Sonbahar Geldi: Eylülde Ziyaret Edebileceğiniz 10 Yer

Sıcak, nemli, kavurucu ve de tabiî ki de boğucu havalardan bunalanlar bayram edebilirler. Eylül kapıda… Havalar serinliyor, yağmurlar artıyor ve sonbahar bize uzaktan göz kırpıyor. Yazın istediğiniz şekilde tatil yapamadığınız için dertliyseniz, gezmek ve tatil yapmak için Eylül ayını beklediyseniz artık zaman sizin için akıyor diyebiliriz. Şimdi dinlenme sırası siz sayın karıncalarda…

Nereye gideceğiniz ve ne yapacağınız hakkında pek fikriniz yoksa, kafanız karışmış bir haldeyseniz ve yurt dışına çıkmak istiyorsanız yazımıza bir göz gezdirin. Eylül ayında Orta Avrupa ülkelerini ve daha birçok farklı yere rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Hava sıcaklıkları uygun olacaktır. Sizin için on tane gezilebilecek yer belirledik.

1. Prag, Çek Cumhuriyeti

Benim çok mistik, tarih kokan, masalsı bir yeri gezmem, şok geçirmem gerek diye düşünüyorsanız, Prag sizin için son derece uygun bir yer olacaktır. Prag içerisinde birden fazla tarihi yapıyı barındırmaktadır. Şehrin tam ortasından geçen Vltava Nehri, köprüler, kanallar, değişik mimari yapılar aklınızı başınızdan alıp uzak diyarlara götürecek. Üstelik kısa sürede gezip her yerini görebileceğiniz bir şehir olması da son derece avantajlı… Zira Prag çok da büyük bir yer değil aslında. Prag, Çek Cumhuriyetinin en büyük şehridir ve aynı zamanda da başkentidir. Başkent Prag’a uçak biletini hemen Biletall.com’dan alın.

İlk olarak Eski Şehir Meydanı’nı ziyaret ederek gezinize başlarsanız birden fazla mimari yapıyı ziyaret etme imkanını elde etmiş olursunuz. Burada bulunan; Astronomik Saat ve Eski Belediye Sarayı’nı görebilir, ardından Tyn Klisesi’ni ziyaret edebilir, oradan Aziz Niklaus Klisesi’ne geçebilir, Jan Hus Anıtını fotoğraflayabilir ardından da Kinsky Sarayı’na göz atabilirsiniz.

2. Budapeşte, Macaristan

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte göz doldurucu mimari eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Buraya geldiğinizde muhtemelen ilk uğrak noktanız Buda Kalesi olacaktır. Buda Kalesinin konumu, Tuna Nehri’nin tepe noktasındadır. Kalenin manzarası enfestir. Kalenin içerisinde ise Macar Askeri Tarihi Müzesi bulunmaktadır. Bu bölgede ilginizi çekecek olan farklı türden yapılarda mevcuttur. Mağaraları da ziyaret edebilirsiniz. Eğer termal havuzlardan hoşlanıyorsanız yine bu bölgede bulunan Termal Havuzları ziyaret edebilirsiniz. Ardından Gellert Tepesi’ne çıkabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Budapeşte Uçak Biletini Bul »

3. Viyana

Viyana, Avusturya’nın başkentidir ve aynı zamanda da ülkenin en büyük şehri olma özelliği taşır. Müze, birden fazla sanat galerisi, harika mimari yapıya sahip saraylar, kiliseler ve enteresan caddeler görmek istiyorsanız burası sizin için doğru adres diyebiliriz. Viyana’ya gezmek için gelenlerin ilk uğrak yeri genellikle Hofburg Sarayı oluyor. İnşaatı 13. yy. da başlamış olan bu saray, yüzyıllar boyunca genişletmeye tabii tutulmuş ve bugünkü ihtişamlı halini almıştır. Turistlerin bir diğer uğrak noktası ise Schönbrunn sarayı ve bahçeleridir. Ardından Aziz Stefan Katedrali’ni, Karl kilisesini, Graben caddesini, sanat tarihi müzesini ve daha birçok yeri ziyaret edebilirsiniz.

