Toskana’ya Lezzet Dolu Bir Yolculuk

Kuzey İtalya’da bulunan Toskana bölgesinin başkenti Floransa’dır. Gelenleri büyüleyen yemyeşil alanları, gezilip görülmeye değer doğa harikası bölgeleri ve mimarisiyle turistleri her sene kendisine çekmeyi başaran bir bölgedir. İtalya’da kullanılan modern İtalyan dilinin burada doğduğu bilinmektedir. Toskana içerisinde bulunan birçok doğa harikası bölge UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

Kuzey İtalya’nın bu bölgesinde gezilecek birçok güzel nokta bulunmaktadır. Gezip görmenin yanında farklı kültürlerdeki lezzetleri denemek isteyenlerde bu bölgedeki çeşitli tatları deneyerek mutlu olacaklardır. Bu bölgeye gelenlerin ilk olarak gittikleri ve bol bol fotoğraf çektirdikleri yerlerden biri Pisa’dır. İtalya’ya gidip de eğik Pisa kulesini tutarmış gibi yapıp fotoğraf çektirmeyen turist sayısı yok denecek kadar azdır. Pisa kulesinin ve bölgedeki diğer güzel yerlerin ardından Lucca, Montalcino, Pienza, Monticchiello, San Gimignano, Siena gibi yerlerde turistlerin akın ettikleri uğrak yerlerdendir. Şimdi bu yerleri biraz daha yakından inceleyelim ve mutfaklarına göz gezdirelim.

Pisa

Tahmin de edileceği üzere turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri Pisa’dır. Şehrin en gözde yerlerinden bir tanesi olan Campo dei Miracoli Meydanı yani Mucizeler Meydanı her zaman doludur diyebiliriz. Bu meydanın hemen çevresinde dört tane dini mimari yapı konumlanmıştır. Bunlar; Pisa Katedrali, Pisa Vaftiz Binası, Campanile ve önemli kişilerin mezarlarının bulunduğu yer olan Camposanto Monumentale’dir. Eğikliği ile dikkat çeken ve turistlerin en çok akın ettiği mimari yapı olan Pisa Kulesi aslında bir II. Duomo’ya ait olan bir çan kulesidir. Pisa kulesinin etrafında bulunan restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz. Bu bölgede son derece lezzetli olan Pizzalar ve makarnalar tadabilirsiniz ayrıca şarapları ile ünlü olan bu bölgede farklı tat ve aromalara sahip olan şaraplardan da tadım yapabilirsiniz. Meşhur Pisa kulesini ziyaret etmek için hemen İtalya uçak bileti satın alabilirsiniz.

Lucca

Bu bölgenin en önemli özelliklerinden bir tanesi, şehrin etrafını çepeçevre saran tarihi surlardır. Görenleri büyüleyen bu görüntü turistlerin dikkatini bir hayli çekmektedir. Ayrıca bu bölgede bulunan eski evler ve diğer mimari yapılar da ziyaretçilerin merak dolu bakışlarını üzerlerinde tutmayı başaran cinstendir. Şehrin sokakları birçok kişi tarafından labirente benzetilmektedir. Şehrin nasıl göründüğünü dışarıdan kuşbakışı olarak görmek isterseniz surların üzerinde ufak bir gezintiye çıkmanız ve etrafa göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca burada bulunan restoranlardan birinde Toskana’nın yerel mutfağına özgü yemeklerinden tadabilirsiniz. Yazımızın devamında bölgeye has yiyeceklerden de bahsedilecektir.

Montalcino

Bu bölge İtalya’nın en ünlü kırmızı şarabı olan Brunello’yu üretmektedir. Buraya geldiğiniz zaman mutlaka bu eşsiz lezzeti denemelisiniz. Bol bol manzara görmek istiyorsanız ve etrafınız yeşil alanlarla çevrili patika yollarla dolu olsun arzusundaysanız, bu istekleriniz için en doğru olan yerdesiniz. Kale şehri olarak da nam salmış olan Montalcino, birçok farklı güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Vaktiniz varsa eğer şarap tadım turlarına da dahil olabilirsiniz. 

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

Pienza

Pienza, Siena şehrinin sınırları içerisinde yer alan eşsiz bir bölgedir. Bölgenin içerinde bulunan uzun yeşillik alanlar ve bağlar, bakanın kalbini yerini hoplatacak cinstendir. Bu bölgedeki otellerden birinde kalabilirsiniz ve manzaraya karşı uyanabilirsiniz. Pienza’nın ardından Siena’ya geçebilir ve şehrin mistik kokusunu ciğerlerinize çekebilirsiniz.

TOSKANA MUTFAĞI

Her yerin kendine has lezzetleri ve özel yemekleri illaki mevcuttur. İtalya’nın pizza ve makarnalarıyla ünlü olduğunu herkes bilir ancak mutfağının sadece makarna ve pizza ile sınırlı olduğunu zannetmek ise ülkeye haksızlık olacaktır. Toskana mutfağı “fakir mutfak” olarak da adlandırılmaktadır. Yemeklerinde çok fazla baharat kullanmaktansa yiyeceklerin sadeliğini ön planda tutmaya özen gösteren insanlar farklı lezzetler ortaya çıkarmışlardır. Hadi biraz Toskana mutfağına göz gezdirelim.

Pappa Al Pomodoro

Halk arasında “bebek maması” olarak da adlandırılan bu yiyecek, iki farklı şekilde hazırlanabiliyor. İlki çocukların tükettiği şekliyle; biraz zeytinyağı, kurutulmuş ekmek ve rendelenmiş domatesten oluşan karışımdan ibarettir. Bu karışımın içerisine biraz fesleğen, biraz daha fazla zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve karabiber de eklerseniz Toskana’nın en ünlü mezelerinden bir tanesini elde etmiş olacaksınız. Afiyet olsun.

Torta Di Ceci

Sokak aralarında satılan ve oldukça rağbet gören krep tarzı bir yiyecek olan Torta Die Cecci, nohut hamurundan elde edilmektedir. İçi yumuşacıktır dışı ise gevrek bir kıvamdadır.

Ribollita

Bu yemek çorba sınıfına dahil edilmektedir. İçerisinde lahana, canneline fasulyesi, ekmek parçaları, maydanoz ve fesleğen bulunan bu yiyecek yapıldıktan sonraki gün tüketilmektedir ve son derece leziz bulunan bir yemektir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.