Toronto Seyahat Rehberi

Toronto, Kanada’nın en büyük şehri olmasının yanında ticaret ve turizm merkezidir. Bu yazımızda yüksek yaşam standartlarına sahip, gelişmiş ve modern bir şehir olan Toronto’ya, gitmek için nasıl vize alınacağından, seyahat etmek için en ideal zamandan, ulaşımından, yemeklerinden ve gezilecek yerlerinden bahsedeceğiz.

Kanada Vizesi Nasıl Alınır?

Vize başvurusu öncesi seyahat amacı ve ona yönelik başvuru belirlenmelidir. Kısa ve uzun dönemli olmak üzere iki dönemden oluşmaktadır. Kısa dönemli Kanada vize başvuru türleri; turistik vize, ticari vize, transit vize, aile ziyareti ve öğrenci vizesidir. Uzun dönemli başvuru türleri ise Kanada Göçmen vizesi, vatandaşlık vizesi, çalışma vizesi ve uzun dönemli öğrenci vizesidir. Geçerli bir pasaporta sahip olduktan sonra Kanada vize başvurusu için ilk olarak konsolosluk veya yetkili vize merkezi aranmalı ve randevu alınmalıdır. Randevu tarihine göre gerekli evraklar hazırlanmalı, istenen ücretler banka hesaplarına yatırılmalıdır. Ücret ödemesi ve belge hazırlığından sonra randevu yerine gidip teslim edilmelidir. Böylece vize başvurusu değerlendirme sürecine girer. Belli bir süre sonra ise vize hazır hale gelir.

Toronto’ya Ne Zaman Gidilir?

Toronto, Kanada’nın en büyük şehri olmakla birlikte Ontario eyaletinin de başkentidir. Karasal iklimin görüldüğü Toronto’da yazlar nemli ve sıcak, kışlar soğuk geçmektedir. İlkbahar ve sonbahar aylarında gidilmesi tavsiye edilir. Toronto’yu ziyaret etmek için en ideal zaman dilimi ise ilkbahar mevsimi ve Ağustos-Eylül aylarıdır.

Toronta’da Ulaşım

Büyük bir şehir olan Toronto’da her yere yürüyerek ulaşım sağlamak mümkün değildir. Otobüs, metro, tramvay gibi toplu taşıma araçları tercih edilebilmektedir. Taksi ve araba kiralama da seçenekler arasındadır. Toplu taşımalarda kullanılan tek yön bilet ücreti 3 Kanada dolarıdır.

Biletall.com’dan Toronto’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Toronto Mutfağı

Gelişmiş ve modern bir şehir olan Toronto’nun mutfağı da birçok ülkenin mutfağının bir arada bulunduğu zengin bir seçenek sunmaktadır. Hint, Çin, Yunan, İtalyan mutfağı ve American fast food bu seçeneklerden bazılarıdır. En meşhur yiyeceklerden olan Falafel, nohut ve fava fasulyesinden yapılan bir Orta Doğu yemeğidir. Momofuku, LaVinia, Richmond Station en tercih edilen mekânlardan birkaçıdır.

Toronto’da Gezilecek Yerler

Ülkenin en büyük şehri olan Toronto’da birçok müze, galeri, tarihi yapı ve park bulunmaktadır. CN Tower, 553 metre yüksekliğiyle Toronto’nun ünlü simgesidir. Köklü geçmişe sahip olan kule, şehrin hemen hemen her yerinden görülebilen bir yapıdır. Şehrin en eski kilisesi olan Aziz Paul Bazilikası, gezilmesi gereken yerlerden birisidir. İçerisinde birçok dini eser bulunmakta ve günümüzde hala bir ibadet yeri olarak kullanılmaktadır. Müze gezmek isteyenler için Kraliyet Ontario Müzesi şüphesiz ilk gidilmesi gereken yerlerden. Müze, Kanada’nın en büyük müzesi olmasının yanısıra Kuzey Amerika’daki en büyük müzelerden de birisidir. Eğlence merkezi olarak Wonderland, ülkedeki en büyük tema parkıdır. 134 hektarlık bu büyük alanda kaydıraklar, havuzlar bulunurken birçok gösteri de yapılmaktadır.

Toronto’da Alışveriş

Toronto’da birçok Pazar, market, alışveriş merkezi ve butik bulunmaktadır. Dünyanın en uzun caddesi olan Yonge Caddesi’nde pek çok mağaza bulunmaktadır. Şehrin en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Toronto Eaton Centre da bu caddede bulunmaktadır. En lüks markaların mağazaları Yorkville bölgesindedir. Şehrin en bilinen ve önemli pazarı ise St. Lawrence Market’tir. Bu pazarda taze meyve-sebze, süt ürünleri, balık ve daha nicesini bulabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.