Seyahat Kullanımına En Uygun 6 Kamera Önerisi

Seyahate çıkmak çoğu insan için vazgeçilmez bir tutku. Yeni yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek en güzel deneyimlerden biri. Seyahatlerde fotoğraf çekilmeyi hepimiz çok seviyoruz. Gittiğimiz yerden anılar ile dönmek, anılarımızı fotoğraflar ile kaydetmek artık pek çok insan için önem arz ediyor. Her ne kadar akıllı telefonlarımız ile fotoğraf çekebiliyor olsak da seyahat fotoğraflarının daha güzel ve orijinal olmasını önemsiyoruz. Bu sebeple insanlar seyahatlerine yönelik kamera arayışına girebiliyor. Seyahat kullanımında fotoğraf makinelerinin belirli kriterlere sahip olması gerekiyor. Öncelikle seçtiğiniz fotoğraf makinesinin kolay taşınabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ağır kameralar bir süre sonra sizi yormaya başlayabiliyor. Bunun haricinde seçtiğiniz kameranın farklı ışık modlarında kaliteli çekim yapabiliyor olması da önemli bir nokta. Seyahatlerinizi çektiğiniz fotoğraflar ile ölümsüz hale getirebileceğiniz kamera önerilerini sizin için yazımızda derledik.

Panosonic Lumix TZ200

Travel zoom” teknolojisiyle geliştirilen Panasonic Lumix TZ200 cep boy bir seyahat kamerası olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. İlk defa Panasonic tarafından geliştirilen “Travel zoom” özelliği uzun bir zoom lensin taşınabilir gövdeyle entegre edilmesi sonucu piyasaya sürüldü. 20.1 megapiksel görüntü kalitesi sunan kamera 24-360mm objektife sahip. Görüntü sabitleme özelliğiyle geliştirilen cihaz bulanık fotoğraf çekme ihtimalinizi en aza indiriyor.

Ayrıca Panasonic, kullanışlı 4K modu ile fotoğraflarınızın hafıza kartınızda geniş bir yer kaplamamasını sağlıyor. Seyahatlerde en çok önemsenen fotoğraf hafızası konusunda devrim yaratan model kullanıcıların beğenisini topluyor. Seri çekimler içerisinden en iyi fotoğrafları seçebilen Panasonic Lumix TZ200 siyah ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip.

Sony Cyber-shot HX90V

Seyahatseverlerin en sık tercih ettiği kameralardan biri de Sony Cyber-shot HX90V olarak biliniyor. Dünyanın en küçük dijital kamerası olarak bilinen model en iyi çekim özellikleri ile beğenileri topluyor.  30x optik lense sahip olan cihaz görüntüleri en net şekilde çekmenize yardımcı oluyor. Gelişmiş otomatik özelliklere sahip olan kamera ekstra hızlı ve hassas çekimleri en iyi şekilde gerçekleştirme yeteneğine sahip. HX90V dahili GPS özelliği ile fotoğraf ve videolarınızın konumlarını kaydeder. Böylece geri dönüp fotoğraflarınıza baktığınızda tüm anılarınızı yeniden yaşama şansına sahip olabilirsiniz! Ayrıca akıllı telefonlarla kolaylıkla bağlantı kurabilen cihaz seyahat fotoğraflarınıza mobil ortamda kolaylıkla erişim şansı sunuyor. Seyahat fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamayı sevenler bu özelliği son derece beğeniyor.

Sony RX100 V

Yüksek teknolojik özellikleriyle pek çok kullanıcının beğenisini kazanan Sony RX100 V seyahatlerde mükemmel fotoğraflar elde etmek için en doğru seçimlerden biri! Görüntü kalitesinin son derece yüksek tutulduğu cihaz aynı zamanda 4K video çekebilmenize de olanak sağlıyor. 180 derece dönebilen ekranı sayesinde kamera geniş açılı çekimlerde oldukça başarılı. Ayrıca çok amaçlı efektlere sahip olan RX100 V fotoğrafı en iyi görüntü ve pozlama ayarıyla çekmeye yardımcı oluyor.

GoPro Hero 6

4K çözünürlük özelliğiyle ön plana çıkan GoPro Hero 6 özellikle video çekim severlerin favorisi. Farklı çekim modlarıyla geliştirilen cihaz geniş kullanım alanı sayesinde beğenileri topluyor. Düşük ışık performansında uzman olan GoPro Hero 6 en iyi kareleri yakalamakta oldukça profesyonel bir deneyim sunuyor.

Sony A6500

Sony A6500 seyahatseverlerin yanı sıra profesyonel fotoğrafçıların da beğeniyle kullandığı bir kamera olarak biliniyor. 24 megapiksellik güçlü bir sensöre sahip olan cihaz aynı zamanda gelişmiş video yetenekleriyle seyahatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Kameranızı Seçtiyseniz Sıra Biletinizi Seçmekte »

Bonus: iPhone 8

Seyahatlerde akıllı telefonla en iyi fotoğrafları elde etmek isteyenlerin tercihi iPhone 8’den yana oluyor. Akıllı telefon piyasasında en fark yaratan kamera olarak bilinen iPhone 8, kullanıcılarına optik görüntü sabitleme özelliği ile en iyi fotoğraf kalitesini sunuyor. Cihazın 7 megapiksel HD ön kamerası ise selfie severler tarafından beğenileri topluyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.