Yurt dışında eğitim almak üzere Erasmus kazandıysanız veya kişisel olarak yurt dışı eğitimi almaya karar verdiyseniz, yola çıkmadan önce aşağıda sizler için oluşturmuş olduğumuz önerilere göz atmanızda fayda var.
Bu İçerikte Neler Var?
1. Akademik Açıdan Denklik Durumlarını İyi Araştırın
Özellikle lisans, yüksek lisan gibi akademik açıdan gelişiminiz adına yurtdışına çıkacaksanız eğitim alacağınız kurumun sonraki hedeflerinize problem yaratmaması için akredite bir kurum olmasına dikkat edin.
Eğer dil eğitimi ya da yetenek-gelişim kurslarına katılacaksanız da geçerliliği olan bir belge ya da sertifika alabileceğinize emin olun.
2. Barınma İhtiyacınızı Nasıl Karşılayacağınız Gitmeden Belli Olsun
Yeni bir şehre ya da ülkeye taşınırken çözülmesi gereken en büyük sorunlardan biri barınma durumudur. Bizim önerimiz gitmeden kalacağınız yerin ayarlanmış olması. Çünkü son dakika da kalacak yer bulmak için oldukça şanslı olmalısınız. Aynı zamanda uzun süreli yerinizi bulmadan önce kalacağınız yer için ekstra para ödemeniz gerekebilir. Kalacak yer bulmak için AirBnB gibi online hizmetlerden yararlanabilir ya da sosyal medya üzerinden konaklama ayarlanması için oluşturulmuş gruplara üye olabilirsiniz.
3. Gideceğiniz Bölgeyi İyi Araştırın
Kimi zaman oldukça iyi eğitim veren üniversiteler küçük kasabalara kurulmuş bir şekilde karşınıza çıkabilir. Hedefiniz hızlı ve büyük bir şehirde okumaksa okulları seçmeden önce kurulduğu yerleri iyi araştırın. Aynı zamanda gittiğiniz yere ait yazılı olmayan fakat toplumsal olarak kabul görmüş çeşitli kurallar olabilir. Sonrasında problem yaşamamak için bölgenin genel özelliklerine ek olarak toplumsal yaşamını araştırmak oldukça iyi olacaktır. En ucuz yurt dışı uçak biletleri sizleri bekliyor.
4. Mümkün olduğu kadar yabancı insanlarla konuşun
Bu madde özellikle yabancı dil öğrenmek ya da yabancı dillerini geliştirmek isteyenler için oldukça önemli. Bilindiği gibi bir dili öğrenmenin en iyi yolu sürekli tekrardan geçer. Fazlaca tekrar için elinizdeki fırsatı iyi değerlendirin ve günlük hayatınızda yabancı insanlarla konuşarak dilinizi geliştirin.
5. Acil durum kontağı yaratmaya çalışın.
Zor durumda kaldığınızda size yardım edebilecek birisi her zaman iyidir. Bu kişi tanıdığınız bir aile dostu da olabilir, kursunuzun kontak ofisinde tanıştığınız biri de. Bu sayede ne yapacağınızı bilmediğiniz durumlarda size yardım edebilecek, prosedürü ve yapılması gerekenleri bilecek, size yol gösterecek bir rehberiniz olmuş olur.
6. Kendinizi geliştirmeye devam edin.
Akademik çalışmalara yapmak, konferans ve seminerlere katılmak ülkemize göre çoğu zaman daha kolaydır. Mümkün olduğu kadar katılım göstermeye çalışın. Sanat etkinlikleri, müzik ve film festivalleri, gittiğiniz yerin kültürünü tanımak için ideal fırsatlardır.