerde mevcut kilise açılmış.

Böyle olunca dikkatleri de üzerine çekmeyi ihmal etmiyor bu ibadethane. Kilisenin içinde çok sayıda sanat eseri var. Bunlardan en önemlisi yine Michelangelo’ya ait Pieta heykelidir. Genç Meryem Ana’nın kucağında yatan Hz. İsa’nın cansız bedenidir. Meryem Ana o döneme kadar tüm resim ve heykellerde yaşlı olarak gösterilirken bu eserde sanaçı, temizliğe ve saflığa vurgu yapmak istemiş ve genç göstermiş. Verimli bir klişe gezisinden sonra yapacağınız pek çok şey var diyebiliriz. Bunlardan birisi, Kiliseden çıktıktan sonra meydanda bir tur atmak olabilir. Veya Bernini’nin eşsiz dehasını görebilirsiniz. Bu meşhur Meydan, Bernini tarafından dizayn edilmiş. Meydanın etrafını çevreleyen yapıların 4 sıra sütunlarına uygun açıdan baktığınızda arkadaki sütunların kaybolduğunu göreceksiniz. Haliyle özel bir büyüleyicilik söz konusu bu tarz durumlarda.

Vatikan Bahçeleri de bu alanın en önemli gezi mekanları arasında yer alıyor. Vatikan’da en çok alanı kaplayan yer burası. Ancak her zaman ziyarete açık değil. Çünkü rahiplere ayrılan özel bir alan. Fakat uzaktan bakıldığında da harika bir yeşillik gözüküyor diyebiliriz. Seyahatlerinizi renklendirmek adına üretmiş olduğunuz her fikri ve çalışmayı, organize ederek büyük bir sisteme ulaşmak istiyorsanız, kendinizi ve çalışmalarınızı da organize edebilirsiniz. Tatil sevgisini, somut çözümlere ve tarihi eserlere dönüştürmek istiyorsanız daha fazla zaman kaybetmeden en hızlı seçenekler ile bu tatil aşamalarını inceleyebilirsiniz.

Roma’da Yemek Kültürü

Bu alanda ise Roma’nın yiyecek ve içecek kültürü hakkında geniş bir bilgi yer aldığı gibi aynı zamanda Roma’da nerede ne yenilebileceği konusunda da faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Roma lezzet konusunda sizi belki de en ikna edebilecek ve en az zorlanacağınız şehirler arasında yer alıyor. Bir Akdeniz ülkesi olan İtalya‘da zaten mutfak alışkanlığı bize oldukça yakın. Bunun yanında ülkenin geleneksel yemekleri pizza ve makarna olduğu için Roma’ya gidip de yemek konusunda aşırı sıkıntı çeken pek olmamıştır.

İtalyanların ünlü lezzetleri ise, makarna, pizza, mozerella peyniri, parmesan peyniri, Roma dondurması, tiramisu, tramezzino, antipasti, zuppa inglese, panna cottadır. Bunun yanında meşhur içecekleri olan espressoyu da denemeden olmaz. Eğer Roma’ya tatil için geldiyseniz Roma’nın meşhur meydanlarında şık bir restaurantta oturup güzel meydanın manzarasını seyrederek hoş bir akşam yemeği yemeyi sakın unutmayın. Ya da şık bir kafesinde onlara has mis kokulu kahvelerini içmeyi atlamayın. Pek çok çeşidin sizlere en net detaylar ile sunulduğu bu mekanlarda, kalitenin ve lezzetin tadına rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Şimdiden iyi seyahatler diliyoruz.

Biletall.com’dan En Ucuz Roma Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.