Yolculuk Esnasında Size Eşlik Edebilecek 7 Şarkı

Eğlenmek, dinlenmek, kaçmak veya keşfetmek. Tatilin anlamı hepimiz için farklı olsa da, yola çıktığımız an içimize dolan enerji aynı. Trafikten, sabahın ilk ışıklarında çalmaya başlayan alarmdan ve daha birçok rutinden en azından bir süreliğine uzaklaşacak olmanın düşüncesi bile heyecan verici çünkü sadece kendimiz için bir şey yapmanın mutluluğuyla dolu içimiz. Malum, şehir ve iş hayatının karmaşası içinde kayboluyor ve deşarj olmamız gerektiğini unutuveriyoruz çoğu zaman.

Biletall ailesi olarak, blogumuzda zaman geçiren sıkı takipçilerimizin gezmeyi ve keşfetmeyi çok sevdiğini biliyoruz. Biz de keşif ruhuyla dolu olan takipçilerimize hem dinlendirici hem de keyiflendirici bir müzik listesi hazırladık. Siz tatilde neler yapacağınızı planlaya durun, biz de bu listeyle içinizdeki enerjiye ortak olalım. Keyifli dinlemeler.

1. Chet Faker- No Diggity

Yeni nesil müzisyenlerinden Chet Faker, Electronica müzik akımının en başarılı temsilcilerinden biri. Şarkılarının akustik versiyonlarında, orjinalinin aksine elektronik altyapıları geri planda tutan Faker’ın No Diggity şarkısı ise tam bir uzun yol şarkısı.

2. Nouvelle Vague – Ever Fallen In Love

Ünlü Fransız müzik grubu Nouvelle Vague yaptığı coverlar ile şarkıları adeta baştan yaratıyor demek mümkün. New wave ve Lounge müziğin ruhunu büsbütün taşıyan grubun bu şarkısının orjinali ise Buzzcocks’a ait. Orjinalinin agresif tarzının aksine, Novelle Vague versiyonu ise oldukça eğlenceli.

3. Joni Fatora- Blueless Bird

Kuşların cıvıltısı ve masmavi deniz eşliğinde güneşli bir tatil sabahı. İşte bu şarkının üzerinizde bıraktığı etki tam olarak böyle; umutlu, mutlu ve enerji dolu. Joni Fatora’nın dinlendirici yorumu da eklenince, kendinizi deniz kıyısında hissetmeniz an meselesi.

4. Monsieur Minimal- Love Story

Indie pop akımının en başarılı temsilcilerinden Monsieur Minimal, Yunan besteci Christos Tsitroudis’in sahne adı. Love Story ise aşk duygusunun insan üzerinde bıraktığı etkiyi en iyi anlatan şarkılardan biri. Hareketli alt yapısı ve güzel dizeleriyle ise tam anlamıyla büyülüyor.

5. Tanita Tikaram- Twist in my Sobriety

Şiirsel, mistik ve sakinleştirici… Alman şarkıcı Tanita Tikaram’ın şarkılarını böyle tanımlamak mümkün. Pez ses tonu, içinde gizem saklı melodileri ve derinliği satır aralarında gizli sözleri ile Tikaram, Folk müziğin en başarılı temsilcilerinden biri. Yolculuğu iç dünyasına keşif olarak görenler için ise Tikaram şarkıları biçilmiş kaftan.

6. Wilco- How to Fight Loneliness

How I Met Your Mother’ın son sezonunda çalarak hepimizin kalbini fetheden bu harika şarkı Amerikalı Alternatif Rock grubu Wilco’ya ait. Oldukça güzel sözlerine bir de hafif melankolik bestesi eklenince insana adeta başka bir gezegendeymiş gibi hissettiriyor.

7. Shivaree- Goodnight Moon

Alternative Country müziğin en başarılı temsilcilerinden Shivaree’nin harika şarkısı Goodnight Moon, Kill Bill film müziklerinden biri. İnsanı inanılmaz derecede mutlu eden bu şarkı ise grubun en çok dinlenilen şarkılarından.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.