Seul'da Görülmesi Gereken Yerler

Seul’de Görülmesi Gereken Yerler

Güney Kore’nin başkentidir. Aynı zamanda da en büyük şehri olduğu bilinmektedir. Seul, en çok ziyaretçisi olan şehirlerden biridir. Oldukça fazla tercih edilmektedir. Dönem dönem turist patlamaları yaşanmaktadır. Dünyanın en kalabalık 13 şehri olması da tercih edilirliğini arttırmaktadır. Neredeyse 10 milyonluk nüfusa sahip olan Seul, tarihi bakımından da oldukça eskiye dayanır. Köklü bir şehirdir. Tarihi dokularıyla birlikte hiç değişmeden modernleşmeye de ayak uydurmuştur. Hem tarih kokan hem de modern olan bu şehirde gezerken kendinizi kaybedebilirsiniz.

Seul’de Görülmesi Gereken Yerler

Changdeokgung Sarayı

Changdeokgung Sarayı

Josoen Hanedanı döneminde yapılmıştır. Bilinen beş büyük saraydan biridir. Çok fazla sayıda Joseon prensi tarafından tercih edilmiştir. Prenslere ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda da sanata bakış açılarına eşlik edebileceğiniz bir saraydır. Bu sarayı ziyaret ettiğinizde Kore’nin sanat anlayışına hâkim olabilirsiniz. Sarayda çağdaş dönem eserleri yer almaktadır. Pek çok sayıda tablo ve heykel bulunmaktadır.  Seul’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan bu sarayın sizleri etkileyeceğinden eminiz.

Deoksugung Sarayı

Deoksugung Sarayı

Seul’un neredeyse en işlek caddelerinden birinde yer almaktadır. Saray kentin batı tarzında yapılan yapılarından biridir. Batı tarzının güzelliğine hâkim olabileceğiniz bir saraydır. Yapı zarif taş duvarlarıyla ünlüdür. Şehrin görkemli, gösterişli noktalarından biridir. İmparatorlukların etkilerinin görüldüğü bu saray eski dönemlerdeki önemli kişilerin ikamet ettiği yer olarak kullanılmıştır.  Aynı zamanda saray içerisinde Japon sanat galerisi bulunmaktadır. Bu galeri de sanatseverleri fazlasıyla etkilemektedir. Saray, Seul seyahatinizde ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Seul Kulesi

Seul Kulesi

Kule sizlere şehrin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Seul’un simgelerinden biridir. Panoramik bir manzara keyfi vermektedir. Ayrıca çeşitli kültürel ve eğlenceli etkinlikler sunar. İçerisinde çeşitli restoranlar olan kule sizlere güzel bir ev sahipliği yapmaktadır. Namsan dağında bulunur. 1980 yılında açılan bu kule şehrin ikonik yerlerinden biridir. İletişim ve gözlem kulesi olarak yapılan kule son zamanlarda şehir için önemli bir yere sahip olmuştur. Kuleye çıktığınızda Seul’ün büyüklüğünü daha iyi anlayabilirsiniz.

Bongeunsa Tapınağı

Bongeunsa Tapınağı

Ülkede var olan Budizm dininin tapınaklarından biridir. 794 senesinde yapıldığı düşünülmektedir. Şehrin neredeyse en eski yapılarından biridir. Kentin turistik olarak önemli merkezlerinden biri olan tapınak bir kesişe adanmıştır. Kore’de yaygın olan Budizm anlayışının gelenek ve göreneklerini bizzat görebileceğiniz bir tapınaktır. Her dinden insana açıktır.  Eğer ki farklı dinlere, kültürlere meraklıysanız bu tapınağı ziyaret ediniz. Sizlere değişik fikirler kazandıracağından eminiz.

Seodaemun Hapishanesi

Seodaemun Hapishanesi

1907 yılında yapılmıştır. Hapishane, sömürge dönemindeki Kore özgürlük aktivistlerinin yer aldığı bir yerdir. İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya teslim olduktan sonra cezaevi kapatılmıştır. Ardından burası şehir için önemli bir gezi noktası haline gelmiştir. Müze haline gelen bu yapı içerisinde eski dönemlere ait pek çok tarihi eser barındırmaktadır.  Bu yapı yapılmadan önce Seul’de neredeyse ceza sistemine dair hiçbir şey yoktu. Yapı olduktan sonra burası özgürlüğü kazanma konusunda sembolik bir yapı oldu. Yapı on beş binadan oluşmaktadır. Yedisi tarihi anıt olarak kabul edilmiştir. Burada birçok Koreli ölmüş ve idam edilmiştir. Bu yönüyle halk tarafından kıymetlidir. Hapishane 1988 senesinde tarihi bir yapı olarak kabul edilmiş ve 1995 senesinde yeniden inşa edilerek, düzenlenmiştir. Seul seyahatinizde hapishaneye mutlaka uğrayıp, o eski dönemlere şahitlik etmelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.