Vize Masrafı Olmadan Gezebileceğiniz Balkan Ülkeleri

Avrupa kıtası üzerinde keşfedilmeyi bekleyen önemli yerler arasında Balkanlar apayrı bir öneme sahiptir. Seyahat planınızı yaparken vize işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız, ülkemiz vatandaşlarından vize istemeyen ve size doyurucu bir tatil fırsatı sunan Balkan ülkelerini ve şehirlerini ziyaret edebilir, yepyeni kültürleri yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri, kendine has kültürü ve ezgileriyle Balkanlar, önümüzdeki tatil döneminde sizin için kaçırılmaz bir seyahat fırsatına dönüşebilir. En çok merak edilen özellikleriyle vizesiz seyahat edebileceğiniz Balkan ülkelerini sizler için sıraladık. Vizesiz ülkelere giderken dikkat etmeniz gerekenleri ve vizesiz seyahat edilebilecek en iyi 10 rotayı daha önce sizler için yazmıştık, bu yazılara da göz atmayı unutmayın.

KOSOVA

Eğer Balkanlar üzerinde ekonomik açıdan uygun bir gezi planlıyorsanız, Kosova değerlendirebileceğiniz öncelikli seçenekler arasında yer alabilir. Kişi başı gelirin düşük olduğu Kosova’da güvenilir turistik bölgelerde uygun fiyata konaklayabilirsiniz. Ülkenin en çok ziyaretçi alan şehri olan Priştine, farklı dinlerin buluşma noktası olarak tanınıyor. Tarihi meydanı, camileri ve kiliseleriyle ünlü şehirde tarihi güzellikleri gezme fırsatı bulabilirsiniz.

Kosava’ya Biletall.com’dan Uçak Bileti Sorgulayın >>

ARNAVUTLUK

Ülkemizle tarihi ve kültürel bir bağı olan Arnavutluk, vizesiz ziyaret edilecek yerler arasında önemli bir yere sahiptir. Osmanlı döneminden izler taşıyan ülkede, yıllar içerisinde farklı din ve kültüre sahip insanlar bir arada yaşamıştır. Başkent Tiran, ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinin başına gelmektedir. Arnavutluk, ziyaretçilerine sunduğu tarihi yapıların yanında zengin doğal güzelliklere sahip bir ülke olarak tanınmaktadır.

SIRBİSTAN

Sırbistan, Avrupa ve Balkanların en çok ziyaretçi alan ülkelerinden biridir. Ekonomik konaklama imkanlarına ve zengin bir mutfağa sahip ülkenin gözde ziyaret yerlerinin başında başkent Belgrad gelmektedir. Sırbistan birçok Balkan ülkesi gibi farklı kültür ve medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Özellikle başkentte ülke tarihini yansıtan meydanlar, kaleler, parklar, dini yapılar ve müzeler bulunur. Belgrad şehir merkezinde turistlere yönelik restoranlar ve kafeler yer almaktadır. Geniş bir ulaşım ağına sahip şehir merkezi konaklama bakımından daha fazla tercih edilmektedir.

KARADAĞ

Karadağ, doğal güzellikleriyle kendisini ziyarete gelen ziyaretçilere unutulmaz bir tatil fırsatı sunan Balkan ülkelerinden biridir. Özellikle Adriyatik kıyısında yer alan bölgelerinde deniz turizmi giderek artan bir değer haline gelmektedir. Temizliği ile dikkat çeken kumsallara sahip ülkenin iç kısımlarında keşfedilmeyi bekleyen yemyeşil doğal güzellikler yer alır. Karadağ’ın eşsiz güzellikleriyle bilinen kıyıları dışında en çok ziyaret edilen yerlerinin başında Podgorica şehri gelir. Karadağ, kış turizmi açısından da tercih edilen Balkan ülkelerinin başında gelir. Son zamanların meşhur ülkeleri arasında olan Karadağ uçak biletlerini hemen listeleyin.

MAKEDONYA

Balkan ülkelerinde yapılan seyahatlerde mutlaka görülmesi gerekilen ülkelerin başında Makedonya gelir. Köklü bir tarihe sahip Makedonya, farklı kültürleri bir araya getirmesiyle ve sakinliği ile tanınan bir ülkedir. Son yıllarda turistik açıdan gelişen ve her yıl yeni ziyaretçiler kazanan ülkenin vatandaşlarımız tarafından en çok ilgi gösterilen şehri Üsküp’tür. Uygun fiyatlı konaklama fırsatı sunan Üsküp şehri daha çok ucuz alışveriş yapma fırsatları sahip pazar alanları ile tanınmaktadır.

Makedonya’ya Biletall.com’dan Uçak Bileti Sorgulayın >>

BOSNA – HERSEK

Bosna, farklı etnik ve kültürel değerlerin bir arada yaşadığı, uzun yıllar süren savaş nedeniyle sıkıntılar çekmiş bir ülkedir. Son yıllarda turistlerin ilgi gösterdiği ülkede, vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilen yerlerin başında Saraybosna gelmektedir. Bu bölgede ülkenin tarihini yansıtan ve Osmanlı’dan izler taşıyan tarihi yapılar bulunmaktadır. Anadolu kültüründen de etkilenen Saraybosna mutfağı mutlaka denenmelidir. Bunun yanında Saraybosna konaklama bakımından oldukça uygun fiyatlara sahiptir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.