Son Yıllarda Türkiye’den Yoğun Ziyaret Alan Şehir Lviv’e Yolculuk

Ukrayna’nın kültür başkenti olarak anılan Lviv, son yıllarda sadece ülkemizden değil birçok yerden ziyaret almaktadır. Gezginlerin yolculuk rotasında bulunmasının nedeni olarak, yansıttığı kültürün yanı sıra, Avrupa ülkelerine göre daha hesaplı olması da sayılabilir.

Avrupa Kültürünü Ukrayna Ezgileriyle Yansıtıyor

Türkiye’den ortalama 2 saatlik uçuşun ardından varılıyor Lviv’e. Avrupa kültürünü Ukrayna’ya özgü olarak yansıtan şehirde bulunan kliseleri incelediğiniz zaman, mimarisindeki Avrupa dokunuşlarını görebilirsiniz. Bu mimari özellikler arasında kaybolmadan ülkenize geri dönüyorsanız, işte o zaman Lviv’e gitmiş sayılmazsınız. Öte yandan hiçbir zaman Ukrayna’da olduğunuzu unutmamanızı sağlayan kültür imgeleri size görsel bir şölen sunuyor. Zaten bu nedenle Ukrayna’nın Avrupai şehri olarak gösteriliyor.

Lviv’de Kahve İçmenin Farkını Yaşamalısınız

Dünyanın her yerini gezmiş olan gezginleri bile şaşırtacak, birçok kültürü tanımış olanların ilgisini çekecek özelliklere sahip Lviv. Özellikle kafe kültürü insanın içini ısıtan türden. Bu şehrin çeşitli yerlerinde kendine has konseptleriyle sizleri karşılayan kafelerin her birinde az da olsa zaman geçirmelisiniz. Geleneksel yemekleri tadabileceğiniz kafelerden, kedi kafesine (içinde gerçekten kediler yaşıyor) kadar herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği türden mekanlar var. Ama kokusuyla sizi daha da uzaklara götüren, kahve gurularının bile damağında tat bırakan bu şehrin kahvelerinden içmezseniz işte o zaman çok şey kaçırmış olursunuz. Lviv’deki kahve mekanlarının bir özelliği ise yemek servislerinin olmamasıdır. Fakat her an taze kruvasanlar kahvenin yanında size eşlik etmek için hazır beklemektedirler. Avrupa kültürünü ucuza görmek için Biletall.com’dan Lviv uçak bileti satın alabilirsiniz.

Şehri Bisikletle Gezin!

Bu şehirde bisiklet sürmek bir başka güzel! Ukrayna’nın en bisiklet sever doğasına sahip şehri olarak Lviv gösterilmektedir. Şehri bisikletle gezerken müzelerine uğramayı da kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Ukrayna’nın tarihini ve kültürünü en iyi yansıtan müzelerden biri olan ‘Museum of Folk Architecture and Life’ doğayla uyumu ve yansıttığı tarihi ile şehrin önemli objelerinin başında geliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Lviv Uçak Biletini Bul »

Türklerin ilgisini cezbetmesinin bir diğer sebebi olarak Lviv’in yemek kültürü gösterilebilir. Çoklu kültürün getirdiği özelliklerden biri de yemeklerindeki çeşitlilik. Dünyanın her yerinden misafirlerinin damak tadına uyan bir yemek sunabilen şehirde, baharat severlerden tatlı aşıklarına kadar herkes yemek masasında mutlu ayrılabilir. Yemekten sonra kahvenizi içmeyi de unutmayın!

Yılın hangi zamanı giderseniz gidin, her zaman turistlerin ilgisini doyurabilme potansiyeli olan Lviv’de, bölgedeki kaleler kesinlikle görülmeye değer. Mimarileri, mistik hikayeleri ve muazzam şehir manzaralarıyla sadece bu kaleleri görmek bile şehri ziyaret etme için gayet geçerli bir nedendir.

Sanatseverlerden kahve meraklılarına, gördüğü tüm yemekleri deneyenlerden tarih sahnelerinde kaybolanlara kadar herkesin inceleyecek bir şey bulabileceği şehire Lviv uçak bileti alarak hemen gidebilirsiniz. Huzurlu bir tatil arayanın da yeni bir şeyler keşfetmek isteyenin de evine döndüğünde, yaşadığı maceraların hikayesini anlatacakları bir yer. Şu ana kadar gidilecek yerler listesine koymadıysanız hemen bir yer açmalısınız!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.