4. San Diego

San Diego, Amerika’nın en güney batısında yer alır ve neredeyse Meksika ile yan yanadır. Buranın en güzel yanı dört mevsim boyunca ılık bir havasının olmasıdır. Okyanusun hemen kıyısında yer alan plajları, sadece tatil yapmak isteyenler için birebirdir diyebiliriz. Kafa dinlemek isteyen gezi severlerin sakinliği karşısında büyüleneceği bu şehrin insanları da son derece sıcakkanlıdır.

Buraya geldiyseniz mutlaka ama mutlaka Pandaları ziyaret etmek için San Diego hayvanat bahçesine gitmenizi sizlere tavsiye ederiz. Ayrıca birçok farklı türe mensup egzotik hayvanla daha burada tanışabilirsiniz. Sadece güneşlenmek istiyorum derseniz de Mission Plajı’na gidebilir okyanus kıyısında yürüyüş yapabilir belki de sörf tahtanızı kapıp dalgalara kafa tutabilirsiniz.

5. Las Vegas

Ben eğlenmek istiyorum bana yasakların yasak olmadığı yerlerden bahset biraz diyorsanız Las Vegas tam da size uygun bir yer olacaktır. “Yasak şehir” olarak da adlandırılan Las Vegas birçok eğlence merkezini içinde barındıran ve adeta geceleri gündüzü yaşayan bir yer! Farklı ülkelerin özelliklerini içerisinde barındıran oteller, değişik konseptlere sahip müzeler ve daha da fazlasını görmek istiyorsanız ve ben para harcamaya varım diyorsanız buyurun sizi şöyle alalım…

6. Los Angeles

Baştan söyleyelim ulaşım konusunda sıkıntıları bulunan bir yer Los Angeles… Ülkenin sadece belirli bölgelerinde metro ve otobüs ile ulaşım sağlanıyor. Bunun dışındaki bölgelere ise rezervasyonlu sistemle çalışan taksiler ya da kiralayacağınız araçlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya gelenler tabiî ki de ilk olarak Hollywood’u gezmeye gidiyor. Sonrasında ise renkli ve hareketli şehrin farklı noktalarını gezebilirsiniz.

7. Berlin, Almanya

Almanya’nın başkenti olan ve tarihe neredeyse ev sahipliği yapmaya aday olacak olan bu şehir sizleri keşfe çağırıyor. Berlin Duvarı, Brandesburg Kapısı, Reichstag, Alexanderplatz, Berliner Dom ve daha birçok yeri ziyaret edebilir birbirinden harika mimari yapıları görebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Berlin Uçak Biletini Bul »

8. Frankfurt, Almanya

Almanya’nın beşinci büyük şehri olan Frankfurt’a hoş geldiniz. Kendine has mimari yapıya sahip olan evlerini ve kiliselerini ziyaret etmekten zevk alacağınız bu şehir size birden fazla harika poz çıkartacak! Tarihte önemli bir iz bırakmış olan önemli yazar Goethe’nin evini ziyaret edebilir onu yakından tanıyabilirsiniz.

9. Yunanistan

Gözlerinizi yuvalarından fırlatacak kadar güzelliğe ve ihtişama sahip olan Yunanistan, sahilleri, felsefe tarihinin izleri ve damak tadımıza uygun olan lezzetleriyle sizleri kendisini keşfetmeye davet ediyor. İlk olarak adını tanrıça Athena’dan alan Athena’yı ziyaret ederek gezi turunuza başlayabilirsiniz. Başlı başına bir tarihi merkez olan Athena, birden fazla tarihi yapı ve hikayesiyle sizleri büyüleyecek. Ardından Yunanistan’ın harika güzelliklere sahip olan adalarına geçebilir ve burada da seyahat edebilirsiniz.

10. İspanya

Rengarenk yapıları ve içinizi ısıtan havası ile buraya geldiğiniz için hiç pişman olmayacaksınız. Barcelona, Madrid, Cordoba, Granada, Sevilla ve daha birçok şehir… Bir ya da birkaç tanesini seçin ve keşfe başlayın!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.