Şehirler Arası Yolculukların Olmazsa Olmazları

Kendinize süper bir tatil programı hazırladınız ve bu programın içerisinde hiçbir olumsuzluğa tahammülünüz yok.  Bavullar hazır, tatil hayalleriniz de çoktan sizinle beraber yola çıkmış bile. Online biletlerinizi de yalnızca birkaç tık ile aldınız, kafanız rahat. Ama durun, bir otobüs dolusu insanla yolculuk, sanıldığı kadar sakin geçmeyebilir, siz ne dersiniz? (: Şehirler arası yolculukların belli başlı olmazsa olmazları mevcuttur. Hemen herkesin karşılaşmasının an meselesi olduğu bu kâh güldüren kâh kızdıran durumları siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik.

  • Şehirler arası yolcu otobüsünde koltuğu en arkaya kadar yaslayan ön koltuktaki yolcuya hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz. Sanki arkada oturan kimse yokmuş gibi davranan bu yolcu tipleri, insanı seyahatten soğutabilir.

 

yolculukta-cocuklar

  • Hemen her yolcu otobüsünde illa ki var olan ve yolculuk boyunca sustuğuna şahit olamadığımız ağlayan çocuklar. Yolculuğa çıkmadan önce ağlayan çocuk sesine karşı direnç geliştirmenizi öneririz.

 

  • Şehirlerarası yolculukların en kadim misafirleri; horlayan amcalar, teyzeler. Bunlar bizim anne babamız bile olsa, bazen yolculuk sırasında bu sese tahammül etmekte zorlanabiliriz. Çünkü yola çıkarken hepimizin aklında sessiz ve konforlu bir yolculuk vardır. Seyahate çıkarken yanınıza bir kulak tıkacı alsanız hiç fena olmaz, bizden söylemesi.

 

  • Özellikle gece yolculuklarında otobüsün ışıklarını kapatıp müziğin sesini açan şoförler sayesinde hayalini kurduğunuz uyku çoktan haram olmuştur. Şehirler arası yolculuklardaki sabır testlerinden birisi de bu olabilir.

 

  • Şehirler arası yolculuklar bilindiği gibi uzun saatler alır. İnsanın en önemli ihtiyaçlarından olan yemek ve tuvalet için mola dakikaları mücevher kadar değerlidir.  Yani molalar yolcular için şehirler arası yolculukların temel direklerindendir.

rahat-seyahat

 

  • Son yıllarda azalmış olsa da şehirler arası yolculuk sırasında otobüste veya trende ayakkabılarını çıkaran, kendini evinde hissetme mevzusunu -biraz- abartan yolcular sebebiyle o dakikalar insana çile gibi gelebilmektedir.

 

  • Şehirler arası yolculuk yapmaya hazırlandığınız otobüste kafanızı dinlemek gibi bir düşünceniz varsa, bu düşünceye kendinizi çok kaptırmayın. Çünkü yanınıza oturacak yol arkadaşınız konuşmayı çok seviyor olabilir. Kısacası yol boyunca iyi bir dinleyici olmaya hazır olun.

 

  • Seyahat sırasında koltuğunuza rahat bir şekilde oturdunuz ve seyahate hazırsınız. Kulaklıkta en sevdiğiniz müzik çalıyor ve tatlı bir uyku size eşlik etmeye başladı.  Ancak koltuğunuza arada sırada arkadan gelen el ve ayak darbeleri ile bu hayaller suya düşebilir.

 

  • Üzerine bir parfüm şişesini boşaltıp otobüse binen yolcunun sayesinde bundan sonraki hayatınızda asla parfüm kullanmak ya da koklamak istemeyebilirsiniz. Maalesef bu parfüm kokusunu seyahat boyunca ciğerlerinize çekmeye mecbur kalabilirsiniz.

kahve-ve-otobus

 

  • Yanınızda oturan yolcunun sürekli film izlemesi ondan çok sizi daraltabilir. Otobüse biner binmez açılan o filmler saatlerce sürer. Biri biter, diğeri başlar. Otobüse değil de bir an sinemaya geldiğinizi sanabilirsiniz.

 

  • Otobüse adım atar atmaz kafayı koyup uyuyan yolcular da yok değil. Sanki bir haftadır hiç uyumamış ve bu yolculuğu bekliyormuş gibi bir izlenim yaratırlar. Buna asla şaşırmayın. Yolculuk boyunca uyuyabilen şanslı ve yetenekli yolcular her zaman mevcuttur.

 

  • İkram sepetinden her ürünü almaya çalışan yolcular sayesinde yeme-içme sırası size bir türlü gelmez. Birazının yolculuk esnasında yiyip, geriye kalanını da çantasına koyanlar karşısında sabırlı olmanızda fayda var.

 

  • Her otobüste evhamlı biri mutlaka bulunur. Ufak bir fren sesine bile ortalığı karıştırmayı başaran bu yolcular sayesinde yolculuk biraz gergin geçebilir. Tüm bu durumlar karşısında ikram sırasında rahatlatıcı bir bitki çayı tercih edebilirsiniz. 🙂

otobus-seyahat

 

Her şeye rağmen yolculuk yapmak güzeldir. İki şehri, iki ülkeyi birbirine bağlayan yollar boyunca insanın düşünmeye, zihnini boşaltmaya, bazen bir yazı yazmaya, yağmuru seyretmeye, hoş bir müzik dinlemeye vakti olur. Olumsuzluklar denk gelse bile, siz pozitifliği elden bırakmayın. Yolculuğun tadını çıkarın. Herkese iyi yolculuklar.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.